Avalehele
Viskist ja Viskiklubist Uudised Tegemised Klubiruum
Viskist ja Viskiklubist

UBC ajalugu pärast 18. maid 1998.

  • UBC ajalugu 23.09.1989.- 29.04.1991. vaata VISKIKLUBI AASTARAAMAT (koostajad Toomas Tiivel, UBC ja Jaak Lippmaa, UBC) Tallinn. 1991.
  • UBC ajalugu 23.09.1989.-18.05.1998. vaata VISKIKLUBI AASTATERAAMAT (koostaja Toomas Tiivel, UBC) Tallinn. 1998.
 

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019


2010.

8.-10. jaanuarini pidas UBC viskijõulusid Hiiumaal Hirmustes. Suurem osa pimedast ajast veedeti Kalurihostelis, kus toimusid ka koosolekud ning pidulikud eined. Jalutuskäikudel mererannas ja metsas tutvuti rüsijää, metsateede ning Ristna militaarehitistega.Külastati auväärse Erkki-Sven Tüüri stuudiot - kontsert "Whistles and Whispers from Uluru" - Australian Chamber Orchestra. Seal tutvuti väljapanekutega uuemast noodikirjast, Col.Tiit Pääsuke lisas väljapanekule suure ja uhke maalikalendri, trummidel musitseerisid auväärsed Rein Minka ja Erkki-Sven Tüür. Tüüri Vanatoa kõrtsis söödi suppi ja aprobeeriti Vanatoa viskit, auväärse Riho Sibula saunas toimus UBC erakorraline koosolek, kus otsustati mitmeid maailmaajaloolisi ning viskipoliitilisi asju, sealhulgas arvati UBC liikmeks auväärne Rein Minka.

VISKIJÕULUD HIRMUSTES 8.01.-10.01.2010. AASTAL

                KAVA

8.01. kell 14.30 väljub praam Rohukülast, mis jõuab Heltermaale 16.10
        16.40  Kärdla peatus?
        17.30  Kalana Kalurihostel - majutus
                                    - väike viski
                Saabuvad Kõpu kitarristid, hakatakse tegema plaane
                Tutvumine lähema ümbrusega. Vaade merele. Vaade metsa.
                Süüakse ja juuakse kaasatoodud hõrgutisi. Kõpu kitarristid räägivad teemal „Mis teoksil“. „Kuhu minna“. „Mida teha“. Vaba mikrofon.

9.01. kell   9.30 hommikusöök
            10.00 Admiral Urbeli amfiibauto stardib Rohukülast
            10.30 silmadlahtikäik ümbruskonna metsas, rannas ja niitudel
            12.30 Kõpu kitarristide helitund Tüüri stuudio-kontserdisaalis
            14.00 soe supp metsas
            15.00 suundumine auväärse Riho Sibula nimelisse sauna. Lipu heiskamine.
                    Vaadi sauna viimine. Väike viski.
            15.30 UBC koosolek
            16.30 sundimatu vestlus saunas ja lähedalasuvates majades
            20.00 pidulik õhtusöök Kalana Kalurihostelis. Jõuluvanake.
                UBC XX juubel sõnas, pildis, helis, mälus

                Vaba aeg

10.01.       Hommikusöök
                Vaba aeg
                Raha korjamine
                Lipu langetamine
        14.30 praam väljub Heltermaalt Rohukülla

Kohustuslikud on UBC liikmetele kanda nähtavas kohas UBC märki ja UBC baretti UBC lipu heiskamisel, UBC koosolekul ja UBC lipu langetamisel!!

Programmis on plaanis teha muudatusi!

 UBC Ilus blend

Johnnie Walker Black Label - Centennary edition

Glenmorangie - Single Highland Malt - Madeira Wood Finish
Lagavulin Single Islay Malt (16 years)
Old Hokonui - New Zealand Blended Malt Whisky
Aosiman Whisky (12 years) - China
Zveroboi - nastoika gorkaja
 













20. jaanuaril toimus UBC täiel teadmisel Gruusia Püha Jüri ordeni pidulik üleandmine auväärsele Mart Laarile Gruusia Vabariigi Presidendi Mihhail Šakašvili poolt.

Esimene Püha Jüri orden annetati 2005. aastal Ameerika Ühendriikide presidendile George W. Bushile, selle on pälvinud ka Poola president Lech Kaczyński, Leedu president Valdas Adamkus ja Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilves.

