Avalehele
Viskist ja Viskiklubist Uudised Tegemised Klubiruum
Viskist ja Viskiklubist

UBC ajalugu pärast 18. maid 1998.

  • UBC ajalugu 23.09.1989.- 29.04.1991. vaata VISKIKLUBI AASTARAAMAT (koostajad Toomas Tiivel, UBC ja Jaak Lippmaa, UBC) Tallinn. 1991.
  • UBC ajalugu 23.09.1989.-18.05.1998. vaata VISKIKLUBI AASTATERAAMAT (koostaja Toomas Tiivel, UBC) Tallinn. 1998.
 

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019


2015.

8. jaanuaril oli UBC väga oodatud auväärse Kaarel Kurismaa näituse “Väike masin ja sõbrad” avamisele Vabaduse galeriis.
UBC kriitikasektsioon kohtus sel puhul kell 17.15 KUKUs - lihviti stiili, siluti harmooniaid, kammiti. Col Pääsuke harjutas trombooni. Auväärne Erkki-Sven Tüür mõtiskles Pühast maast.
UBC leiunurgas olnud troboon sai uue kodu: "Septembrikuus tulnud hästihooldatud kullakarvaline tromboon mustas räbaldunud vutlaris. Aus omanik saab kätte tööpäevadel Vabaduse plats 6 – 28, tel. 51 930 337. col"
Kell 18.00-19.00 külastati näitust, kus auväärne Kaarel Kurismaa rääkis väikesest masinast, siis jälle KUKU

Black Bush

 





17. jaanuaril oli UBC oodatud KuKu klubi 80. juubeli tähistamisele alguses Kunstihoone suures saalis ja hiljem igal pool kus võimalik ja vajalik.
Punane vaip. Uksed avati täpselt kell 19.00.
Tekiila, 2.-€, tikuvõileivad ja reis Rio de Janeirosse

19.00 Salongorkester Meelis Vahari juhtimisel                                                                                                                                                            
22.30 Singer Vinger.                   
24.00 DJ Mart Juur

 Piretil oli just sünna, seda sai korduvalt meeldetuletatud

UBC-l oli kaminasaalis kinni pandud ka oma laud, mida kasutati

 





22. jaanuaril kell 18 toimus Kaarel Kurismaa artist talk tema näitusel "Väike masin ja sõbrad" Vabaduse galeriis. Kaarel Kursimaaga vestles Raul Keller, tekste luges Sulev Teppart, kuulas ja nägi ka UBC.

Kaarel Kurismaa on vaieldamatult Eesti kineetilise kunsti kõige järjekindlam viljeleja, edendaja, arendaja. Ehk siis meie kineetilise kunsti isa. Aga niisamuti nagu ei kehti Kurismaale füüsiline vanus, ei kehti ka välja teenitud “suure isa” positsioon. Kaarel Kurismaa on elav ja arenev kunstnik, tema kunst, ka see, mis on loodud enam kui kolm-nelikümmend aastat tagasi on elav ja aktuaalne ka praegu. Seda võis igati näha ülemöödunud aasta lõpul ja möödunud aasta algul Kumus eksponeeritud  helikunsti näitusel “Sünkroonist väljas. Helikunstist vaatega minevikku”. 
“Väike masin ja sõbrad” on terviklik lavastus. Kõige parem on seda lavastust vaadata üksinda, lastes Kurismaa objektidel endast läbi tungida ja ennast kaasa viia, samastuda Kurismaa kodustatud, väikeste inimlike esemete maailmaga. Kuid mitte ainult mitmest ajastust ja vaimsusest kantud kodune, kodustatud stafaa? - tuvid, lapsefiguurid, lambid, kapid, tordialused ei loo lavastuse atmosfääri, vaid ühtesulavad tempereeritud helid, ülimaitseka koloriidiga seinatahvlid, sordiini all valgus ja kunstniku enda tekst “Väike masin II”, soojalt eneseirooniline, kõrvaltvaatav kirjeldus.  Kõik kokku on imeilus, mahendab meeli, “genereerib õnnehormooni”, kuid sellesse ideaalpilti on Kaarel Kurismaale nii omaselt kirjutatud sisse vaevumärgatav ebakõla, nukralt ettevaatlikuks tegev noot. Kaarel Kurismaa on esteet, aga temas on väga arenenud ka eetiline hoiak. Ta ei suuna, noomi, loe moraali ega kontrolli, ta toob vaataja oma maailma ning kui vaataja on avatud meeltega sõber, saab ta ise aru.
Kohal või peaaegu kohal olid peale mainitute veel auväärsed Erkki-Sven Tüür, Toomas Tiivel, Mati Sirkel, Tiit Pääsuke, Andres Langemets ning Mari Kurismaa, Jüri Kask, Jüri Ojaver, Piret Luigend, Reet Varblane, Helje Eelma.
Arutelu toimus KuKu's Jüri Kase ja auväärse Lemming Nageli taieste vahel
Black Grouse
 



