Avalehele
Viskist ja Viskiklubist Uudised Tegemised Klubiruum
Viskist ja Viskiklubist

UBC ajalugu pärast 18. maid 1998.

  • UBC ajalugu 23.09.1989.- 29.04.1991. vaata VISKIKLUBI AASTARAAMAT (koostajad Toomas Tiivel, UBC ja Jaak Lippmaa, UBC) Tallinn. 1991.
  • UBC ajalugu 23.09.1989.-18.05.1998. vaata VISKIKLUBI AASTATERAAMAT (koostaja Toomas Tiivel, UBC) Tallinn. 1998.
 

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019


2011.

18.-20. veebruari 2011 pidas UBC viskijõulusid Vormsi saarel. Baaslaager oli Norby küla majaka juures Sulev Simansoni uhkes häärberis. Toimusid: UBC koosolek, matk kirikusse, kirikuaeda, majaka juurde, veiste juurde Suuremõisa veski juurde - seletusi jagas enamasti auväärne Raul Vaiksoo. Pelmeenid. Elle-Malle pansionaat. Jäätee. Jõulupraad. Timbuktu kingitused.
Tervitused Kadri Mälgult, Kaarel Kurismaalt ja tundmatult luuletajalt.

UBC teatab:
Oleme volitatud teatama, et UBC Viskijõulud on edukalt seljataga. Vormsi saar tuvastatud, märgistatud ja aprobeeritud. Klubipoolne sügav kummardus auväärsele Raul Vaiksooole seiklusrikka ja meeleoluka ning lõppkokkuvõttes südamlikult värskendava nädalavahetuse eest.
Korraldus oli tipptase. Kuni Tallinna tagasi jõudmiseni ei uskunud keegi, et tegelikkuses polnudki olemas mitte mingit Elle-Malle pansionaati, perenaist ega meüüd. Suurepärane lavastus! Kõik oligi nii planeeritud, et ööbime majaka all ja söömegi pelmeene.
Majaperemees Sulev mängis kõike kenasti kaasa, tuues mängu veel kaks juhuslikku külaelanikku, kellest ühe kohta ta ütles, et viimane on tema poeg. Koerte ärarääkimine oli eraldi meistriteos, rääkimata kiriku-Enest ja pühast Olavist.

UBC koosoleku protokoll - kohal viibisid auväärsed Col Tiit Pääsuke, Pentti Hänninen, Sulev Teppart, Emil Urbel, Taso Mähar, Toomas Tiivel, Raul Vaiksoo, Hardi Volmer:
1. UBC hümn ja selle uued-vanad sõnad. Autoriks Andres Langemets
   Otsus: harjutada ja veelkord harjutada. Nii kiiresti otsustada ei ole võimalik
2. UBC finantsid. Vaata ka www.UBC.ee/UBC tegemised/UBC ajalugu 2009. 8. detsembri Kuku koosoleku protokoll
3. ja muu

VORMSI VISKIJÕULUD  18. – 20. 02. 2011 ESIALGNE KAVA:

Vormsis on talviti avatud vaid üks külalistemaja – „Elle-Malle“. Ka Elle kohkus sellise suure rahvahulga peale ära, kuna talviti avab pansionaadi haruharva.  Soovis nädal aega mõtlemisaega, et leida abilisi. Jutust tundus, et ta on siiki huvitatud ja asi vist laheneb ikkagi positiivselt (täpsemalt selgub 12. jaanuar).

    I päev. Reede, 18. veebruar 2011
16.00  Viimane vint autoga väljasõiduks Tallinnast, et jõuda praamile.
18.15  Praam Rohukülast Vormsile (45 min). Järgmisel päeval (laupäeval) tulijaile praam 10.15
19.30  Pansionaadis registreerimine (Sviby sadamast Hullo küla pansionaati on ca 4 km).
21.00. Õhtusöök ja tuutu

    II päev. Laupäev, 19. veebruar 2011
10.00  Hommikusöök.
11.15  Saabuvad võimalikud laupäevased tulijad praamilt.
12.00  Jalgsimatk Vormsil (Hullo küla, Vormsi kirik, Rumpo nina mererand?). Pikk ring ca 6 km. Kui lumi väga läbimatu, teeme vaid väikese ringi, ca 3 km
14.00  Tagasi pansionaat, puhkus
15.00  Sõit saare põhjakülge (ca 11 km, peab jõudma veel valges). Norrby majakas. Kes julgeb, ronib üles.
16.00  Vastuvõtt Norrby külas. Võõrustaja end. „Jokkeri“ laulja Sulev Simanson (Volkonski keskkooli-aegne pinginaaber). Tuutu, saun.
22.00  Tagasisõit Hullo´sse.
22.30  Õhtusöök pansionaadis, jatkutuutu.

    III päev. Pühapäev, 20 veebruar
12.00  Hommikusöök
13.00  Puhkus
16.00  Otsade kokkutõmbamine. Väljasõit.
17.05  Praam Sviby sadamast mandrile.
20.00  Tallinn (ilmselt enne tuututamise sektsiooni)

Lisaks veel:
- täiesti enneolematute viskide maitsmine (tuututamise sektsiooni lõpuosas)
- UBC hümni arutelu
- Kui on näha mõni kala, siis ka memuaristikat - "Kuidas kalamehed ennemuiste elasid?" (kogu aeg)
- Aka ilmumine rahvale? (aeg ajalt)
- uudised Timbuktust

UBC

 

 













23. veebruaril külastas UBC Eesti Panka - tunnistati, et Rein Minka on kätte saanud Valgetähe ordeni III klass. Auväärne korraldas ekskursiooni panga ruumides, tutvuti seifide, maalide, purustatud raha ning üle saja aasta vanuste ning ka kaasaegsete panga ruumidega. Redised.
Arutelu, kuid mitte pikk toimus KuKu klubis

Kavas (algselt):
UBC targa korraldamise tulemusel saab auväärne Rein Minka(UBC) 23.02.  dekoreeritud Valgetähe III klassi teeneteristiga.
UBC on juba alustanud sellega seonduvaid igaaastasi ordenipidustusi - muuhulgas vaadati üle ja lõhnastati Eesti Panga ruumid, koht kus teenetemärgid üle antakse. Teemaks on see kindlasti ka Vormsil sel nädalavahetusel toimuvatel UBC Viskijõuludel.
Lisaks on tulnud ettepanek korraldada kolmapäeval 23.02 kell 15.00 pidulik koosviibimine restoranis NEH, kus on seekord ka Kadri Mälgu ehetega tegemist.
Vaja oleks teada, kui palju on UBC ja lähedaste seas potentsiaalseid huvilisi. Seejärel saab hakata korraldajatega läbirääkimisi pidama.