Saakašvili andis Laarile Püha Jüri ordeni üle kell 17.30 Toompea lossi valges saalis.

 

29.jaanuaril peeti Tallinna Kunstihoone sees, peal ja ümber KuKu klubi 75. aastapäeva.
Tähistamine toimub Tallinna Kunstihoone suures saalis & QQ`s

20.00 meeleoluks & tantsuks Salongorkester Meelis Vahari juhatusel
22.30 Singer Vinger
vaheaegadel pildiprogramm &  Evald Okase  rariteetsed amatöörfilmid
24.00 Ku-Ku Klubis üllatusesineja
00.00 DJ
sissepääs kutsega või klubikaardiga:  tasuta!
mitteklubiliikmetele ukselt: 200.- /sisaldab jooki, sööki ja tantsu/
Kes ütles et head ajad on möödas?

Admiral Urbel

UBC pressiteade:
29.01.2010 korraldas KUKU KLUBI UBC juubeli XX eeskujul ka oma LXXV juubelipidustused Kunstihoones, KuKus ja Wiiraltis.

Kohal oli 35% auväärseid...

Roald Jürlau
Kaarel Kurismaa
Andres Langemets
Taso Mähar
Tiit Pääsuke
Indrek Rohtmets
Peter Roose
Emil Urbel
Raul Vaiksoo
Hardi Volmer

...ja muidugi meeldiv kaaskond naistugirühma näol
Esimene ja viimane nimekirjas viibisid mingi aeg miskipärast ka laval.
Kaugel Madagaskaril viibivat auväärset presidenti mälestati minutilise bändist mitteülekarjumisega.

Kituja: põgusal vaatlusel tundus, et ükski auväärsetest viskit ei tarbinud.
Buklett: Rock, Saku Hele, Campari, Hennesy V.S.O.P., viin, gin toonikuga, puna- ja valge vein ja veel mingi pask, mida jõi Luigend, aga nime ei mäleta.

 

6. veebruaril saabus UBC president erialaselt lähetuselt Madagaskarile ja Mauritsiusele. lennuväljalt siirduti Raua tänavale maitsma Mauritsiuse viskit ja Madagaskari rummi.

Lord Nelson

 

11. veebruaril toimus Liivalaia tänaval Volvo aku laadimise, Eesti Panga kunstipoliitika, Kunstiinstituudi hoone lammutamise ja paljude muude oluliste teemade arutamine, mille käigus aprobeeriti Mauritsiuse, Madagaskari ja Hiina viskisid.

Wilson's
Lord Nelson
Chalixun Whisky

 

13.-14. veebruaril käis UBC Pihkpullibänd kutsutud esinejana Orivesi NaUru 2010 rahvusvahelisel Laughing Performance festivalil.
Esitamisele tuli kaks lugu - "Totalisaatio" ja "The Dark Side of the Lobster" (esialgse nimega "Süit vähkidest").
Kava järgi esines UBC Brassband  (Viro) performanssiga laupäeval 13. veebruaril kell 21.15 Restorani Orivesi laval Karnevaalinaamiaiset. Samas esitasid mitmed tõsised naisterahvad naljalugusid stiilis "saarlane naerab" - lugesid loo paberilt maha ja mõni röökis naerda.
UBC esinemist saatis stiilne vaikus. Aplaus oli väärikas ja vaoshoitud. Kiltides ja kaunites mütsides auväärseid Kaarel Kurismaad, Emil Urbelit, Peter Rooset, Roald Jürlaud ja Taso Mäharit tutvustas auväärne Toomas Tiivel. Esinemispaigast lahkuti ühekaupa ja kiirustades. Linnaäärsest kebabgrillist osteti Leena käest (kes elab festivali peakorraldaja Reijo Virtaneni naabermajas. Viimane pidi jällegi olema äravahetamiseni sarnane auväärse Taso Mähariga) 10 kebabi ja 3 pepsit ning mindi Orivesi kolledzhi naisteühikasse viskit ja viina jooma. Hommikul lahkuti kell 6.

MURELE pühendatud aruanne.