28. jaanuari toimus UBC Viskiringi esimene kokkusaamine Viskikorneris Mad Murphy pubis. Laual oli elevandi sitt, kivistunud puu, himbade piip ja redised. Vesteldi vanast Pärsiast ja Namiibiast.
Three Ships premium select 5y
Nikka from the Barrel 51.4% Double Matured

 

14. veebruaril tähistas UBC Valentinipäeva ja ühtlasi ka Jüri Ojaveri 60-ndat sünnat Laulasmaal Side teel. Saabuti eri suundadest, lahkuti eri aegadel. Tore oli. Torupill oli ka.

 

19. veebruaril õnnitles UBC lokaalis Sinilind äsja 20 aastaseks saanud viskisõbralikku kuulehte Kes-Kus.
UBC õnnitles ja jõi Kes Kus.

 

24. veebruaril täitis UBC
Coloneli päevakäsku Vabariigi aastapäevaks.
1. Käsin kõiki UBC liikmeid koguneda Vabariigi aastapäeval 24. veebruaril kell 11 Wiiralti kohvikusse, kus toimub UBC istumisparaadi proov v.a. need, kes on naise või ämma valju keelu all või kes on vigased või haiged - Tehtud
2. Käsin presidendil kohale kutsuda uus viskiklubi naispresidendi kandidaat läbikatsumiseks. Ühtlasi palun mälusektori või Presidendi abi tema nime meenutamiseks - Jäi poolele

 

25. veebruaril osales UBC Adamson-Ericu muuseumis EKA emeriitprofessorite Tiit Pääsukese, Enno Ootsingu ja Jaak Soansi vestlusõhtul, kes on olnud kaaslased juba kunstiõpingute algusest peale. Ühine õppimis- ja õpetamisaeg kujundas lähedased seisukohad kunstiõppe küsimustes. Meenutati omaaegse ERKI  vaimsust, suundumusi ja taotlusi.
UBC täiendas
Arutelu Wiiraltis

UBC 11. blend - TT
Scottish Leader

 

3. märtsil oli UBC osaline auväärse akadeemik Vaiksoo kosmilisse ikka jõudmise päeva ärasaatmisel Tallinna Kinomajas.
Toimus kommenteeritud slaidipresentatsioon - akad. Raul Vaiksoo
UBC valikrühm esitas viskivirgutusvõimlemise kava. Klaveril Filip Joon - Olav Ehala. Eesvõimleja Hardi Volmer
Viskivaat "Akadeemiline blend" - 1 eesti kallon. Maalija Col. Tiit Pääsuke
Köidetud raamatu "Minu Elu Lugu" ainueksemplar 
Johnnie Walker Blue Label
UBC punase raamatu kalad, raamitud
Lilled ja laul Kristale, kelle toetus UBC'le väljendub selles, et seda pole peaaegu tunda
KIHNU MADRUSTE LAUL VAIKSOOST, KELLEL JÄLLE NULLI ETTE LÕI.  
KAS OLGU PÄEV VÕI PIME  ÜÖ

VADA VAIKSOOL SEL ON IKKE TÜÖ
 
KEIK ILM SEE HEIDÄB PUHKÄMÄ

PIAB VAIKSOO TÜÖLE MINEMÄ
 
KUI VAIKSOO KURIVAIM VÕTAB ETTE

ÄI TEDA SUA SIIS ÄNAM KÄTTE  
ÄI TAL PÕLE TAKKA SUNDIJAT
EGA PERSEL PIITSA ANDIJAT
 
KEIK MIEHED AU TAL ANNAVAD
JA NAESED KÄTEL KANNAVAD
 
NÜID SINDRIL JÄLLE NULL LÕI ETTE

VÕETAGU SIIS KLAASID KÄTTE

Esinesid Nele-Liis Vaiksoo, Ivo Linna, Ülo Peil ja Renate Lätist
Auväärne Rein Minka eesti tisko
UBC blend Siga ja Hani  - 14 liitrit

