Avalehele
Viskist ja Viskiklubist Uudised Tegemised Klubiruum
Viskist ja Viskiklubist

UBC ajalugu pärast 18. maid 1998.

  • UBC ajalugu 23.09.1989.- 29.04.1991. vaata VISKIKLUBI AASTARAAMAT (koostajad Toomas Tiivel, UBC ja Jaak Lippmaa, UBC) Tallinn. 1991.
  • UBC ajalugu 23.09.1989.-18.05.1998. vaata VISKIKLUBI AASTATERAAMAT (koostaja Toomas Tiivel, UBC) Tallinn. 1998.
 

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019


2017.

20.-21. jaanuaril osales UBC auväärsed liikmed mitmetel Robert Burnsi õhtusöökidel üle kogu Eesti- ja Liivimaa. Olid toostid, sõnavõtud, tants, viskid ja muudki üllast ning meeliülendavat.

Macallan Single Malt 12 y
Highland Park Single Malt 12 y
Famous Grouse
Famous
Grouse Smoky Black

 

27. jaanuaril sai UBC moraalsel toel korraldatud kaks raamatu "Maailma napsid" esitlust Tartus. Rahva raamatu Tasku kaupluses vestlesid raamatust, elust ja napsidest UBC kirjavahetaja liige vürst Peeter Volkonski ja autor Toomas Tiivel. Vestlejad ning ka küsijad said pitsikese Moe Hansat. Oli meeleolukas.
Järelnoppimine koos napsidega toimus Eesti Üliõpilaste Seltsis Tõnissoni 1.
Arutelu Ihastes Pallase pst.

Moe Handsa
The Glenlivet Single Malt
Laphroaig Islay Single Malt
Glenmorangie Lasanta Highland Single Malt
Crested Ten

 









11. veebruaril algas UBC koosolek üritusega Presidendi Angerjas Raua uulitsas.
Koosoleks jätkus UBC Juhatuse koosolekuga 15. veebruaril algusega kell 16.30 Raekoja platsis Mad Murphy's Viskikorneris ning sellele järgnenud UBC Üritusega enamvähem seal samas.
Kavas: - kogu tõde Tasmaania viskidest, sekka šoti ja prantsuse viskid
- UBC Juhatuse rõõmud ja mured
- UBC 2017
Viskivõistluse võitis Tasmaania Hellyers Road Peated viski. Teiseks jäi sama vabriku Pinot Noir finish.

Kornerist taandumisel sattusid mõned UBC auväärsed liikmed koos UBC lipuga jalgpallimelu keskele. Tuli meelde nimi Liverpool, mis aga osutus valeks. Päästis Valli baar. Turvakaalutlustel lahkuti baarist ühe kaupa ja eri suundades. Lipp ööbis baaris.
16. veebruaril käis UBC auväärse Mart Laari raamatu "Eesti suured armastuslood" esitlusel Viru keskuse Rahva raamatus.
Pärast seda suundusid UBC akadeemik ja president Valli baari, kus toimus taaskohtumine UBC lipuga.
Koosolek lõppes seega 16.02. kell 17.45

Smokey Joe - Islay Blended Scotch Malt
The Glendronach - Revival - Highland Single Malt (15 years)
Tomintoul Speyside Glenlivet - Oloroso Sherry finish Limited Edition (12 years)
Big Peat - Small Batch Islay Blended Malt
Michel Couvreur - Couvreur's Clearach - Single Malt 43%
Clansman De Luxe Release blended
Hellyers Road - Peated - Tasmania Single Malt
Hellyers Road - Pinot Noir Finish - Tasmania Single Malt
The Famous Grouse - Smoky Black

 













23. veebruaril asus UBC koos paljude teistega tähistama Eesti Vabariigi 99. aastapäeva. Nukuteatris anti sel puhul auväärsele UBC akadeemik Raul Vaiksoole üle Valgetähe IV klassi teenetemärk. Ka said teenetemärgid UBC-le lähedal seisvad Kadri Mälk ja Peeter Urbla.
Viski!
24. veebruaril õnnitles UBC  auväärset Sven Grünbergi EV kultuuripreemia puhul, mis anti pidulikult üle Teaduste Akadeemia saalis. Preemia sai ka UBCle armas Kadri Mälk
Lilled! Viski!
Edasi suundus osa UBC-d Kuku klubisse Handsast, pekki ja kiluvõileibu maitsma, osa aga Estonia kontserdisaali.