UBC  brassband on ainuke ametlikult registreeritud  UBC  band, ka nimetusega UBC pihkpullipänd , kuid aupaklikust kiindumusest lühendite vastu tuleks tarvitusele võtta nimetus: UBC brassmolband.
Meie harjutusruumi asukohaks on Tallink Spaa  - see tingis ka meie kostüümide valikul rõhutatud  vaoshoituse ja pidulikkuse . Ka meie puhkpillide hoiupaik asub samas.
Kuid tänavuse erakorralise talve lumerohkusele vaatamata  on vesi tunginud kõikjale, kahjuks valgunud ka meie pillide peale ja uputanud need. Ja just nüüd enne festivali on see juhtunud.
Pinnale on tõusnud  vaid baritonsaksofon tänu selle aukude, klahvide ja klappide rohkusele ja  hoolimata sellest, et pillitoru on krabisevaid vähke täis.
Kuid meie repertuaari on seega lisandunud uus lugu: „Süit vähkidele“, kus vähkidekrabin, saksofonihuik ja elektroonika moodustavad unustamatu täiuse.
Kui vaid õnnestuks ka teised pillirühmad välja tuua, sest ainult kooslus ja hingeminev üksteise mõistmine on meie bandi brand.

RÕÕMULE pühendatud aruanne.

Tänu UBC  brassmolbandi diplomaatilise korpuse juhile auväärsele Emil Urbelile ja ilusektori juhile auväärsele Peter Roosele on õnnestunud välja tuua vahepealsest äpardusest  kõik UBC brassmoli pillirühmad, sealjuures ilma pangalaenudeta ja viia UBC brassband täies koosseisus kontsertreisile Soome, Orivesi festivalile, kus juba järgmisel laupäeval esineme taas lavalaudadel.
Esitamisele tuleb 7-osaline suurvorm „Totalisaatio“, maailma esiettekanne toimus 25.09.09. Kirjanike Maja musta laega saalis.
Esitamisele  tuleb väikevorm „Süit vähkidele“, mis oleks maailma esiettekanne.
Esitamisele tulevad vormistamata lisapalad.

Ainult RÕÕMU!   

UBC MIES

Nyt hän seisoo tumput suorana tien poskessa. Hänella on takki ja takintaskussa enemmän tai vähemmän täynnä oleva taskumatti. Usein se sisältää Kuunsäteen tai tarkemmin katsottuna jonkun muun valonlähteen. Hän tulee surulliseksi, ellei sen sisältä näy valoa. Vaan ei se haittaa, kun kuulo on hyvä. Myrskyn pauhu ja säkkipillin soitanta ovat mannaa. Hän osa erottaa ne äänet toisistaan ja kertoa, mikä mikin ja kuka kukin on.
Hänelle sopii hattu, jota koristaa riikinkukon sulka. Sitä sulkaa ei saa viedä eikä tökkiä. Kukaan ei saa, ei koskaan. Välillä hattu on vinossa eikä sen löytäminen ole helppoa. Hän suuttuu, jos hänestä ei riipu se, mihin tie vie.
Maa hänen jalkojensa alla on kalkkikivirannikoa, josta hän pitää kynsin hampain kiinni. Juuri tämä kalkkikivirannikko on kotiseutuamme. Taivaan kiitos se on hieman tavallista korkeampi. Ettei tulva huuhdo sitä pois, ettei tuuli pyyhkäise sitä menemään. Mutta eihän niin voi ja onneakin on toistaiseksi riittänyt, sillä nyt meillä on moottoritie, mikä johtaa aina Saiakäikiin asti. Kauemmaksi ei enää päästy, koska kaupingin isien ja äitien, insinöörien sun muiden suunnittelijoiden pasmat menivät sekaisin kun he näkivät rinkelin keskellä tietä. Näin tapahtui.
Perinteiden vaaliminen kuuluu meille kaikille. Hyvä että tuli mieleen.
Erään tarinan mukaan kerran laulujuhlien aikana hurja UBC mies meni Saiakäikiin ja myöhemmin hänestä ei löydetty muuta kuin Mulgimaan takki, skotti hame ja muistilehtiö. Mies itse ei muista tapahtunutta, vaikka hänen jalanjälkensä näkyvät edelleen käytävan kiveyksessä.
Suotuisan maantieteellisen sijaintimme ansioista onkin pian viikonloppu – kauan odotettu sunnuntain tunne, jolloin voimme juhlallisesti avata muistilehtiön, jonka ensimmäiselle sivulle on kirjoitettu erittäin huolellisesti, Book Antiqua vinofontilla:  Meitä tarkkaillaan kaikkialta!

Kaarel Kurismaa

(suomennos Mika Keränen)
 


Tallinna Sadamas oli festivalil käinuid kangelasi vastuvõtmas UBC fännide esindus loosungite, lippude ja viskiga.
Maitsti Filipiinide viskit. Paistis päike.