 

















28. märtsil osales UBC Eesti XII lahtistel meistrivõistlusel viskitundmises vaid žüriis ja pealtvaatajana, kuna võistkonda ei õnnestunudki kokku saada. Võistlus ise toimus Põltsamaa lossirestoranis Konvent ning selle võitis pika puuga ei-tea-mitmedat-korda-järjest Põltsamaa Viskiklubi. Toimus ka viskide degusteerimine lossi veinikeldris - Tridens-PernodRicard-Prike-Liviko-DylanDistribution.
Glenglassaugh - Revival - Highland Single Malt
Glenglassaugh - Torfa - Highland Single Malt
Jura - Diurachs' Own Single Malt 16y
Dalmore Cigar Malt Resreve
Chivas Regal Extra
Wenneker Genevar Islay Cask Finish
Ballantines Brasil

 

14. ja 15. aprillil viibis Tallinnas Amrut Brand Ambassador Pramod S. Kashyap ning Pramod Styanaryana Indiast. Sel puhul kutsus Rasa Trading Co UBC-lasi 14.04. Sushi House restorani Amrut viskide degustatsioonile. 15.04. kohtuti privaatselt La Casa's.

Amrut Indian Single Malt
Amrut - Fusion - Indian Single Malt
Amrut - Raj I Gala - Indian Single Malt

 

22. aprillil esitles ja tähistas UBC koos auväärse Mart Laariga nii raamatut Pööre I kui ka raamatu autori juubelisünnipäeva 55 Viru keskuse Rahva Raamatus. Esinesid Tiit Pruuli ja auväärne Mart Laar. Austajaid oli tohutult. UBC - auväärsed Emil Urbel, Rein Minka, Hardi Volmer ja Toomas Tiivel esitasid hargnemise, laualipu, quaich'i ja Mackmyra single malt'i. Viimast hinnati.
Mackmyra single malt 07

 

23. aprillil toimus Viskikorneris üritus "3in1" - UBC Aastakoosolek, kus klaaside tõstmisega kinnitati kõikvõimalikud aruanded, UBC juhatuse laiendatud koosolek, kus otsustati ära Viskjõulude aeg ja koht (30.-31. mai Pärnu lähedal Kosmoses), külaliste kutsumine, UBC küsitluse tegemine ja auväärse Hardi Volmeri filmis "Viskikuller" osalemine ning UBC Viskiringi korraline üritus - uued viskid.

Teeling Single Grain
Mackmyra
Hunter's Choice - Kenya blended
Elsass Lehman Single Malt

 

24. aprillil pakkus UBC suur sõber Peeter Kangur Šoti klubi toas oma juubelikingitust 51-aastast Glenglassaugh single malt viskit, Soojenduseks olid nooremad.
Glenglassaugh Single Highland malt 1963
Glenglassaugh Single Highland malt 1975
Glenglassaugh Single Highland malt - Revival
Laphroaig Islay Single malt 10y
Amrut Indian Single malt - Fusion

 

14. mail austas UBC esindus Viljandis Maaelu Edendamise Sihtasutuse maja kunstikonkursi võitja auväärse Tiit Pääsukese töö "Tamm" avamist. Villaga, mille välisilmega tutvus UBC Viskijõulude ajal, tutvuti nüüd ka seestpoolt. Maal "Tamm" asub kahe korruse vahel villa fuajees. Enesekeskne kunstnik oskas ka ennast maalile maalida.
Strathisla Single Speyside Malt 12 years

 

30. mail avati suure pidulikkusega ning UBC tuntava kohalolekuga Karepal Kalame talus Jüri Ojaveri "Enesevaatluse kabel" (mõtle Edvard Munch'ile). Tööst nii kabeli kui endaga rääkisid Teet Veispak ja Jüri Ojaver. UBC kinkis kabelile, Jürile ja Teedule Kasahhi lipu. Söödi ahvenat