Palun teatada oma soovist/huvist hiljemalt neljapäeva 17.02. õhtuks.

BLOOD NEVER SLEEPS

22-23-24. jaanuaril toimus Pariisi Amfiteatris üritus 'Paris des Chefs, food + design' / Cuisine and creation meet on stage at Paris des Chefs.

Rahvusvaheline zhürii oli valinud välja kakskümmend parimat restorani üle ilma: Jaapanist, Itaaliast, Belgiast, muidugi Prantsusmaalt, ka Venemaalt, Rootsist ja Eestist Muhus asuva restorani 'Aleksander'. Kõigil valitud restoranide peakokkadel oli palve võtta endaga kaasa üks oma maad esindav kunstnik. Oli arhitekte, maalijaid, fotograafe, isegi üks muusik. 'Aleksandri' 30-aastane peakokk PEETER PIHEL valis endaga kaasa esinema ehtekunstniku. Kadri Mälk esitles oma ehteid laval taustana jooksval suurel ekraanil ja samuti Piheli revääril ja kahe prantslasest moderaatori kaelas. Ürituse salvestas prantsuse televisioon. Eestlaste peateema oli veri. Peeter oli Muhust kaasa võtnud hülgeverd, millest ta valmistas publiku silme all hülgeverekreemi. Samuti oli tal kaasas Muhumaa tuhk, milles ta röstis hülgekreemi kõrvale köögivilju. Kuuldavasti erines eestlaste etteaste kõigist teistest, esiteks teema poolest, teiseks oma napisõnalisuse tõttu.

Peeter Pihel ja Kadri Mälk soovivad korrata Pariisis toimunud etteastet auväärsele Rein Minkale omistatud kõrge autasu puhul 23. veebruaril kell 3 restoranis Neh (Lootsi 4). Kohal palutakse olla täpselt, sest veri ei maga ju...

Glenmorangie Single Malt - Lasanta
Ballantines
Chivas Regal
Bushmills

 









4. märtsil kõlas Estonia kontserdisaalis Erkki-Sven Tüüri 8. sümfoonia Eesti esiettekanne Olari Eltsi juhatamisel. Kontserdist toimus rahvusvaheline ülekanne.

Esitab Eesti Riiklik Sümfooniaorkester 

Edasi suundus UBC Rock Cafe'sse, kus sai tähistatud Ultima Thule 24-aastaseks saamist

Cardhu Single Malt
 



5. märtsil viibis UBC Rock Cafes ansambli Singer Vinger 25 juubelil, laval teiste seas ka auväärne Riho Sibul

Black Grouse

 

10. märtsil Estonia kontserdisaal
ERKKI-SVEN TÜÜRI AUTORIKONTSERT   Üks „Tallinn – Euroopa kultuuripealinn 2011“ tähtsündmusi

10. märtsil 2011 said Estonia kontserdisaali tulnud muusikasõbrad osa selle aasta ilmselt ühest muusikalisest tähtsündmusest Eestis. Eesti ühe maailmas tuntuima helilooja Erkki-Sven Tüüri autorikontserdil kandsid Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja kammerorkester Sinfonietta Riga dirigent Daniel Reussi juhatamisel ette neli tema teost. Esimeses osas tulid ettekandmisele 1989. aastal kirjutatud „Insula deserta“ keelpilliorkestrile, 2001. aastal valminud „Rändaja õhtulaul“ segakoorile, mis oli pühendatud Tõnu Kaljustele ja Eesti Filharmoonia Kammerkoorile ning 2005. aastal valminud Arvo Pärdile pühendatud teose „Rada ja jäljed“ keelpilliorkestrile.
Teises osas tuli maailma esmaettekandele helilooja  Erkki-Sven Tüüri poolt spetsiaalselt Euroopa kultuuripealinna aasta puhul kirjutatud uus teos „Ärkamine“ Eesti Filharmoonia Kammerkoorile ja kammerorkestrile.

Ärkamine

Helilooja sõnul tugineb teos kevadise taassünni müsteeriumi vaatlemisele: „Siin ühineb mõneti panteistlik-ürgeestlaslik ja kristlik tunnetus. Kasutatud on ülestõusmispühade mõningaid liturgilisi tuumtekste (ladina keeles), aga ka Hölderlini (saksa keeles), Juhan Liivi, Ernst Enno, Jaan Kaplinski ja Doris Kareva (eesti keeles) poeesiat.“
Erkki-Sven Tüür: „ Ärkamine kui virgumine unest, uuele elule ärkamine, tuhmistunud meelte ärkamine selgesse olekusse, religioosne ärkamine, kevadine looduse ärkamine... Sellel sõnal on ääretult sügav ja ulatuslik tähendusväli. Ma usun, et ärkamine on omamoodi elukestev proces, uinumise ja ähmastumise vastand. Seda helitööd kirjutades liikusin ma sügaval instinktide ja tajude tasandil, lasin tekstil moodustada meloodiakatkeid, kartmata seda, et kohati meenutavad nad eesti rahvaviise, gregooriuse koraale või midagi sellesarnast, mida omal ajal ansamblile In Spe tegin. Orkestri ülesanne oleks ümbritseda koorikõla pidevalt muutuva „auraga“, mille intensiivsus, värv ja transparentsus vaheldub erinevate äärmuste vahel. Ka muusikalises mõttes on see teos käsitletav ärkamisena valgusesse. Nii ma vähemalt söandan loota.“
Küsimusele „Kuidas oli?“ vastas helilooja pärast kontserti järgmiselt: „Jäin väga rahule. Kuulsin seda teost sellisena esmakordselt – kontserdisaalis, suurepäraste muusikute esitluses. Tulid esile mõned täiesti uued kõlad ja nüanssid, mis mul olid küll teosesse sisse kirjutatud, kuid selliselt mõjusid erakordselt värsketena. Suurepäraselt klappis koori ja orkestri koostöö, mille eest tänu muidugi dirigent Daniel Reussile.“