15. veebruaril saabus Soomest järgmine kiri:

Dear Kaarel Kurismaa,
(and other members of UBC Brass)
 
Orivesi College and the Institute of Humour and Satire thank you all very much for your performance! It was really interesting and refreshing.
 I am a bit sorry that you were asked to give the performance at a place that was not the best possible, at the hotel restaurant, within the carnival festitivity of our students’ club. The reason for this decision was that all the sound production systems that bands usually need, were brought to the hotel, and there were none left at the college, on the Saturday evening. For Sunday’s performances, we got the technical equipment back to the college, of course.
 Also the arrangements and schedules of programme at the festivity were not so good, as they ought to be, perhaps due to the short experience of the student club’s organizers. But that’s part of carnivalism, I suppose.
 Anyway, I hope that you could enjoy your short visit at Orivesi, and perhaps also met some of the other artists and saw their performances?
 
Best wishes
Reijo Virtanen
The Finnish Institute of Humour
and Satire
Orivesi College of Arts

Glenmorangie - Single Highland Malt Lasanta
Glen Turner (8y)
White Castle

 









14. veebruaril maitses UBC esindus Peeter Kanguri kodus Keila Joal Meremõisas mitut erilist viskit.

Highland Park - Single Orkney Malt 40 years
Laphroaig - Single Islay Malt - 25 years
Hibiki - Suntory Single Malt - 21 years

 

16. veebruaril osales UBC Vaal Galeriis auväärse Rein Kelpmani näituse avamisel - väljapanekus olid maalid, vastlapäev ja kuklid.

Evan Williams - Kentucky Straight - Singel Barrel 1997

 

26.-28. veebruar UBC Kruiss Läänemerel

Tallink jagas UBC lahkel nõuandel detsembris kutseid kruiisile, mis sai teoks 26.-28. veebruaril 2010.
Laev väljus Tallinna Sadama D- Terminaalist reedel kell 18.00 ja tõi enam-vähem kõik sinna ka tagasi pühapäeval kell 10.00.

Laevas oli kajut koos kaaslasega tasuta (Tallink). Lisakaaslase eest hoolitses igaüks ise.
Tasuta on viski ja õlu (UBC presidendilt, kelle auks ja õnneks oli ilus tõsta esimene klaas).
Tasuda tuli sadamamaks (ca 100.-)
Lisandus UBC kinobussilt - sõidul Stockholmi oli laeva konverentsisaalis võimalik vaadata videot UBC XX juubelist (autorid Urmas Sepp ja auväärne Hardi Volmer).

Stockholmis oli programmis (vabatahtlik):
- kell 12.00 Eesti majas - auväärse Toomas Tiiveli mõtisklus teemal alkoholist erinevate maade ja inimeste elus koos järjekordse Viinade ja napsideraamatu esitlusega. Degustatsioon.
- samas kohtumine meie armsate Rootsi sõpradega eesotsas auväärse Ülo Ignatsiga, UBC
- viski Eesti Päevalehe toimetuses
- kell 17.45 väljus laev Stockholmist (suhteliselt kohustuslik)

Tagasisõidul mälumäng, ihulised protseduurid, avatud baar

Aruanne:
Kõik toimus nii nagu oli plaanis. 100%+- 5%
Konverentsisaalis oli UBC XX juubeli filmi esilinastus - kummardus auväärsele Hardi Volmerile ja Urmas Sepale - film on uhke!!!
Rediseid ei olnud
UBC lipu asemel oli Tallinki lipp.
Viskit jäi, nagu tavaliselt, järgi.
Eesti Päevaleht ja auväärne Ülo Ignats kolima kuid täie tervise(mõistuse) juures
Tõsine tänu ja tunnustus UBC auväärsetele ja sõpradele Tallinkis (järjekordne!) - laev oli kena, teenindus oli väga hea, saun mõnus, latino show täiesti vaadatav, söök suurepärane, juua, nagu isegi aru saate, jäi jälle üle.
Ainuke pretensioon - kajutis polnud kingalusikat. Aga kuna eestlased on oma loomuselt vargad, siis on see mõistetav.

UBC

Bushmills Single malt 10y
Jameson Master Selection 18y No JJ18

 



19. märtsil toimus KuKu klubi Viskitoas UBC juubelifilmi Tallinna esilinastus. Auväärne Kaarel Kurismaa presenteeris Orivesi huumorifestivalil tehtud film. Kadri Mälk näitas fotosid.