Scottish Leader

 

3. juunil toimus Raekoja platsi Viskikorneris üritus "UBC suveviski". Vesteldi kaasajooksikutest ja kollaboratsionistidest ning kunstnike, luuletajate ja muusikute hindamisest skaalal halb-hea-parim.
Koduteel püüti kaks korda siseneda KuKusse ja lootuse kaotanuna hinnati positsioone Col. Tiit Pääsukese ateljees.
Teeling Irish Whiskey Single Malt 46%
McClelland's Islay Single Malt

 

5. juunil toimus UBC vahendusel kahe Namiibia elevandi tuletiste tippkohtumine.
Kohtumine möödus soojas ja sõbralikus õhkkonnas. Arutati mitmeid päevakohaseid küsimusi, jõuti üksmeelse tõdemuseni  Vonneguti tsiteerides "eks ta ole". Ehk Murphy seaduse järgi "ükskord läheb kõik prse niikuinii".
Laiali mindi leebes meeleolus ja kõigele eelöeldule vaatamata lootusrikkalt, aga mitte ogaruseni optimistlikult.
Üheks päevakorra teemaks oli muuhulgas ka nende elevantide tuletiste konserveerimise võimalused. Kõige veenvam oli auväärse UBC Col. ettepanek kasutada selleks matti akrüülvärvi lakki. Pakuti ka pva-liimi pihustamist, külmutamist, daamide juukselakki ja muud huvitavat.

Teeling Irish Whiskey Single Malt
Jura Island Single Malt Djurach's Own (16y)

 





13. juunil osales UBC KuKu klubi ärasaatmisel. Kadunukest mälestati Kunstihoone õuel Kosmikute, süldi ja viina ning tantsuga. Viskituppa UBC-d enam ei lastud. Arutelu jätkus laupäeval Wiiraltis ning pühapäeval Wiiraltis.
Jameson
Scottish Leader

 

21. juunil algasid UBC Viskijõulud Murastes. Algas kõik hästi - torupilli ja lõkkega. Tsässon tunnistati korrasolevaks. UBC aprobeeris Tüve pruule - IPA, Rye, Dark, Coffee. Parimaid jäi mitu. Soome hobuse liha koos grillitud juurviljaga jagas finišis 1.-2. kohta. Vaidlustes rektorivalimiste üle jäi UBC erapooletuks, kuid leidis, et niikaugele UBC-s küll ei minda ning UBC kuratooriumi ei tule siia ilma mitte kunagi.
Esilinastus Sepaonu poolt lindistatud UBC 25 juubeli filmi must variant. Otsustati UBC aastapäevaks 2015 septembris tellida puhas monteeritud koopia.
Viidi lõpule kampaania "UBC tahab teada" - vastanuid oli 17+4, vastamiseks ei leidnud aega 6 . Tulemusi ja otsuseid tutvustab UBC juhatus sügisel.

UBC Blend Siga&Hani/Põltsamaa
Ballantines 12
O'Reilly's Irish

 







6. juulil tähistas UBC koos kogu tsiviliseeritud maailmaga Nobeli rahupreemia laureaadi Dalai-laama 80-ndat sünnipäeva. XIV Dalai-laama Tenzin Gyatso on külastanud Eesti kolm korda. UBC on kõikidel kordadel visiidil osalenud. Kõige enam viimasel korral so 2011.-ndal aastal.
Kogunemine oli Tallinnas Hirvepargis. Õhk oli täis headust, vabadust ja muusikat. Laval rääkisid, mängisid ja laulsid auväärsed Sven Grünberg, kes oli ka kogu Tallinnas toimunud ürituse peakorraldaja, Riho Sibul ja teised muusikud ja kõnemehed - Artur Talvik, Chalice, Liisi Koikson, Tõnis Mägi, Jaak Johansson, Andres Herkel jt.
UBC auväärseid liikus ja istus publiku hulgas.
Erinevates Eestimaa paikades pidas UBC veel mitmeid olulisi juubeleid. Mainida tuleks kindlasti Ohepalut ja Pille Jänest ning Vabaõhumuuseumi teed.
Järgmisel päeval käisid mõned UBC üksikud hulkuvad liikmed läbi Wiiraltist. Loodeti kohata Col. Tiit Pääsukest ja Dalai-laamat. Ei tulnud kumbagi, küll erinevatel põhjustel.
Auväärne Kaarel Kurismaa tervitas kõiki Vilniuse Moodsa kunsti keskusest, kuhu ta oli sattunud. Koju jõudes lubas Kaarel meile kirjutada.