Kontserti kandis üle Klassikaraadio mitmetele Euroopa ringhäälingu liidu liikmesriikidele – Läti, Leedu, Soome, taani, Norra, Poola, Hollandi, Serbia ja Kataloonia.
„Ärkamine“ kui kultuuripealinna sõnumikandja kõlab lisaks Tallinnale sel kevadel veel Tartus, Riias ja Berliinis.
Erkki-Sven Tüürile on viimane aasta olnud vägagi viljakas,Tema teosed on tutvustust leidnud muuhulgas Shanghais EXPOl, Taanis, Soomes, Saksamaal ning Ameerika Ühendriikides New Yorgis kus tema orkestriteost „Aditus” dirigeeris Lincolni keskuses neljal õhtul Paavo Järvi ning Washingtonis, kus 24. veebruaril 2011, Eesti Vabariigi aastapäeval (seda pidasid ka korraldajad silmas) toimus Washingtonis Erkki-Sven Tüüri loomingu õhtu, kus peategelaseks oli meie Uus Tallinna Trio koosseisus Harry Traksmann (viiul), Kaido Kelder (tšello) ja Marrit Gerretz-Traksmann (klaver). Õhtu avas aga Marianne Kõrveri meeleolukas ja meil menuga läinud dokumentaalfilm läinud aastast „Erkki-Sven Tüür: 7 etüüdi piltides”, mis oli USA-s esmalinastusel.

 

 

 

20. märts - Singer Vinger Luxemburgis.
Pressiteade:
Hõi, evripadi!
Käesolevaga on rõõm teatada järjekordsest füüsilisest kontaktist 12 a.kvaliteetjoogiga, mis pärit otse kriisipiirkonnast ja leitud E-päälinna vanalinna meestebutiigist ning  vuntsivahele virutatud 20. märtsi õhtul Luxemburgis.
(vana hää Suntori tehase värk)
Onu Volli & Rollo.

 

25. märtsil - Coffe Gurmee ja Maxime Trijoli konjakid Kaido Laaneti tutvustamisel. UBC degusteeris erinevaid ja eriti kuulsaid Maxime Trijoli konjakeid, aga ka Pineau de Charentes'eid Lõpuks maitsi ka ühte 100-aastast Maxime Trijoli.

 









9. aprillil õnnitles UBC delegatsioon Heljet

 

16. aprill sai sõidetud bussiga Maardu mõisa, kus toimus auväärse Rein Minka (50) õnnitlemine. UBC pidas kõne ning kinkis vaadi - Minka blend.

 

22.aprill algusega kell 18.00 toimus KuKu klubi Viskitoas UBC pidulik õhtusöök: teemasid oli mitmeid, kuid olulisemad seostusid sellega, et sel päeval täitusid auväärsetel järgmised termiinid:
Ülo Ignats 60
Alo Mattiisen 50
Mart Laar 51

Meeleolu pidulik
Laudlina, lilled, küünlad, salvrätikud

Kavas:
Õhtusöök
Viski
Kaunid daamid
Päevakohased kõned
Muusikalised ettekanded
Sissetulnud kirjad
Kriitika
Toostid
Mälu ja plaanid
Rõõm ja mure
Performance koos piltidega
Vaba kava
Tants

Kuludest katab UBC kõik viskikulud ja suupisted laual
Praed ja igatsugu mitte-viskijoogid on omal kulul

Räägiti auväärsetest, meenutati Alo Mattiisenit (Peeter Brambat jt.). Tehti klubi pilt. Auväärne Toomas Tiivel tutvustas tegemisel olevat raamatut Ülo Ignatsist "Vaba mehe vaba sõna" (kujundaja Helje Eelma), mis peaks ilmuma lähikuudel. UBC osales raamatu finantseerimisel - see oleks sõprade kingitus Ülole juubeli puhul.

Strathisla Pure Highland malt 12 years
Deanston Highland Single malt un-chill filtered 12 years
Chivas Regal - De luxe blend 12 years
Jameson

 

26. aprillil kälastas UBC PERH'i, kus nauditi Mari Kurismaa ja Mari kaljuste interjööre ning kuulati haigla juhi Dr. Sven Kruubi põhjalikke selgitusi haiglast, ravist, haigetest ja elust.

TEAVITUS!

UBC'l koos sõpradega on võimalus visiteerida teisipäeval 26. aprillil kell 17.00-19.00 Põhja-Eesti Regionaalhaigla  uut aastal 2010 valminud X-korpust, mis sisaldab endas moodsa radioloogia keskuse, 18 saaliga opibloki, kiirabi vastuvõtu, intensiivraviosakonnad, keemiaravi ja sinna keldrisse kanjonitesse kolis ka Hiiu vähiravi - ühe sõnaga väga karm koht.
Mis see meisse puutub?
Selles kenas hoones on Mari Kurismaa sisekujundus ja Mari Kaljuste infograafika ja interjööride looduspildid. Marid on ise kohal ja jagavad selgitusi.
UBC-d võtab vastu ja tutvustab haiglat Dr. Sven Kruup - haigla juhatuse liige ja muidu kena inimene.

Palun teatada reede 22.04. õhtuks oma osalemissoovist!

Kohapeal on võimalik teha UBC kasvuhormooni testi B-proov - purk kaasa!

 

29. mail kell 18.00 sai Raua uulitsas teoks üritus nimega Tänujoomine. Teatavasti tuli auväärse Toomas Tiivel uue raamatu "Ehe rõõm. Konjakid, armanjakid, grapad ja muud brändid" tarvis maitsta enam kui 100 erinevat brändit. Sellele oli ennastsalgavalt, oma perekondade, kodu ja töö arvelt pühendunud mitmed kenad inimesed enam kui 5 kuu vältel. Kõik lõhnad, maitsed ja järelmaitsed on hoolikalt dokumenteeritud ja maitsekastikestesse asetatud. Selle üüratu töö tähistamiseks saigi kokku tuldud.
Toimus arutelu.
Pärast seda üritust läksid brändipudelid suvepuhkusele. Kuni oktoobri lõpuni.