 



6. aprillil külastas UBC esindus Riigikogu. Põhjusi oli mitmeid, ennast saunas pesta, arutada ja viskit maitsta. Tagantjärgi võib öelda, et esimest asja teha ei õnnestunud. Lugupeetuse all kannatavaid UBC liikmeid kogunes kokku 7. Vastasvõistkonnas olid Riigikogu handsa toetusgrupist lugupeetavad Ivari Padar ja Eiki Nestor. Paanikumi professor Volmer pidi olema mõlema poole eest platsil. Moe peenviinavabriku toodete Lossidegustatsioon toimus Riigikogu puffetis, täpsemalt selle jätkes=tupikus, mis ulatub osaliselt Snelli tiigi kohale. Pärast esimees Eiki Nestori kohta ja kombeid tutvustavat sissejuhatust ja auväärse Meelis Asi lapsepõlvemälestusi asuti Moe Viskikuller Sven Ivanovi targal juhtimisel asja juurde - mis on destillatsioon ja rektifikatsioon? millest tehakse Rakveres ja Moes viina ja miks? Kust tulevad rukkilinnased? Miks ja millal hakati handsat tegema? Mitut erinevat tehakse? Kuidas komistati viski peale? Millal saab? Kaaluti UBC viskivaadi hankimist. Lõuna Eesti Viskiklubi esindav Riigikogu handsa toetusgrupi liige lugupeetav Ivari Padar pani võrdluseks välja Lõuna-Eesti viskiklubi tooteid - Nuustaku 6-aastane, Nuustaku 10,5- aastane linnaseviski ning torust tulnud Nuustaku Ehe. UBC kinkis tänulikult nii Riigikogu handsa toetusgrupile kui ka Moe viinavabriku muuseumile trükis ilmunud UBC ürikud - Viskiklubi aataraamatud. Mäest alla Kukusse minnes nägid kolm UBC auväärset liiget mööda teed vastu tulemas korraga kahte Ott Sandrakut. Igaks juhuks välditi otsekontakte. Õhtul saabus Moe vabrikust foto Moe vaadikeldrist (alumine foto). Üleval paremas nurgas on hästivarustatud silmaga näha kahte inglite osa ootavat napis riietuses inglit. All vasakul potentsiaalne UBC vaat. Mõttevahetus toimus Kukus.

Handsa - 63,2% Rukkidestillaat- handsa - Vaadis seisnud 3 kuud (uus ameerika tammevaat) 63,2% Rukkilinnasedestillat 62,3% Rukki linnasedestillaat - 9 kuud ameerika tammest vaadis
Nuustaku 6 -aastane linnaseviski
Nuustaku 10,5-aastane liinaseviski, šerri oloroso vaat Nuustaku Ehe

 





22.-23. aprilli nädalavahetusel viibisid UBC liikmed mitmetes asustatud punktides lippude all. Laupäeval kell 12 oldi Tallinnas Vabduse väljakul avaldamas meelt ja muid asju monströösse ning tehnokraatliku Rail Balticu vastu, mida soovitakse rajada eirates olemasolevaid trasse, hävitades metsikut loodust, kahjustades regionaalarengut, mis on üüratult kallis ning mille rahastamine hämar. Oldi selle poolt, et rajada kiire ja mugav ühendus Euroopaga, kuid mitte asfalteerides selle käigus kogu Eesti territoorium. Laval oli teiste hulgas auväärne Jaak Tuksam, platsi peal vasak käsi taskus rusikas auväärsed Col. Tiit Pääsuke ja Toomas Tiivel. Vahepeal ja pärast Viiralt ja KuKu.
23. aprillil toimusid 14. Eesti Lahtised Viskitundmise meistrivõistlused Šoti klubis. Osales 10 võistkonda. UBC koosseisus Emil Urbel, Rein Minka ja Sulev Teppart teenis 14 punkti ning jagas 8.-9. kohta. Pärast Kuku ja Viiralt. Õhtul õnnitles UBC esindus Draamateatris armast Ülle Kaljustet.