Kavalan Single Malt - Concertmaster (Taiwan)
Kavalan King Car Whisky Single Malt (Taiwan)
Amrut Single Malt - Fusion (India)
Mackmyra Single Malt
Bain's Cape Mountain Whisky - Single Grain (South Africa)
Famous Grouse
Scottish Leader

 







31. juulist -2. augustini viibis UBC delegatsioon Liivi päevadel Saunagsi külas Heinrihsonside majades, rannas, katusel....

 

5. augustil osales UBC Eesti XX sajandi suurkuju akadeemik Endel Lippmaa (15.09.1930.-30.07. 2015.) ärasaatmisel nii Teaduste Akadeemia saalis kui Metsakalmistul.
UBC langetas pea (Postimees 3.08.2015.)

 

11.-13. augustil tähistas UBC koos Torgu Kuningriigi alamatega Antsuvälja talu 40.-ndat aastapäeva. UBC 2. vaat "Ilus Blend" jõudis tagasi koju. Meie - Viski Palve uus redaktsioon sai vastu võetud ja raamitud. UBC supeluskostüümid Jämaja rannas. Pank.
Öine vähjapüük, grillitud lestad, metssea sink, mereannid, õlu otse seinast, tort
UBC liikmete suure sõbra Vello Liivi külastamine Viidu külas. Peeter Mudisti ajas puretud seinamaalingud, Sõrve tuletorn ja sipelgad

UBC Ilus Blend
The Famous Grouse

 















15. augustil aitas UBC arvukas delegatsioon sisustada Karepal Kalame talus toimunud õhtupoolikut pealkirjaga "Minek" - kontsert auväärselt Riho Sibulalt. Minekud Jüri Ojaveerilt ja Leonhard Lapinilt.
16. augusti ennelõuna veedeti Rutja lennuvälja ümbruses, programmis erinevad tegevused, sealhulgas ka Eisma külas endiselt avamisjärgus oleva Emil Urbeli projekteeritud kalarestorani inspekteerimine
Ballantines
Lauder's

 