 

30. mail toimusid Šoti klubis (uue nimega lokaal Leib) VIII Eesti lahtised meistrivõistlused Viskitundmises. Küsimused koostas auväärne Toomas Tiivel (UBC). Viskid Tridensilt, Prikelt ja PernodRicardilt. Tervitused Indrek Tarandilt. Juhtis kogu üritust Margus Leivo. Peakohtunik auväärne  Toomas Tiivel. UBC poolt kohtunik auväärne Rein Minka. Võistluse võitis Lõuna-Eesti Viskiklubi, teine koht Põltsamaa Viskiklubi, kolmas koht UBC (auväärsed Taso Mähar, Emil Urbel, Peter Roose)

Kilbeggan Limited Edition (18y)

 

8. juunil esitles auväärne Raul Vaiksoo Rottermanni soolalaos, arhitektuurimuuseumis oma suurteost  "Aja Lugu". UBC õnnitles auväärset selle üüratu töö lõpulejõudmise puhul jätmata loomulikult ka mainimata klubi aastatepikkust tööd selle käsikirja avaldamiskõlbulikuks tegemisel - kingiks tavapärane viski, purk silmudega, mida sai ka konmmenteeritud, mis just see, ning raamat "Hiina lood".
Raamatu põhjalik arutelu toimus Rottermanni kvartal ühes vabaõhukohvikutest ning hiljem ka Kuku esisel terrassil

Singleton Single Malt

 





10. juunil esines auväärne Riho Sibul Karepal Kalame (Richard Sagritsa) kodutalu õuel. Auväärne signeeris ka kuulsa aknaraami, kus enne teda on oma allkirja jätnud nii mõnedki UBC auväärsed. UBC kohalolnud esindus jäi nii kontserdi kui kohtumisega väga rahule.

 



11. juunil toimus Rakveres II Punklaulupidu "Anarchy in the EU". Laval teiste hulgas auväärne Hardi Volmer ning kirjavahetajaliige vürst Peeter Volkonski (ka konferansjeena). Vallimäe nõlvadel viibis UBC esindus.

 

18. juunil õnnitles UBC armsat Vaike Pääsukest tema juubelil Kiek in de Köki tornis. Toimus giidi juhatamisel ekskursioon maa-aalustes käikudes (algul jalgsi, pärast rongiga), pärast pidu muuseumi tornis. Auväärne Col. Tiit Pääsuke esines sõnavõtuga. Peale viski joodi ka armanjakki ja Floc de Gascogne't.

UBC blend

 



20. juunil avati TTÜ muuseum galeriis näitus "Metamorfoosid - Putukadputukadputukad". Konsultant Urmas Tartes. Kujundajad Mari Kurismaa ja Mari Kaljuste.
Näituse avamiselt siirdus UBC Viru keskuses asuvasse kauplusesse Rahva Raamat, kus toimus Sven Zaceki ja Fred Jüssi raamatu "Pääsukese Eestimaa" esitlus.
Arutelu toimus Raua uulitsas.

Glenfiddich Single Malt 12y
Scapa Single Malt 16 y
Black Bush
StAndrews Malt

 

5.-8. augustini toimus UBC eiteamitmes Viskisild Saunags-Mazirbe-Rutja-Karepa-Rakvere.
Liivimaal viibisid auväärsed Indrek Rohtmets, Emil Urbel ja Sulev Teppart koos saatjatega ning loomulikult Ivars ja Helena Heinrihsone. Osaleti Liivi päevasel, käidi katusel (eakohasel), kaitsti roosat parti.
06.08. UBC esindus auväärsed Toomas Tiivel, Col. Tiit Pääsuke ja Raul Vaiksoo koos saatjatega külastas Karepal Kalame talus Teet Veispaku Alice ja Richard Sagritsa elust kirjutatud näidendi "Rahukevad" esietendust. Rutjal toimus arutelu.
07.08. saabus Rutjale auväärne Rein Minka. Mängiti lauamänge. Söödi suppi. Külastati Dembli hauda, lõhuti puid.
08.08. külastas UBC esindus Rakvere Vallimäel ansambli Singer Vinger kontserti "Turistina sündinud". Täiesti oli hääl ära auväärsel Hardi Volmeril, pisut auväärsel Riho Sibulal ja üldse mitte auväärsel Roald Jürlaul. Muidu oli väga uhke kontsert.

UBC blend No 16.

 











11. augusti õhtul lahkus meie hulgast auväärne Ülo Ignats (22.04.1951.)

 

13. augustil oli UBC koos KUKUs. Meenutati auväärset Ülo Ignatsit.
Päevalehes järgmine tekst:
"Neljapäeva õhtul suri Stockholmis pärast rasket haigust sealse Eesti Päevalehe kauaaegne peatoimetaja Ülo Ignats.
Tulihingeline eestlane ja vaba ajakirjanduse patrioot Ülo Ignats sündis Rootsi põgenike peres, õppis Stockholmis ajakirjanikuks ning kirjutas Rootsis raamatuid ja andis välja ajalehti, mis olid paljudele seal esimeseks tõeseks informatsiooniks nii Eestist kui ka teistest okupeeritud Kesk- ja Ida-Euroopa riikidest, eelkõige muidugi Eestist. Ta hoidis kogu oma tegevusega Rootsi ühiskonnas üleval Balti teemat , näiteks esmaspäevaste Stockholmi Norrmalmstorgi kõnekoosolekute kaudu, tegevusega Rootsi ja Eesti organisatsioonides ning mujal. Kurb, et sellel esmaspäeval, kui nii Rootsi kui ka kolme Balti riigi peaministrid kogunevad samasse paika, et tähistada selle ettevõtmise 20. aastapäeva, ei ole Ülot enam meie hulgas.
Eesti Päevalehega oli Ülo seotud ligi kakskümmend viis aastat. 15. juunist 1994 kinnitati ta peatoimetajaks ja tema sulest hakkasid peale artiklite ilmuma ka iganädalased juhtkirjad.
Nagu enamik andekaid inimesi, oli ka Ülo erakordselt mitmekülgne. Tema kui ratsionaalse ja tasakaaluka ajakirjanikuga, kes hindas teadmisi ja fakte ning kuulas argumente, oli alati hariv ja huvitav vaielda. Võluv oli tema uudishimu kõige maailmas toimuva vastu. Peale ajakirjanikutöö ja raamatute olid tema erilisteks meelisteemadeks kodu ja aed, looduses ringikäimine ja kulinaaria. Tema teadmised millegi kasvatamisest koduaias, lindudest metsas ja millegi maitsva valmistamisest sõpradega olid erakordsed."
Toomas Tiivel, sõber, klubikaaslane ja Eesti Rootsi-suursaadik 2000–2004

Chivar Regal Gold Signature18 years

 

16.-18. augustini külastas Tallinna Tiibeti usujuht Tema Pühadus Dalai laama Tenzin Gyatso. Tema Tallinna kutsumise, Tallinnas veedetud päevade programmi sisustamise ning kohtumistega olid seotud otseselt ja kaudselt mitmed auväärsed UBC liikmed. Radissoni hotellis esines Tema Pühadus Eesti Budismi instituudi korraldatud kõnekoosolekul, käis Rahvusvahelises Kaitseuuringute keskuses, Riigikogus, kus parajasti EV peaministri kohuseid täitev auväärne Mart Laar andis külalisele ka lõunasöögi, esines Tallinnas Vabaduse platsil ligi 10 000 inimesele ning oma visiidi viimasel päeval pidas ettekande "Teadus ja budism" Eesti Teaduste Akadeemia saalis Kohtu tn 6. Selle kõne aitas UBC avaldada ka ajakirja Horisont septembrikuu numbris.