Bushmills
Tamnavulin Single Malt
Aultmore Single Malt
Mortlach Single Malt
Glendronach Single Malt

 



2. mail aitas UBC avada näitust "Täna 2000 a. tagasi lõi välku ja müristas / Nagelite maalid" maalid / paintings: Lemming Nagel, Kalju Nagel & Karl-Kristjan Nagel "Täna 2000 a. tagasi lõi välku ja müristas" - samanimeline 1987 a. Lemming Nageli maal on väljas Liivalaia Swedbank hoone erapanganduse ruumides. See töö kujutab tõesti 2000. a tagust aega vaatega Akropolise Panteonile, kõrgemale linnale mille kaitsejumalannaks Pallas Athena. Võibolla tahtmatult, kuid väga loogiliselt loob autor huvitava lingi oma isa Kalju Nageliga, kes teatavasti oli Eesti Vabariigi algusaastate Pallase kunstikooli läbinud eluaegne maalikunstnik ja Tartu Kunstimaja asutaja, tuntud kui loodusmaali üks viimastest mohikaanlastest nagu ta end juba 80-ndate keskpaiku nimetas. Tegemist on näitusega mis koosneb Nagelite kolme põlvkonna kunstniku töödest. Suur osa varjul olnud kunstišedöövritest on Lemming Nageli looming ja pärineb Kunstihoone Fondi kogudest. Ainuke töö neist - "Meditsiiniline kontroll" - oli esitatud eelmisel KUMU püsiekspositioonil. Enamus aga on olnud hästipeidetud ( või lihtsalt unustatud ) staatuses, oodates oma võimalust taaskord väärilise kodupublikuni jõuda.
UBC rivistus Kosmose peatuses lokaalis Cremeria alates kella 15-st, kus tuli ettekandele Col. Pääsukese retsensioon Nageli(te) näitusele. Sealt otse Panka.
Lemmingu maalid - UBC Blended - meditsiin ja maasikad.
3. mai Pärnu Postimehes ilmus artikkel "Ilmatark. Suvi tuleb tänavu hullem" ja Lemmi pilt ratastoolis võitlemas laientega.
10. mail sai KuKus avatud auväärse Lemming Nageli mälestusnäituse teine osa "Püha õhtusöök" Filmistsenaarium "Trollibussijuht in adversum..."

AnCnoc Single malt

 

















20. mail Hilton - Tallinn Whisky Show
UBC esines viskiproffide grupis, korraldatud sai maitsmispaneel.
Eesti parimad viskiasjatundjad valisid kõige huvitavamaks viskiks soomlaste Teerenpeli.
Eesti parimatest viskiasjatundjatest koosnev 9 - liikmeline paneel, mida juhtis viskikirjanik ning kauaaegne Eesti lahtiste viskitundmise meistrivõistluste žürii esimees suursaadik Toomas Tiivel hindas Tallinn Whisky Show’l erinevaid valikviskisid. Paneelis oled esindatud enamik juba aastaid Šoti klubis viskitundmise meistrivõistlustel osalenud viskiklubisid – mitmekordne võitja Põltsamaa viskiklubi, Lõuna-Eesti viskiklubi, staažikaim klubi Uisge Beatha Club, Leib Resto & Aed, Tauraite-Laur.
Et tegemist oli ühelt poolt väga heade viskidega ja teisalt mitte liiga sarnastega, et oleks saanud neid objektiivsemalt võrrelda, lepiti kokku, et maitsmisel hinnatakse nende peente napside lõhna ja maitse huvitavust, mitmekesisust ning kvaliteeti. Tegemist oli avatud testimisega, st pudelid olid kõigile nähtavad. Et mitmed viskimargid olid haruldased ja uued, samas samade vabrikute teised margid olid juba varem panelistidele tuttavad, said plusspunkte ka need, mis suutsid asjatundlikku paneeli positiivselt üllatada.