Famous Grouse Malt
Black Grouse
Old Smuggler
Jameson

 

1. aprillil osales UBC filmi "7 etüüdi piltides" - Marianne Kõrveri dokumentaalfilm auväärsest Erkki-Sven Tüürist -  esilinastusel kinos CocaCola Plaza. Filmiarutelu toimus kinomaja esimese korruse lokaalis Basiilik. Mindi edasi, kuid ei jõutud kuhugi.

 

22. aprillil õnnitles UBC auväärset Mart Laari 50 juubel puhul - kohaks oli Laari kohvik ning kingituseks UBC 1 Laarine vaat, millesse mahub 1 eesti kallon viskit (maalingud auväärne Col. Tiit Pääsuke). Elagu lauldi Nordic hotellis koos Carl Bildtiga

 



24. aprillist kuni 8. novembrini viibis auväärne Toomas Tiivel koos Helje Eelmaga Hiinas, peamiselt Šanghais, kus sai korraldatud Eesti Vabariigi osalemist Šanghai 2010 EXPOl. Eesti paviljonis toimusid mitmed UBC kaasabil korraldatud ettevõtmised - Eesti Panga rahanäitus ja juubelivoldikute jagamine, Eesti muusika tutvustused nii helikandjatel kui Lives' , Eesti ehtekunsti, arhitektuuri, filmikunsti, kirjanduse, turismivõimaluste tutvustused. Paviljon külastasid selle kuue kuu jooksul mitmed UBC auväärsed liikmed ja UBC lähedased sõbrad.
Korduvalt külastati Šhanghais asuvaid UBC Coffee nimelisi söögi ja joogikohti.
Maailmanäituse lõppedes joonistati Šanghai EXPO seinale meelolukas Eesti-teemaline pildikene.

Pressiteateid:

Mai-juuni. Eesti nüüdisgraafika näitus, mille kuraatoriteks olid Eesti vabagraafikute ühenduse juht Loit Jõekalda ja  sama ühenduse juhatuse liige Sirje Eelma. Väljas oli 22 + 36 graafilist tööd kokku 37-lt Eesti graafikult (Kadri Alesmaa, Peeter Allik, Sirje Eelma, Tiia Elken, Inga Heamägi, Maie Helm, Loit Jõekalda, Virge Jõekalda, Anu Kalm, Eve Kask, Kadi Kurema, Tõnis Laanemaa, Ülle Marks, Raul Meel, Mall Nukke, Naima Neidre, Mare Olvet, Reti Saks, Evi Tihemets, Maria-Kristiina Ulas, Kelli Valk, Benjamin Vasserman, Urmas Viik, Mare Vint, Jaak Visnap, Marje Üksine.

Juuni-juuli. Eesti Panga rahanäitus „Eesti raha margast euroni“, mille avamisega tähistati ka Eesti krooni taaskehtestamise aastapäeva ning peeti vastav avamine-ettekanne. Eksponeeritud olid spetsiaalsetel stendidel Eesti Vabariigi rahatähed 20. sajandi algusest kuni kaasaegseteni ning ka XX sajandi lõpu ja XXI sajandi alguse Eesti Panga poolt üllitatud meenemündid.

Erakordselt populaarsed olid Eesti Panga poolt Eesti paviljonile kaasa antud Eesti Vabariigi 90.-ndaks juubeliks välja antud Eesti raha meenevoldikud. Neid jagati kõikidele soovijatele/huvilistele (seda ainult paviljoni konverentsialas).

August-september. Paviljoni kuraator-kujundaja disainer Helje Eelma joonistuste, fotode ja arvutigraafika näitus „Pühitsetud maastikud III“. Üks nätusel olnud töö kingiti paviljoni poolt tänutäheks hr. Michael Liu’le, kes olles paviljoni ehitanud firma juht aitas ja toetas mitmeti Eesti osalemist EXPOl ning paviljoni üritusi

September-oktoober. Ehtekunstinäitus rühmituselt „Õhuloss“, koostajateks EKA ehtekunsti õppejõud professor Kadri Mälk ja Tanel Veenre. Kokku 38 tööd, autoriteks Kadri Mälk, Tanel Veenre, Piret Hirv, Eve Margus Villems, Kristiina Laurits, Villu Plink.