 









26. augustil Tallinna alumises majakas ("Õhulossi" näitus) ning 31. augustil Tallinna Kunstihoome galeriis ning Linnagaleriis (Eesti ja Portugali näitus "Piirilinn") oli ka UBCl võimalus nautida ehtekunstnike loomingut. Kõiges süüdi muidugi armas Kadri Mälk ning auväärne Taso Mähar.

 





9. septembril sängitati Stockholmi Metsakalmistul mulda auväärne Ülo Ignats. UBC langetas pea nii kohapeal kui ka eemal - mõtteis.

 

16. septembril osales UBC Tallinnas Viru tn 3 (Eesti käsitööpoes) kell 18.00 toimunud raamatu "Setomaa tsässonad" esitlusel.  Ahto Raudoja ja auväärse Tapio Mäkeläise ligi 600 lk teos võtab kokku Setomaa (end. Petseri maakonna) tsässonate (palvemajade) alase info mida on kogutud ligi 12 aastat. Raamat koosneb uurimuslikest artiklitest (Heiki Valk, Mare Piho, Sakarias Leppik ja Taavi Pae) ja kataloogiosa 158 tsässona kohta.
Arutleu ja tants toimusid KuKus. Seal olid ka nii Tapio Mäkeläinen, Ahto Randoja kui ka handsa.

Tereh!

Hääq inemeseq, kiä saa-as tullaq (5.8.) Obinitsa Tsässona raamadu kaejatsilõ,
nuuq saavaq tuud tetäq Tartoh 1.9. kell 14.00 ERM-i näütüisimajah ni ka
Talnah 16.9. Viru uulits 3 Eesti käsitüüpoodih (Eesti Elukutseliste Käsitöö Meistrite Liit).
Tulkõ võtkõ sõbõr ni
ka raha raamadu ostmisõst üteh.

Tapio, Ahto + co

 

19. septembril kell 6 õhtul sai UBC intiimselt kokku Tam Galeriis, kus toimus auväärse UBC Col. Tiit Pääsukese näituse avamine.

Kutsun teid,

minu näituse „Itaalia palett 2 ja teised maalid“
väikesele, intiimsele, kitsa ringi avamisele 19.09. kell 18.00
Selleks ajaks saab näitus üles riputatud
Tam Galeriis, Lootsi 4,
restoranis „Neh“ vabaksjäänud seinapindadele.
Kutse ei kuulu avalikkustamisele.
Diagnoos: arenev tagasihoidlikkus ja Andra soov.

T.P.

Arutelu galeriis ja Raua uulitsas

Glenmorangie Single Highland Malt Nectar D'Or
Talisker Single Malt Island Skye

 

23. septembril algasid UBC aastapäeva pidustused.

UBC 21. Aastapäev saab toimuma 23.- 24.- 25. septembril 2011 Rakveres, Rutjal, Karepal, Eismal ja mujal

Et auväärne Raul Vaiksoo sai maha oma järjekordse suureteosega toimus UBC moraalsel toel ekskursioon Tallinnast Rakverre ja esitlus:
23.09. kell 10.00 väljus buss Tallinna kesklinnast. Asuti auväärse Raul Vaiksoo targal juhimisel teele Rakvere suunas, kuhu jõuti 16.00. Teel peatuti mitmetes (3-4) huvitavates kohtades, millest eelpoolmainitud auväärne ka pajatab. Toimus ka piknik.
Kell 16.00 oli Rakvere teatris auväärse Raul Vaiksoo raamatu "Tallinn Narva" Solness 2011. 335 lk. esitlus koos aruteluga. Ka autorile anti sõna. Laulsid Bonzo ja auväärne Raul Vaiksoo, kes küll rohkem rääkis.
Mitmete korüfeede arvates on tegemist ühe parima Eesti kohta käiva reisijuhiga.
Kell 18.00 oli Rakvere muuseumis Teet Veispaku korraldatava kunstinäituse "Eesti noor maal" avamine.

Kohe seejärel siirdus UBC-ga seotud seltskond autodega Rutjale, kus jätkus arutelu etteantud teemadel.

 - saabuti Rutjale. Lipu heiskamine. Viski.
 - arutelu eilsest läbi tänase homsesse.

24.08. hommikul, lõunal, õhtul

- saabumine jätkub.......

- 11.30 algab Rutjalt ekskursioon lähiümbruse vaatamisväärsustesse - giidiks auväärne Raul Vaiksoo . Marsruudiks Kunda mõis, Artur Girard de Soucantoni jälgedes läbi Kunda, Malla mõis ja midagi veel.
- näitlik õppetund, kuida kala püüda/mitte püüda Kunda jõest - Col. Tiit Pääsuke
- 15.00 saabumine ja viski Rutjal
- UBC aasta-koosolek

Otsustati:
1. arvata UBC liikmeks Peeter Brambat. Toimus eriti salajane hääletamine.
2. UBC finantsasju hakkab otsustama aasta lõpus UBC juhatus - auväärsed Toomas Tiivel, Emil Urbel, Peter Roose
3. KuKu mälestuste kogumises hakkame osalema. Koordinatsioon auväärse Peeter Brambatiga
4. Aastal 2011 üritus Murastes auväärse Volmeri juures, parajõulud ning Viskijõul aastal 2012. Võrumaal

- supp Rutjal
- 18.00 silmude suitsetamine Kalame silmuköögis (Richard Sagritsa talu). Juhendab Teet Veispakk ja oskajad
- Kalame talu skulptuuriaia ning muuseumiga tutvumine
- viski
- võitjate autasustamine. Õnnitleti Teet Veispakku juubeli puhul ning arvati auväärne Raul Vaiksoo samast hetkest peale UBC Akadeemikuks - vastav pühendus sai sisse raiutud raamatusse "Aja Lugu", mille autoriks osutus samuti Akadeemik Vaiksoo
- vaba aeg

25.08.