Valikus olid järgmised viskid:
Nikka Coffey Grain 45% (Jaapan)
Jameson Caskmates – Aged in Craft Beer Barrels Stout Edition (Iirimaa)
Kavalan Classic Single Malt (Taiwan)
Glen Moray Speyside Single Malt – Chardonnay Cask Finish (Šotimaa)
Bunnahabhain –Islay Single Malt -Eirigh na Greine – Batch No 5 46,3%
Glenmorangie Highland Single Malt - The Tarlogan Limited Edition (Šotimaa)
Highland Park Single Malt, Orkney – Harald (Šotimaa)
Teerenpeli Single Malt Megastar Limited Edition 43% (Soome)
Port Charlotte Scottich Barley Heavily Peated Bruichladdich, Islay Single Malt 50% (Šotimaa)

Viskiasjatundjate paneel valis neist kolmeks paremaks järgmised viskid:
1. Teerenpeli Single Malt 10 yo, Bourbon Cask Megastar Limited Edition 43% - väga erilise peene lõhna ja maitsekombinatsiooniga viski
2. Port Charlotte Scottich Barley Heavily Peated Bruichladdich Islay Malt 50% - Islay viskisaare tunnustatud viskimeistrite suhteliselt uus kõrgekvaliteediline suitsune viski
3. Glenmorangie Highland Single Malt - The Tarlogan Limited Edition 43% – erakordselt mitmekesise lõhna-ja maitsekombinatsiooniga valikviski Šotimaa põhjarannikult
Ühiselt leiti, et väga meeldiv üllatus oli ka kuulsate iiri viskimeistrite legendaarse Jamesoni vabriku uus viski Jameson Caskmates – Aged in Craft Beer Barrels Stout Edition

 







22. mail andis UBC oma õnnistuse Tapio Mäkeläise luksussviidile "Tapion matkassa Viron"  Viru - Sokos hotelli 18.-ndal korrusel (1802). Auväärne Emil Urbel rääkis erinevatest Viru hotelli eeskujudest maailmas, hotelli esindaja kirjeldas hotelli ehitamist, elu vastavatud hotellis, kus jälgiti kõiki ja kõike, samas püüti olla maailmale avatud (võmmid, linnud, ärikad, varietee, baarid, hotellitoad, personali värbamine jne.)
Eelnevalt  külastas UBC ka hotelli ülakorrusel asuvat KGB muuseumi ning seejärel tutvus 18.-ndal korrusel avatud Soome Vabariik 100 puhul kujundatud erinevate tubadega (Tom of Finland, Soome saatkond, Hokituba, Eliel Saarinen ja Tallinna arhitektuur, Soome disain jt.) Tapio sviidis leiti, et pildigaleriist on puudu UBC pilt. Laias voodis tehti auväärse Hardi Volmeri kujundamisel ühispilt, tarbiti Tapio viina ja Vieu juubeliõlut.
Arutelu toimus Kuku klubis.

Caol Ila Single Islay Malt 12 y
Aberlour Double Cask Matured Highland Single Malt 12 y
Ole Smoky Gatlinbury Tennesse Moonshine 51,5%

 











27.-28. toimusid UBC 29.-ndad Viskijõulud Oiul. Koha soojendasid juba 26.05. ette Col. Tiit Pääsuke abikaasa Vaikega. , Col. katsus kalet ja vestles perenaisega.
Jõulurahvas hakkas saabuma Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist ja Ohepalust laupäeval 27.05. alates kella 14.30-st.
Ametlikult algasid Viskijõulud kell 15.00. Tallinnast helistas vürst Volkonski, kes tervitas ja uuris samas, kust saab kilulinnas handsat osta. Toimus kalesõit, alguses ja lõpus mootoriveol, vahepeal purjede all. Tutvuti kale ajaloo ja ehitusega, lasti endale serveerida angerjasuppi, hiljem suitsulatikaid.
Meenutati Arvo Kukumäge - korrespondentliige Peeter Volkonski ja auväärne Sulev Teppart, õnnitleti Kadri Mälku (Kristjan Raud) ja Mart Laari (Truman-Reagan). Col. Pääsuke koos abikaasaga lahkusid veidi enne latikaid, kuid ilmutasid ennast korraks uuesti Jõuluvanadena. Kesköösel räägiti mägedest.
Viskijõulud said läbi pühapäeval kell 12.