24.-26. augustil toimus Viskiklubi täisõiguslik üritus - Ruhnu kolme-päevane dessant. Osavõtjaid  kolm (hiljem selgus, et neli). Auväärsed Hardi, Arvo ja Vaiksoo. Juhuslikult tuvastati, et saarele sõitis samal ajal mitteauväärt riigikogu erinevatest erakondadest kokkuklopsitud fraktsioon Ruhnu vana kirikut tõrvama. Osa neist olid auväärsete tuttavad-sõbrad (eriti Mart Nutt). Nende seas ka auväärne UBC vaikivliige Peeter Ernits. Tuutu. Ruhnu kiriku tõrvamine, ekskursioon. Enamus ei mäleta midagi. Imeline ilm. Meri ja spaa (tünn). Kitarri mängisid erandlitult vaid geeniused, va üks.
Koosviibimine Vitali diskobaaris, kus pahandati, et Vaiksoo midagi ei räägi. Siis juba pimenes.
Joogiaruanne (akadeemik Vaiksoo):
Joodud viskide markide tuvastamiseks tekitasime Volmeriga ajurünnaku. Hardi helistas osa tegelasi läbi ja
saime sellise bukleti.
Tegevus toimus sedasi:
1. Minu poolt Pärnus ostetud "Tullamore Tiiut" otsisime praamil kottidest lootusetult taga, aga ei leidnud...ju see oli varastatud.
2. Praami peal saarele sõites realiseerisime kellegi suurt pudelit, aga me kumbki Hardiga ei mäletanud ei marki ega kelle oma. Volmeri helistas ja selgus, et see oli Erka Olle ostetud "Deward´s White Label".
3. Praami peal liikus ka riigikogulaste seas pudel ringi, aga marki ei mäleta. Pärast konsultatsioone selgus, et see oli vist punase sildiga "Grant´s" ja vist Anvelt´i või Nutt´i oma(?).
4. Saarel Vitali diskosaalis nägime Volmeriga baari kapi peal täpselt minu kaduma läinud Tullamore Dew´d. Hardi tõstis valjuhäälset kisa ja esitas omapoolse teooria, et Vaiksoo kaotas pudeli praami peal ära, et keegi leidis selle, müüs odavalt Vitalile maha ja nüüd on see tema baaris. Vitali kohmetus, tõrjudes süüdistusi. Selle tõestuseks, et ta pole varas, lõi ta pudelilt punni pealt ja realiseerisime selle tema kulu ja kirjadega. Ühesõnaga, õiglus oli jalule seatud.
5. Joasoo ostis poest "Scottish Leader'i" ja realiseerisime õhtul õlle kõrvale ka selle.
6. Siis läks asi pehmoks kätte ära. Ärasõidu hommikul avastasime külmkapi pealt täiesti avamata "Ballantinesi"! Selle oli ostnud Haasma eelmisel päeval poest, aga me ei leidnud seda öösel pimedas üles ja olime sunnitud hommikuni jooma Hrenjovkat, viina, veini ja muid ebatervislikke jooke. Õnneks oli ohtralt õlut.
7. Tagasisõdu praamil oli riigikogulastel plasku viskiga, mida hoogsalt realiseerisime (Nutt´i oma?), aga mis oli plaskus, ei tea. Millegipärast arvan, et plaskut oli korduvalt erinevate markidega täidetud. Seega ""Special Blended "Siga ja Hani" po riigikoguskij"".
8. Kui mandrile tagasi jõudsime, avastasin Volmeri auto põrandalt oma kaduma läinud Tullamore Dew. Seega oli Maailma Õiglus taaskord jalule seatud. Tuleb välja, et meie jooki ikka ei varastatudki. Aga too ei tähenda midagi. See, et inimene ei varastanud, ei tähenda veel, et inimene poleks võinud seda teha (süütuse presumptsioon). Seega toimus kahjutasuna saadud viski joomine igati Õilsate Mõtete tähe all.
9. Nüüd hakkasin mõtlema, et mul endal saarel olles ju oma viskit kaasas polnudki, mis näitab veelkord, et on võimalik ka ilma alkoholita lõbus olla.

Deward´s White Label
Grant´s The Family Reserve
Tullamore Dew
Scottish Leader
Ballantines (vaid vaatasime pudelit)
Special Blended "Siga ja Hani" po riigikoguskij

 







7. septembril toimus Mad Murphy ViskiKorneris Jameson viskide tutvustus  Irish Whiskey Ambassador David McCabe targal juhendamisel
Jameson
Jameson Select Reserve Black Barrel
Jameson Gold Reserve featuring Virgin Oak

 

9. septembril toimus MadMurphy's Viskikorneris UBC Aastakoosolek. Arutati mitut asja, otsustati veelgi rohkem.
Monkey's Shoulder Blended
Black Grouse

 

23. septembril asus UBC tähistama oma 26.-ndat aastapäeva. Kell 11.20 või teistel andmetel kell 11.21 kui saabus sügis olid UBC auväärsed liikmed Eesti ja Liivimaal sisse  ViskiVirgutusVõimlemise . Tööpostil olijatel toimus ViiskiTootmisVõimlemine, teadagi. Klaveril Joon, Filip, Joon.
Sügise saabumisel on UBC jälle aasta vanem. Huvitaval kombel kordub selline asi igal aastal. See ajab vahel isegi jooma.

Erinevatel andmetel saabub sügis Eestimaale tänavu 23. septembril kas kell 11.20 või 11.21. UBC ei lase ennast sellest segada ning mitmetes Eesti- ja Liivimaa paikades on UBC auväärsed liikmed võtnud sel puhul sisse võtnud asendid, et sooritada ViskiVirgutusVõimlemise (tööposti olijatel ViskiTootmisVõimlemise) aastaid lihvitud harjutusi. Klaverisaade skaibi kaudu - Joon, Filip, Joon või ka keegi teine.