 - vaba aeg, väike viski
 - peldiku-uksele kala maalimise UBC lahtised meistrivõistlused - juhendab Col. Tiit Pääsuke. Auhinnad - laulva kala juures pildistamine.
- Dembli haua külastamine ja protseduurid sh seente ostmine metsast


Teatavasti õnnestus suurepäraselt daamide koostöö UBC juubelilaua katmisel ja sisustamisel Kirjanike Liidu musta laega saalis. UBC ei jõudnud daame ära kiita. Osa kingitud lilli jäigi Kirjanike majja.
Ka seekord näidati perfektselt ja loominguliselt toimivat ühistööd ja hoolitseti kohapealse söögi peale mõtlemise eest (reede õhtust pühapäeva lõunani). Kontaktiks olid armsad Helje ja Piret

 









































15. oktoobril sai teoks UBC militaar-religioosne ekskursioon.
Buss väljus kell 10 hommikul Vene kultuurikeskuse pargi veerest Mere pst

Vägesid juhatas Akadeemik Vaiksoo: läbiti järgmised punktid: Tallinn – Paldiski vaksal - Paldiski fort – pank alt – pank pealt – KeilaJoa – Keila joa pood – MurasteTsässon

Murastes ootas UBC-d perekond Volmeri lahke kodumaja koos õue, sauna, tsässona ja muude kõrvalhoonetega.
Toiduks supp, lambajalakesed ja magustoiduks kookospiimas hautatud ja gratineeritud tuur. Joogiks viski, õlu ja mädarõika viin

Et kirikukalendri järgi oli saabumas suurmärter Volmoriuse mälestuspäev siis toimus kohapeal ülemaailmselt unikaalse klaaspudelitest (3700 tk.) Muraste Tsässonna sisseõnnistamine
- laulis UBC õigeusklike munkade ühendkoor
- sai näha suurmärter Volmoriuse senituvastamata säilmeid
- toimus lambajala pühitsemine, mida surmaunest ülestõusnud püha Volmorius mässis mädarõikalehtedesse ja pistis koos tuuraga ahju
- toimus UBC mõtisklus-mälestus teispoolsusest
- toimus vabatahtlik enesepiitsutamine

Pärast tsässona sissepühitsemist sai teoks kirmask ja suur munaveeretamise loomka (munad keedeti ja värviti Kolonel Pääsukese juhendamisel isikupärasteks)
       Saun
Viskit sai ka.

 



























17. oktoobril kell 18.00 osales UBC esindus Rahvusraamatukogus üritusel teemaga "Patagooniast Falklandile ja tagasi" – Indrek Rohtmetsa, Maria Mägi-Rohtmetsa ja Bonzo õhtu

Patagoonia piiritud tuulised avarused lennutavad iga loodusesõbra mõtteid. Esmapilgul tühi maa on täis põnevat elu. Falklandi saared Lõuna-Atlandil on sama tuulised ja elurikkad. Ja sugugi väikese tähtsusega pole tõsiasi, et Suurbritannia krooni Lõuna-Atlandi valdusi juhib mees, kellega saab kohvilauas maakeeles juttu puhuda. Rääkisid ja pilte näitasid Indrek Rohtmets ja Maria Mägi-Rohtmets. Laulis Bonzo.

 

20. oktoobril osales UBC Erkki-Sven Tüüri CD-plaadi „Ärkamine“ esitlusel Linnagaleriis (Harju tn 13), kus oli kavas väike etteaste kammerkoori ja helilooja enda poolt.
 
Firma Ondine andis välja Erkki-Sven Tüüri CD-plaadi „Awakening/Ärkamine“. Plaadile on salvestatud Tüüri teosed „Ärkamine“ (Awakening, 2011) segakoorile ja kammerorkestrile, „Rändaja õhtulaul“ (2001) segakoorile a cappella ja „Insula deserta“ (1989) keelpilliorkestrile.
Esitajad on Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Sinfonietta Riga dirigent Daniel Reussi juhatusel.


 

 

 25. oktoobril, teisipäeval, kell 17.00-18.00 toimus Tallinna Kunstihoone galerii ees Leonhard Lapini koostatud ja kujundatud raamatu “Miki – Eesti absurdi isa” esitlus. Väljaandja: Kirjastus “Penikoorem”. Toimetaja: Peeter Ilus, keda ennast kohal ei olnud. UBC oli. Nalja sai!
Col. Tiit Pääsuke oli Mohni saarel kalavangis ja kohale ei jõudnud. Seetõttu toimus ürituse arutelu Liivalaia tänaval. Pildistati ja mõõdeti lõhekala, kelle oli Mohni saare vetest auväärne püüdnud.
Tulemused:
Kaalus 89 kilo (kalamehe ja marjaga koos, ilma riieteta), emane.
Pikkus 2m 69 cm koos kalamehega.
Marja 1,5 - 2 liitrit (ilma kalameheta).
Mohni saare põhja lähedalt.
Kumbki ei kuulunud komparteisse.

Bowmore Single Islay Malt Surf 25 y
Scottish Leader

 

29. oktoobril tähistas UBC Tähe uulitsas Nõmmel auväärse Jaak Lippmaa 50. sünnipäeva. Aia nurka istutati asjakohane korginulg. Muusikavalikus oli tähtsal kohal Pink Floydi "See Emily play".

Glenmorangie Single Highland Malt Original
Aberlour Single Highland Malt
The Glenlivet Single Highland Malt 12 y
Tullamore Dew

 





 9. novembril kl 19.00 käis UBC kinos "Sõprus", kus leidis aseet filmi "IDEAALIDE TUND" esilinastus.
Tegemist oli Manfred Vainokivi dokkiga Andrus Kivirähki näidendi "Papagoide päevad" põhjal sündinud lavastuse ettevalmistamisest ühes maakonnalinna teatris ja auväärsest  Sulev Teppart. Filmi kestus u. 32 min. Filmi arutelu toimus Teatripuhvetis.