Scapa Single Malt, Orkney
UBC Blended

 







4. juunil tähistas UBC Tüve tänaval 1. viskijõulupüha. Lisaks rohketele erinevatele Tüwe õllemarkidele kõlas ka torupill.

Glenmorangie - The Tarlogan - Single Highland Malt
Scapa - The Orcadian - Single Malt
Wolfburn - Single Highland Malt 46%
Glen Moray - Charonnay Cask Finish - Single Malt
Big Peat - Small Batch - Islay Blended Malt 46%

 

19.-26. juulini üle kogu Eesti- ja Liivimaa toimunud  rockilegend Ultima Thule 30. juubeli pidustused kulmineerusid 21.-22. juulil Lääne-Virumaal.

Torgu külas avati Ilusate-Parikute kiviaja kamina juures Lemming Nageli deklaratsiooniga tooli seljatugi.
Reedel söödi Rutjal sütel tehtud Haljala forelli, maitsti Hendrik Relve toodud Mongoolia hobusepiimanapsi Modu sarhad ja hobusevorsti, veidi hiljem Kalame talus soolasiiga (kohal viibisid ka just Zen-kunsti kursuse lõpetanud eremiitprofessor Leonhard Lapin ja Ferrariga saabunud Rein Laur).
Õhtul käidi Rutja Rannakülas kuulamas Bonzot ja Marget, emmati puudemehe Hendrik Relve juhendamisel Eesti jämedaimat sangleppa. Arutelu Rutjal kaminatoas.
Laupäeval jätkati arutelu elust ning puude külmalõhedest, külastati Elna Kaasiku kodutalu ja aeda, kus Hendrik Relve oli viimati käinud 43 aastat tagasi, hinnati Tiit Kõrvitsa suvekodu kivikülvi, kuuski ja ahjutruupi, osteti Kalame kalaturult latikat, stauriidi ja siiga, ei kuulatud Kalame peremehe Teet Veispaku seletusi Richard Sagritsa kodutalu ajaloost ning söödi Helje tehtud kalasuppi ning Col. Pääsukese riisikaid.
Õhtul olid mitmed erinevatest suundadest saabunud UBC auväärsed liikmed Rakvere Lossimägedes auväärse Riho Sibula lahkel kaasabil Ultima Thule juubelikontserdil (auväärsed Meelis Asi, Sulev Teppart, Tiit Pääsuke ja Toomas Tiivel kaunite saatjatega).
Otsustati paigaldada auväärse Lemming Nageli nimeline pink Rutja külla Dembli hauale. Vastavatesse läbirääkimistesse kaasati ka multi-kunstnik Jüri Ojaver Laulasmaalt.
The Glenlivet Single Speyside Malt (18 years)
UBC Blend
Glenmorangie Single Highland Malt - The Tarlogie

 

















30. juulist 1. augustini viibis UBC lendsalk Liivi rannas:
"Asusime teele 30. 07 kahe ekipaažiga. Ühes olime mina, Maria, Sulev ja
Pille. Teises Emil ja Piret. Õhtuks kohal. Vastuvõtt (soe), pikki kõnesid ei
peetud. Külas see naabrimees, kelle nimi ei tule praegu
meelde. Järgmine päev Liivi rannas. Ilm ilus, meri soe ja laine kena.
Kohalikes tõmbekeskustes ei käinud. Õhtul taas koosviibimine. Grill ja
tants. 1.08 hommikul korraks katusele ja siis kodu poole. Koos otsustati edaspidi pidada üritust rangelt augusti esimesel nädalavahetusel (kui muidugi ei otsustata teisiti). Vahet pidada ei tohi, sest trepp katusele on juba üsna mäda.
Tullamore'i
Sulevil oli mingi eriline,

 