EXPO lõppedes andis Shanghai Hongqiao Kaasaegse Kunsti Muuseumi president Toomas Tiivelile üle tänukirja suurepäraste kultuurikontaktide loomise eest Eesti Ja Hiina vahel.

 

 













26. mail viibisid auväärne Mart Laar ja Katrin Laar Shanghais, kes olid koos minister Rein Langiga Hiinas Hiina Kommunistliku partei kutsel. Põhiprogramm oli Pekingis ja selle lähistel. Šanghaisse saabuti kõigest üheks õhtuks. Põhjus oli enam kui naljakas - avati Šanghai EXPO Läti paviljon. Selles sai vaadata lendavaid lätlasi. Pärast Läti paviljoni kõlastasid kolme riigi (Eesti, Läti ja Leedu) kõrged ametiisikud ka Eesti paviljoni, kus selgitusi jagas hoiupõrsaste vahel Šanghai EXPO 2010 Eesti peakomissar auväärne Toomas Tiivel. Hilisõhtul ja öösel käidi veel siin ja seal. Arutelu toimus Hiina Kommunistliku partei residentsi haljasalal. Varahommikul külalised lahkusid.

 

8. juuni toimus viskisild Šhanghai- Tallinn (KuKu). UBC kogunes Kukus, kus oli kohal ka Tiina Jõgeda ja spetsiaalselt UBC-le saadetud Hiina viin. Silla teine ots oli ankurdatud Šanghais asuva Eesti EXPO peakomissari rõdule, kus UBC lipu all maitsti Jaapani viskit Suntory

Koloneli päevakäsk. Meditsiiniline.

Kasvava murega märkan, et presidendi eksiilisoleku ajal on UBC liikmed lubamatult unarusse jätnud oma tervise eest hoolitsemise. Siin-seal hakkavad välja lööma suuremad või väiksemad tervisekahjustused. Mõnedel meie liikmetel on hakanud muret tegema hark-, sülje., kilp., kõhu-, ees-, higi-, Cowperi- ja teised näärmed, samuti muret teevad muud kohad, on esinenud südamevalusid. Seepärast käsin: igapäevaselt või vajaduse järgi teostada organismis kevadist korrosioonitõrjet, kontrollida põhjakrunti ja viia läbi sõlmede läbiloputamine, et presidendi saabumise ajaks oleksid kõik jälle rivis nagu üks mees.

Colonel

Coloneli päevakäsk nr.2. Tiina ja Hiina.
 
Käesolevaga käsin:
teisipäeval, 8.juunil k.a. kell 19.03 koguneda KuKusse, kus toimub Presidendi poolt saadetud ja Tiina Jõgeda poolt läbi Suure Hiina toimetatud meile veelsenitundmatu joogi esimene ettevaatlik lugemine koos kommentaaridega Tiinalt Hiinast ja viinast.

Col.erem.

P.s. Lugemine on mõeldud eelkõige neile, kes enda eest hoolt kandnud ning pole lõhki kuivanud.
P.s. P.s. Vaatamata Hiina südaööle on President lubanud telefonitsi kontrollida kohalolijaid.

KuKu Hiina manustega
Pressiteade.