 

15. novembril esitleti Tallinnas Rootsi saatkonnas Ülo Ignatsi (22.04.1951 - 11.08.2011) artiklite kogumikku "Vaba mehe vaba sõna", mis ilmus Eesti Keele Sihtasutuse väljaandel. Raamatus on valik Rootsis väljaantavas "Eesti Päevalehes" aastatel 1985 -1995 ilmunud Ülo Ignatsi artiklitest. Kogumiku koostasid Peeter Luksep, Peep Pillak, Tiina Pintsaar ja Toomas Tiivel. Raamatu juhatavad sisse Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves ja Rootsi pea- ning välisminister Carl Bildt, kes mõlemad Ülo Ignatsi head sõbrad ja võitluskaaslased. Artiklid on jagatud viide rubriiki: vabadusvõitlus, keskkonnaprobleemid, Eestist ja eestlusest, Ida-Euroopa ja Rootsi Ida-Euroopa poliitika. Raamatus saab ka ülevaate Ülo Ignatsi elust ja tegevusest ning tema poolt väljaantud trükistest. Artiklite kogumiku väljaandmist toetas üle 170 isiku ja 10 organisatsiooni. Esitlusele nii Eestist kui ka Rootsist kokkutulnuid tervitas Rootsi suursaadik Jan Palmstierna. Ülo Ignatsist rääkis tema sõber Peeter Luksep ja raamatu tegemisest omaaegne Eesti suursaadik Rootsis ja Ülo Ignatsi sõber Toomas Tiivel.

 

18. novembril kell 16.30-18.00 kutsus Kirjastus Varrak huvilised Liviko Viinamuuseumisse Masina t. 11
Toomas Tiiveli raamatu EHE RÕÕM. KONJAKID, ARMANJAKID, GRAPAD JA MUUD BRÄNDID esitlusele
Raamatu teemaks on kõik destilleeritud joogid, mille algmaterjal on viinamari – konjakid, armanjakid, grapad jt brändid. Ülevaate saab brändide ajaloost ja tootmisest, piirkondadest ja maadest, kus neid jooke valmistatakse. Pikemalt on juttu rohkem kui 200 eri brändist, lisatud on fotod ja põhjalikud lõhna- ja maitsekirjeldused. „Ehe rõõm“ on järg Toomas Tiiveli raamatutele „Viskimaailma teejuht” (2007, kirjastus Hermes) ning „Viinad ja peenemad napsid” (2009, kirjastus Hermes).
Rääkisid Liviko peadirektor Janek Kalvi teemal miks just siin, kirjastuse Varrak juht Priit Maide, miks just meie ning raamatu autor auväärne Toomas Tiivel, miks just niisugune. UBC korraldatud suunatud riigihankena saadud alkoholiteemaliste referaatide konkursi "Joo targalt" võitja (samas ainul töö) Eesti Kunstiakadeemia emeriitprofessor Kristjan Raua preemia laureaat UBC kolonel Tiit Pääsuke esitas oma referaadi "Mis värvi on alkohol" keskmise pikkusega lühikokkuvõtte. Nuusutati, maitsti ja järelmaitsti. Aruelule mineku teekond kulges mõnel autoga, mõnel jalgsi mõnel läbi traumapunkti.

 







6. detsembril toimus UBC laiendatud juhatuse koosolek Tallink hotelli restoranis
Kohal: auväärsed Emil Urbel, Peter Roose, Toomas Tiivel, Meelis Asi, Rein Minka, Indrek Rohtmets.

Teemad:
1. Põhikirja täiendamine/mittetäiendamine
2. Finantsseis ja selle kinnitamine
3. Parajõulud

 

8. detsembril algasid UBC Col. Tiit Pääsukese juubelipidustused kahe näitusega "Ainult maalid XXX" galeriis Vaal ja Jaani kirikus
„Ainult maalid XXX“ on detsembris oma seitsmekümnendat sünnipäeva tähistava Tiit Pääsukese (s 1941) kolmekümnes isikunäitus. Nostalgiline ja mitutpidi mõistetav pealkiri „Ainult maalid XXX“ on tuletatud peaaegu samanimelisest isiknäitusest, mis toimus 2000. aastal Eesti Kunstimuuseumis. Nüüd on Vaal galeriis välja pandud paari viimase aasta tööd.
 
Vaalas eksponeeritud maalidel on kohati näha nende algus, materjal ja detailid – ühesõnaga protsess, mille käigus maal sünnib. Selle näituse teostesse on Pääsuke põiminud viiteid oma varasematele töödele. Äratuntavad motiivid, fragmendid eelmistelt maalidelt, abstraktsed vormimängud, katked ja vihjed, mis on esitatud näiliselt – aga ainult näiliselt – hooletult ning juhuslikult. See annab vaatajale võimaluse need mõttes üheks tervikuks siduda ning lõpetada maal omal moel.
Eesti maalikunsti üks juhtfiguure Tiit Pääsuke alustas kunstiõpinguid Tartu kunstikoolis ning jätkas neid ERKI-s, mille lõpetas 1971. aastal. Tänavu kevadel pani Pääsuke maha 35 aastat kestnud õpetajaameti Eesti Kunstiakadeemias, öeldes ise selle kohta intervjuus: "Kaua võib? Ma olen nagu jaapanlane, kel on tööraamatus ainult üks märge." Praegu on ta vabakutseline kunstnik. UBC liiget Col. Tiit Pääsukest on pärjatud rea oluliste auhindade ja preemiatega, teiste hulgas Konrad Mäe nimelise medaliga 1992. aastal ning Valgetähe IV klassi ordeniga 1999. aastal. Tema teoseid on mitmetes Eesti ja välismaa kunstikogudes.
 
Paralleelselt Vaal galeriis toimuva näitusega on Vabaduse väljakul Jaani kiriku galeriis üleval Pääsukese Itaalia-teemalised maalid, mis on koondatud näituse pealkirja alla „Itaalia palett“.