4.-6. augustil viibis UBC Läänemaal - Haapsalus ja Rooslepal, kus muuhulgas tähistati ka auväärse Sven Grünbergi 60+ tähtpäeva.
4. augustil käidi Haapsalu lossiõues ja kohvikutes osalemas AugustiBluusil. Haapsaluga saadi Sina-peale armsa Mari Kaljuste abiga. Grapa Mari kenas kodus. Kohtumine parajasti Haapsalus viibiva Ain Aganiga, tutvumine Haapsalu Rannapromenaadil väljapaneku ja lustilaevaga "Kallis Mari". Linnapea Urmas Suklese tunnustamine, Pille ja Urmase restaureeritud kodu Haapsalus. Haapsalu lossiõu ja bluus + rumm. Öine Haapsalu. Kuuskemaade keskaegne elamine.
5. augustil kuulati Supermarketi terassil Raul Ukaredat, misjärel suunduti erinevate autode ja erinevaid maršruute pidi Rooslepa külla Sveni ja Annela suvekodusse.
UBC kinkis auväärsele Heliredeli ja plaadi konnalauludega. Sauna terassile püstitati varikatus-bussiootepaviljon, mille all maitsti erinevaid Taliskeri viskisid redistega ning arutati ühistraspordi tuleviku üle. Grünbergite suvekodus tutvuti erinevate hoonetega, tiigiga, hundinuiadega, konnadega, stuudioga, saunaga, mõtiskleti koos Buddhaga. Tehti matk Rooslepa külasse, metsa ja mereranda. Kuulati Procol Harumit, David Sylviani jm.
6. augustil korjati kokku unustatud vihmavarjud, käidi Dirhami külapoes, Dirhami mererannas, kalakohvikus ja sadamas.
Oli meeldejääv nädalavahetus.

Talisker Single Skye Malt 10 years
Talisker Dark Storm Single Skye Malt
Glenfiddich Cask Collection - Select Cask Single Malt
Chivas Regal 12 years

 







































19. septembril kella 17-st toimus Raua uulitsas UBC lipu all sutt pidulikum UBC Aastakoosolek
Kohal auväärsed Tapio Mäkeläinen, Rein Minka, Sulev Teppart, Tiit Pääsuke, Mati Sirkel, Sven Grünberg, Toomas Tiivel. Hiljem külalisena armas Kadri.
1. Kinnitati Aastaaruanne 2016-2017
   - sisu vt.http://ubc.ee/tegemised/index.php
   - finants vt.http://ubc.ee/klubiruum/finantsid.html
     (aastamaksu on lahendnud 24 auväärset UBC liiget, 3 ei ole seni veel lahendanud)
2. Nageli pink - Kuraator Col. Pääsuke
    Col. Pääsuke tutvustas ideed tellida kunstnik Jüri Ojaverilt nimeline pink auväärsele Lemming Nagelile
    (UBC), asukohaga Dembli haua lähedal Rutjal. Finantseerimise korraldaks UBC.
    Jüri Ojaver on asunud juba pinki tegema - tuleb kahekohaline ratastool (materjal - raudrattaid 3,
    saareplank, mille saab Rutjalt, kinnituseks metallredised). Vaja on mõelda pingile tulev tekst. UBC
    kassast on Ojaverile antud käsiraha 100.-€. Kogumaksumus koos paigaldusega oleks 1000.-€. Umbes kuu
    aja pärast kuulutab UBC välja “Nageli pingi” korjanduse. Valmimine ja pidulik
    paigaldus/avamine/viski oleks 2018. aasta suvel
3. Riigikogus 6. aprillil 2017 Eesti esimest ametlikku viskit maitstes idanema hakanud idee tellida UBC-le 30.-
    ks juubeliks aastal 2019. vaat Eesti viskit on teostunud. UBC vaat (järjekorranumbriga 29) viskiga küpseb
    Moe vabriku laos. Maht 30 liitrit, valmimine september 2019, hind 550.- ja 700.-€ vahel.
    Korjanduse teeme aasta pärast.
4. Muud jätkus viimaste trammideni

Jameson Caskmates Stout Edition
Kavalan Single Malt Whisky
Nikka Coffe Grain
Michel Couvreur - Couvreur’s Clearah Single Malt
Säntis - Appenzeller Single Swiss Malt

 

22.-29. septembrini viibis UBC kolmeliikmeline lendsalk Tiit Pruuli sügiseste kultuurireiside korraldusel Usbekistanis. Külastati Taškenti, Buhhaarat, Samarkandi, Nurata mägedes asuvat mägiküla, jurtasid Aydarkuli järve ääres. Toimus summit: tantsu- ja lauluansambli Singer Vingeri fännid kohtusid Gorkij napitoki ehk Tashkendi viskiga. Chivas Regali disainist ei räägitud.