23.09. - kell 14-16 aastapäevapidustuste eelroaks toimus Mustpeade maja valges saalis cd plaadi “Gesualdo” esitlus ning Estelon Extreme kvaliteetkõlarite presentatsioon (vestlusringis peale Gesualdo enda ja kõlarite ka av Erkki-Sven Tüür) - kutsed selleks saabusid otse av Rõõmusektorilt

23.09. - alates kella 17-st toimus Raua 37a-10 UBC KellaViieViski. Lisandusid mõned uued olulised sõnad UBC hümnile. Samas toimus ka UBC XXV juubeli filmi ja fotoprogrammi dvd esilinastus = vaatamine
Menüüs olid viskid, redised, film ja vesi ning muud asjad.
UBC liikmeks sai Jüri Parik, nüüdsest auväärne.

26.09. 2015. - aastapäevapidustuste järelnoppimine toimus Selja rannas. Kell 15 toimus Karepal Kalame talu õuel ja katuse all Teet Veispaku näidendi “Kalame” esietendus. Lisaks etenduskunstile pakuti ka silmu ja viskit.
UBC käis Rutjal Dembli haual. Viski.

Cragganmore - Speyside Single Malt - Triple Matured Edition - Exclusive to the Friends of the Classic Malts 48%
Raeburn - blended - Scotch- Byelorussian
Hibiki Suntory blended (12 years)
Aberfeldy - Single Highland Malt (21 years)
Poitin Glendalough Sherry cask finish
Glengoyne - Highland Single Malt (12 years)
Glenshire blended
Siga ja Hani 23.09. blend
Siga ja Hani 26.09. blend

 











10.-11. oktoobrini toimus Rutjal UBC aastapäeva järelnoppimine.
Toolse linnus, Kalame talu, Rutja suvemõisa rand.
Dembli haua külastusel kuulutati koermärter Dembl pühakuks. Sellest hetkest alates on tegemist Püha Hauaga.
UBC president luges ette püha koermärter Dembli eluloo, peatudes pikemalt tema kannatustel, kangelas- ja imetegudel, samuti püha koermärter Dembli osalemisel vabadusvõitlusest.
UBC auväärseks liikmeks sai Jüri Parik.

Hibiki Suntory Blended (12y)
Bushmills Malt
President Blend

 





19.-21. oktoobril viibis UBC delegatsioon Riia linnas, kus tähistati auväärse Ivars Heinrihsonsi 70.-ndat sünnipäeva. UBC korraldusel sai auväärne juubilar nimelise UBC XIII vaadi - Ivars's Blend, kaardi koos sisuga, UBC paraadfoto ja Teeling rukkiviski.
Vesteldi,  veidi ka arutati, käidi nurgapealses poes, vaadati kunsti, käidi Ieva Iltnere näituse avamisel, Väliskunsti muuseumis Riia börsihoones, Läti akvarellinäitusel Arsenalis, Kipsala jahisadamas ja Janis Lipke muuseumis, Jüri Ojaveri-Jaan Toomiku Maris Liepa kuju juures, lokaalides "4 Rooms", "Moloney", "Kolonna", Rigas Birzas" ja mujal. Kunstiakadeemiasse viidi auväärse Ivarsi maale ja skulptuure, istuti pargis - Rigas Balzams ja suure laua taga, kus eelmisel tõsisemal arutlusel kuulutati välja Läti Vabariik.

Teeling Rye whiskey
Bushmills Black Bush
Ballantines
Ivars's Blend

 













28. ja 29. oktoobril osales UBC Teeling whiskey esitlustel Tallinnas - Liviko degustatsioonisaalis ja Mad Muurphy's Viskikorneris Brand Ambassador Hugh Mac Gabhanni juhendamisel
Teeling Small Batch
Teeling Rye
Teeling Single Malt
Teeling Single Malt - Revival (15y)

 



18. novembril osales UBC Iiri viskide esitlusel lokaalis Frank. Esitluse viis läbi John O'Connell Iirimaalt.
Üksmeelselt oli parim Pogues Blended (nimi on tulnud nende kuulsa bändi nimest). Hinnaklass umbes 30 EUR / 0,75 L.
Samas, West Cork blended oli väga kummalise ja üsna meeldiva maiguga ja tundus küll parem (huvitavam) kui sama malt.
Ei oska need iirlased ikka malti teha, aga blended on neil parem kui scotch.
Degustatsiooni kõrghetkel oli Vaiksoo sunnitud kahjuks lahkuma, sest pidi koos auväärse Volmeriga avama Animafilmide festivali "Sõpruse" kinos..
West Cork Irish Whiskey Classic Blend
West Cork Single Malt Irish Whiskey 10y
The Pogues. The Original Whiskey of the Legendary Band