Juubelipidustused jätkusid pärast Vaal galeriis toimunud näituse avamist, kus Col Pääsuke rääkis põhjalikult, miks ja kuidas ta neid näitusel olevaid ja ka mitteolevaid pilte maalinud on KuKu klubis.
UBC õnnitles Col. Pääsukest järgmiselt:

- UBC ühendkoor auväärse Erkki-Sven Tääri juhimisel esitas omaloomingulise päevakohase laulu

- UBC president luges ette käskirja:
Kaitseminister
Käskkiri
Rahvusvaheliste Jõudude Kunstiohvrite Kogu RJKK
Käsk 08. detsember 2011 nr 1
1. Õnnitleda kolonel Tiit Pääsukest 70. sünnipäeva puhul
2. Omistada ustava teenistuse ja teenete eest kolonel Pääsukesele kolonel-kindrali auaste
3. Pagunid kinnitada kohe
4. Auastme omistamist tähistada kohe piduliku möödamarsi ja -roomamisega
5. Kolonel-kindralit suudelda
Mart Laar

Pagunid kinnitati, möödamarss, roomamine ja suudlemine toimus

- UBC president luges ette saabunud kirja Brüsselist NATO peakorterist ning andis Kolonel-kindralile üle NATO medali

            Brussels, December 8, 2011

                                                                            ANIMUS IN CONSUENDO LIBER

 Honourable Colonel Tiit Pääsuke, UBC:

 First of all let me congratulate you on your birthday and express my sincerest good wishes for the future. It gives me great pleasure to announce that the UBC Rapid Reaction Forces, now for already two decades under your brilliant command, have been accepted by our strategy experts into the NATO structures. Your personal efforts and practice to increase the preparedness of the UBC RRF for all these years organizing regular trainings have been considered as classical examples by many governments.

Your personal experiences starting with the far-reaching planning success of the defence of Põltsamaa in the battles in 1944, followed by the acceptance of Estonia to NATO in 2004 as well as reinstating whisky as the main drink of the officer corps in the NATO northern flank  have  gained the approval by our European headquarters and included into the new startegy concept of NATO.

As my good colleague Secretary General Manfred Wörner put it clear in 1991: „We are referring to your far reaching insight into design and development of winged aircraft, which so resemble nature’s own design (The Wing, 1986). Also your choice of colours (The Blue 88 and The Bird With a Yellow Wing 90) has enabled our designers to develop new camouflage techniques which secure the effectiveness of our forces.“ I would like to add with great satisfaction that in recent years your approach to combine both air and water and to develop imaginary security structures including birds, fish, women and aprons have been extremely successful (Fish Bird 91, There is More in the Shade 98, Reflection 98).

These historic steps are strongest guarantees of permanent peace in Europe and, in fact, on the whole planet Earth.

 Let me also present to you through our blended channels with few items of personalized memorabilia, some of which have participated in many events of world-wide importance.

 May you have a successful exhibition-year, a pleasant stay in Porto, a peaceful Chistmas and rewarding New Year,

                                           with best personal regards,

                                                                                          

                                                                             Anders Fogh Rasmussen

Honourable Tiit Pääsuke

KuKu Club

Vabaduse väljak 8

Tallinn 10146

Republic of Estonia

 

- UBC annetas auväärsele Kolonel- kindral Tiit Pääsukesele vastavalt UBC presidendi päevakäsule ülesnäidatud vapruse, julguse, püsivuse, silmuna aastakümneid nõelasilmast läbipugemise eest ning seoses maailmasündmusega "70 aastat Pääsukest" UBC NÕELASILMU ORDENI.

 

Ordeni, mille valmistas ainueksemplarina Kadri Mälk, pidulik autasutastatule külgeriputamine toimus koheselt ja sealsamas

 

Ordeniga käis kaasas üks Lagavulin Single Malt (16y) viski ja Eesti mereväe klaasid

 

UBC Blended - TP

UBC Blended - Siga ja Hani


 
 





















































13. detsembril avas Lemming Nagel Draamateatris näituse Must Auk, teatrikeeles Black Box uutest või väheeksponeeritud töödest.
"Igaühel on kodus oma Must Kast, mis tegelikult vähemalt lennukites on oranz. Samuti tundub teile et koduses
külmkapis elab keegi - õhtul on ta tühjavõitu ja tuli põleb sees.
Mõnikord käib teie juures keegi külas ja varastab aega.
Samasuguseid veidraid asju juhtub ka maalidega - nad kord valmivad ja siis kaovad et siis uuesti välja ilmuda.
KEEGI TEEKS NAGU AUDITIT OLNUST." L.Nagel

 







26. detsembril arhitektuuribüroos Emil Urbel UBC Parajõulud

The Wild Geese - Rare Irish
Scapa - Single Orkney Malt 14 y
Siga ja Hani blend

 









27. detsembril, kui kõigil oli tingeltangelitüdimus juba peale tulnud, tõi Theatrum Hospitalis UBC moraalsel toel lavale hiljuti Eesti Kultuurkapitali elutöötoetuse pälvinud kunstniku Lemming Nageli absurdikomöödia “Mõnus Välk”.
Sõbrad - kaks Sulevit ja Maria meenutavad peagi mööduva sajandi töid ja tegemisi. Nad vaatavad mõnusasti koos pildiraamatuid ja arutlevad kunsti olemuse üle. Näib, nagu teaksid nad sellest kõike. Sündmused võtavad aga kummalise pöörde, kui tuppa astub kolmas Sulev. Pärast seda ei tundu enam miski loogiline... ega ka võimatu.
Algselt (1989) Viskiklubile värvuskuuldemänguna kirjutatud teos on aja jooksul muutunud üha päevakajalisemaks: läbi huumoriprisma puudutatakse hellalt, võiks öelda, et lausa vaevuaimatavalt mitmeid kitsaskohti nii Eestis kui terves maailmas… ning seda kõike kunstilises, välgulises ning pisut ka viskilises võtmes.
Mängivad: Ave Smirnov, Hasan Steinberg, Mart Valner, Taavi Peterson
Klahvpillidel musitseerib Erki Andres Nuut
Lavastaja: Mart Tartlan
Kunstnik: Ele Krusell
Etendused toimusid 27. – 30. detsembril Tallinna Toomklubis Vene tn 6 algusega kl 19.00.

UBC lahkus etenduselt rahulolevas Bowmore'i meeleolus. Meenutati välku.

TÄHELEPANU: ETENDUS ON ALLA 18-AASTASTELE KEELATUD!
Autor, muuseas, soovitab tungivalt ka üle 65-aastastel seda etendust mitte vaatama tulla.

Bowmore Single Islay Malt

 

22. detsembril tähistas UBC ümmargust 138. tähtpäeva - eremiitprofessorid Tiit Pääsuke + Leonhard Lapin. Asukoht Lapini juures. Prangli part, Kalaturu forell, Vaike kapsapirukas.

UBC Siga&Hani blend

 
^

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019

 
 

 

� K�esoleval kodulehek�ljel sisalduva informatsiooni reprodutseerimine, kopeerimine, tsiteerimine ja levitamine ilma Viskiklubi loata on keelatud.