Eile, 8. juunil 2010 toimus kurb sündmus KuKu klubi härrastetoas. Viskiklubi mälestas Meie seast Hiinasse lahkunud auväärt president-komissari Tiivel´it. Õnneks oli viimanemainitud kullerist Tiina Jõgeda kaudu saatnud raskekaalulise kuller-teate mahajäetud Liikmetele mingi hiina joogi näol (vist ikka oli jook). See, et tegu ei ole viskiga, selgus alles pärast kolmandat degusteerimist. Osa arvas, et viin, osa vein ja mõni, et lihtsalt pask (õllepakkumisi ei olnud, sest vedelik oli selleks liiga valge ja läbipaistev). Tiina ise kahjuks kohale ei ilmunudki, sest olevat saanud Hiinast raske nakkuse. Kullerile lähedalseisvate isikute teatel olevat tundmatu viiruse nimi vist mingi Prostomar Uno.
Kahetsusväärselt oli kohale komberdanud vaid ca 18% lõhkikuivanud auväärseid: auväärt Kurismaa, Pääsuke, Volmer, Sirkel ja Vaiksoo + naiskaaskond Luigendi näol. Pärast arutelu, otsustati Seltskonda kaasa haarata ka KuKu muiduseiklejaid – keegi Kiur Aarma, keegi Andres Raid, keegi veel ja mingid muusikud, kelle jutust pika arutelu tulemusena suitsutoas selgus, et ma olevat nendega kunagi koos 70-ndatel isegi ühes bändis mänginud (ise ajasin alguses vastu, sest ei mäleta, aga võis olla küll, sest jutt tundus olevat tuttav).
Buklett: hiina pask, Ballantines, Dullamore Dew, Rock, Saku Original, Carlsberg (seda paska jõi vaid Raid), mingi segu jm. Kõige korralikumalt käitus Luigend, kes jõi korrektselt ainult whyskit.
Toimus arutelu Vaiksoo poolt pakutud uuele Guinessi rekordiks pakutud eestikeelsele sõnale. Varasematele Guinessis olevatele sõnadele „jäääär“ ja „kuuuurija“ oleks vaja lisada kuue järjestikuse vokaaliga „töööööökija“. Allakirjutanu püüdis ka elektroonilist klaverit mängida, kuid ei leidnud „on-off“ nuppu üles.
Keskõõ-järgselt toimus auväärt Colonel-Pääsukese ohutu Liivalaia pesasse saatmine. Teele jäi Tatari tänava Bede-paar (whisky, õlu, jägermeister). Minu mäletamist mööda tellis Jägermeistri vist meeltesegaduse auväärt Colonel isiklikult, sest teatas, et teda pidavat „kõigutama“. Olen sellega päri, sest Bede-paarist väljudes tundsin ka ise, et maapind veidi kõikus (see võis olla ka anomaalia ja vaid Tallinna kesklinnas, sest mujal Eestis öiseid olulisi maakõikumisi hommikusse raadios ei täheldatud). Bede-paari suitsupausi ajal toimus allakirjutanul pönev ja hariv keskustelu erinevalt soost vikerkaarivärvilistega, väike ühislaul, mille järsult katkestas Luigend.

Foto: Kaasatud fotolt puudub auväärt Mati Sirkel, kes selleks keskõiseks ajaks oli kahjuks juba lahkunud.

Vaiksoo

P.S. Minu teada on Tiivel kolmas Eesti komissar. Esimese peate ise välja mõtlema (5.03.1917- 25.10.1917; initsiaalid J.P), teine muidugi võimu usurpeerinud Viktor Kingissepp (25.10.1917-23.02.1918).

Suntory Royal 12y

 

22. juulil viis auväärne Toomas Tiivel, kes parajasti täitis Šhanghais EXPO 2010 Eesti peakomissari kohuseid UBC aastaraamatud Shanghai raamatukokku.
Pressiteade:

Auväärsed!
Allpool olev on tõend selle kohta, et ka Shanghai raamatukogus on nüüdsest olemas UBC kaks aastaraamatut. Tegemist on maailma suuruselt neljanda raamatukoguga. Enne tänast päeva oli seal 52 000 000 raamatut, nüüd siis 52 000 002.
vt. ka  fotot ja pressiteadet   www.library.sh.cn/english/events/list.asp?id=1734
Raamatukogu direktor hr. Wu Jianzhong tänas kingitud raamatute eest ja palus UBC auväärseid tervitada

president Shanghaist


 

 

7.-8. augustil osales UBC väikesearvuline, kuid rõõmsameelne esindus traditsioonilisteö Liivi päevadel. Kas UBC Liivi päevadele ka jõudis, ei ole täpselt teada, kuid koos auväärse Ivars Heinrihsonsiga Saunagsi katusel käidi küll.

 

12. august - Professor Leonhard Lapin tervitas UBC-d ja kingib klubile väga erakordse joogi.

 

3.-10. septembrini auväärne Erkki-Sven Tüür Shanghais - esinemised toimusid koos ansambliga Eesti keeled EXPO Euroopa väljakul, Eesti paviljonis, Shanghai konservatooriumis ning klubis Bee Gee. Muidu vedeti aega kalaturul, pilvelõhkujate katustel, Xitangi kunstnike linnaosas, Eesti paviljonis ja residentsis. Aprobeeriti Hiina viina, Jaapani viskit, helistati siia ja sinna, külastati lokaali UBC Coffee.