 



3. detsembril lasi UBC ennast harida Ian Macleod (Glengoyne ja Smokehead) viskide asjatundjalt Stuart Thomsonil Mad Murphy's Viskikorneris. Samas õnnitleti auväärset Erkki-Sven Tüüri Münchenis saadud suure tunnustuse eest.
Glengoyne Single Highland malt 10y
Glengoyne Single Highland malt 12y
Glengoyne Single Highland malt 18y
Smokehead Single Islay Malt

 



12. detsembril avati Šoti klubi aias hümnide ja kõnedega admiral Sir Edwyn Sinclair Alexander-Sinclair'i büst. Autoriks skulptor Tiiu Kirsipuu. UBC osalus kogu loos oli vähemalt kahes osas: idee Sinclair'i büsti lisamiseks Šoti Parki (lisaks Robert Burnsi ja Sean O'Connery'le) ning ka rahalises panustamises - lisaks UBC-le ka auväärsed Tiit Pääsuke, Raul Vaiksoo, Emil Urbel, Margus Rava, Rein Minka ja Toomas Tiivel.
Port Charlotte - Single Islay Malt - Bruichladdich Peated

 

19. detsembril pidas UBC Viskiparajõule Eesti Litograafiakeskuses. Jaak Visnap ja keskuse sõbrad kostitasid UBC-d kõikvõimalike gurmeetoitudega, lisaks viskid ja redised. President pidas aruandekõne tõstes esile UBC eelmise aasta kangelastegusid ning kinkis Litokeskusele UBC raamatuid ja plaate
Käis parajõuluvana. Auväärne Erkki-Sven Tüür Hirmuste küngaste vahelt luges salmi ning UBC asutajaliikmed Lemming Nagel ja Kaarel Kurismaa rääkisid elu võimalikkusest siin ja seal. Maestro Nagel demonstreeris oma uut maali "Araabia kevad e Jäätunud Punane meri".
Tartusse Aavo-Valdur Mikelsaarele, kes Tartus aastal 2003. toimunud UBC Viskijõuludel pidas Baeri majas akadeemilise ettekande teemal Alkoholismi pärilikkusest, saadeti seoses emeriteerumisega UBC auaadress, lisaks ka üks Bowmore viski ja punt rediseid. Neid volitati üle andma auväärne Jüri Parik
Auväärne Jüri Parik sai omale UBC mulli ning ühtlasi asutati UBC lõhnasektsioon, mida viimatimainitu ka kohe hakkas juhatama.
Eesti Litokeskuse juhataja Jaak Visnap rääkis keskusest, kivitrükist ja kunsti võimalikkusest Tallinna kesklinnas.
Akadeemik Raul Vaiksoo pidas akadeemilise ettekande "Alkoholism ja vananemine".
Auväärne Hardi Volmer näitas kõikidele oma uut filmi "Urbanimatio".
Tehti UBC grupipilt kõigile kingitud manilla sigarillodega, maitsti UBC hümni 998.-ndat viskit ning vaadati pildiprogrammi Kagu-Aasia maadest (Thai, Myanmar, Laos, Kambodža).
Toimus UBC pudelisildi kujundamise konkurss, milla 6-st võidutööst tehti Jaak Visnapi juhendamisel kivitrüki tehnikas graafiline leht.

Talisker Single Malt 10y
Oban Single Malt 14y
Cardhu Single Malt 12y
Port Charlotte Single Islay Malt
Smokehead Single Islay Malt
Bowmore Single Islay Malt 12 y
Jameson Select Reserve Black Barrel
Chivas Regal 12y
Port Royal Blended (Myanmar)

 









^

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019

 
 

 

� K�esoleval kodulehek�ljel sisalduva informatsiooni reprodutseerimine, kopeerimine, tsiteerimine ja levitamine ilma Viskiklubi loata on keelatud.