Tashkent Gold Whisky
Teacher's High in Peated Malt
Whyte & MacKay Triple Matured

 







6. oktoobril langetas UBC pea Irene Tiiveli (18.03.1924.-01.10.2017) lahkumise puhul.

 

25. oktoobril rivistus UBC kõigepealt Tallinna Viru keskuse Rahva Raamatu poes, kus toimus auväärse Mart Laari uue raamatu "Read. Kõnesid ja kirjutisi" esitlus, mis sisaldab valikut aastatel 1981-2011 peetud kõnedest ja kirjutistest. Teatavasti astus 21. oktoobril 1992 ametlikult ametisse "Isamaa" esimene valitsus. Selle aasta oktoobris möödub sellest 25 aastat.
Esitluselt so raamatute vahelt suundus UBC Viskiring teadagi kuhu - KUKU Viskituppa
-  Isamaa ja KUKU - arutelu
-  mälestusi Usbeki viskist - gorkij napitok
-  Uued viskid UBC hümnis
-  UBC sügiseplaanid (täpsemalt 2. jaanuarini 2018 kella 14-ni), ka jõulud
-  redised (tomatid)

Dalmore Highland Single Malt (12Y)
Glengoyne Highland Single Malt (10y)
Tullamore Dew

 

18. novembril aitas UBC tähistada auväärse Hardi Volmeri juubeldamist "Suu Läigib, Süda laulab" Telliskivi linnakus baar-restoranis "Kärbes", mis on tuntud ka Vaba Lava nime all. Võeti teadmiseks, et on kaamose aeg ning paljude muserdet vaim vajab väge boreaalse tusameele vastu. Sestap korraldaski, talutamaks kõigi meeled rõõmuradadele, auväärne koos sõpradega kollokvium-kontserdi KÄRBSE KÄRAJAD.
Kogunemisele järgnes tervisenaps & sakumm.
Laval oli peale auväärse enda näha ka tema truud rahvamuusikakollektiivi riiklikku laulu-ja tantsuansamblit nimega Singer Vinger, aga ka Vaiko Eplikut, Genkat, Elina Borni, Liisi Koiksoni ning auväärseid Arvo Haasmad ning Riho Sibulat.
UBC Blended

 













29. novembril KuKu Viskituba Volmer aafterpaati
Filmid
Ave Alavainu luulekogu
Els Himma ilmumine UBC-le
Kinahan's Small Batch
Jameson

 

25. detsembril Parajõulud Arhitektuuribüroos Emil Urbel.
24. detsembril küünlad Metsakalmistul - Lemming, Alo, Liiva kalmistul Peeter.
Volmer film. Aasta aruanne. Uued plaanid. Kavad.
Lemming Nagel 70. Nimeline pink Rutjale Dembli hauale. Jüri Ojaveriga kaks Rutja päritoluga saareplanku ära toodud Karula saekaatrist. Töö käib.
Viskitundmise meistrivõistlused. Erkki-Sven Tüüri esikad 16. jaanuaril Estonia kontserdisaalis ja 3. mail Mustpeade majas. Viskifestival.


Penderyn - Legend - Single Welsh Malt
Penderyn . Myth - Single Welsh Malt
Penderyn - Celt - Single Welsh Malt
Yellow Spot - Single Irish Pot Still
Koval Millet Whiskey

 







^

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019

 
 

 

� K�esoleval kodulehek�ljel sisalduva informatsiooni reprodutseerimine, kopeerimine, tsiteerimine ja levitamine ilma Viskiklubi loata on keelatud.