Pressiteade (kohendatud):

Eesti keeled sai valitud pärast pikaajalisi konsultatsioone ja nõupidamisi Hiina muusikute ja Hiinat tundvate Eesti kultuuritegelastega. Nimelt on keelpillid Hiinas eriliselt hinnatud ja au sees. Eesti keelte abil oleks seega võimalik tutvustada seal ka erinevaid kandleid, kui Eesti rahvuspille. Suureks abiks valiku tegemisel oli aastal 2009. Viljandis festivalil käinud maailmakuulus pipa-mängija Lan WeiWei. Et EXPO territoorimile pääseb vaid EXPO pääsmega, sai kohe alguses võetud kontakt Hiina tuntuima Shanghai Konservatooriumiga, et korraldada seal asjatundjatele Eesti keelte konsert ja ühtlasi ka õpituba. Ettevalmistuste käigus liitus Eesti keeltega ka üks eesti tuntuimaid kaasaegseid heliloojaid Erkki-Sven Tüür, kes on kasutanud oma 6. sümfoonias ka kandleid. Eesti paviljonis näidati ka Marianne Kõrveri dokumentaalfilmi Erkki-Sven Tüürist „7 etüüdi piltides“

„Eesti päev“ Shanghai Konservatooriumis  - 9. september 2010.

EXPO viibivad helilooja Erkki-Sven Tüür ja ansambel Eesti keeled, koosseisus Ain Agan – kitarr, Tuule Kann – kannel, laul, Pille Karras – basskannel, Jaak Sooäär – kitarr, Jaak Johanson – laul, Riho Sibul – kitarr, laul,  külastasid pärast kahte EXPOl toimunud kontserti 9. septembril Shanghai Konservatooriumi, mida peetakse Hiina mainekaimaks kõrgemaks muusika õppeasutuseks.
Eesti üks rahvusvaheliselt tuntumaid kaasaegseid heliloojaid Erkki-Sven Tüür pidas konservatooriumis kompositsiooni eriala tudengitele ja õppejõududele akadeemilise loengu oma 6 sümfooniast, kus ta muuhulgas kasutab ka mitmeid kandleid.
Samas hiljem tutvustasid Pille Karras, Tuule Kann ja Jaak Johanson hiina keelpillimängijatele erinevaid kandleid, nii varasemaid kui ka kaasaegsemaid variante,  lastes ka hiina muusikutel neid  ka mängida. Suur huvi tekkis kannelde kasutamise vastu kaasaegses muusikas, mille üheks näiteks oli ka Erkki-Sven Tüüri 6. Sümfoonia.
Nii hiina kui eesti keelpillimängijad  tõdesid meeldiva üllatusena kõlalisi sarnasusi kahe nii kauge maa rahvapillide mängimisel. Pikalt prooviti erinevaid kannelde häälestamiseviise ja vastavalt sellele ka kõla.
Eesti keeled mängisid ka mitut lugu oma loomingust. Kammerliku rahvamuusika ja jazzi sugemetega muusikat esitav ansambel hakkas koos mängima aastal 1999. Idee oli luua keelpillide kvartett, kus saavad kokku vastandid – traditsiooniline muusika ja jazz, rahvusvaheline ja kohalik, kompositsioonid ja improvisatsioonid.
Konservatoorimis näidati ka Marianne Kõrveri portreefilmi Erkki-Sven Tüürist „7 etüüdi piltides“. Filmi DVD ja hulgaliselt Eesti muusika plaate (Arvo Pärt, Erkki-Sven Tüür, Veljo Tormis, Helena Tulve, Eesti keeled, Ultima Thule jt) kingiti Eesti paviljoni poolt Shanghai Konservatooriumi raamatukogule.
Õhtul esinesid eestlastest muusikud koos paljude teiste parajasti Shanghais viibivate rock-muusikutega kohalikus muusikaklubis Bee Gee (Erkki-Sven Tüür – trummid, Riho Sibul – kitarr, Jaak Johanson – laul ja kitarr).
Kogu ürituse korraldasid koos Eesti paviljoniga EXPOl Shanghai Konservatoorumi kompositsiooni professor Deqing Wen (on ka Shanghai Uue Muusika Festivali juht ja korraldaja – sarnane Tallinnas toimuvale muusikafestivalile NYYD, mille üheks juhis on olnud aastast 1991 Erkki-Sven Tüür), professor Lu Pei ja professor Zhi-Rui Zhu.
Ansamblil Eesti keeled on Shanghais plaanis anda veel kaks kontserti.

 

 













5.-12.septembrini külastas ansambel Eesti keeled Shanghaid - kontserdid toimusid EXPO Euroopa väljakul, Eesti paviljonis (koos auväärse Erkki-Sven Tüüriga), Shanghai konservatooriumis, klubi Bee Gee (auväärsed Riho Sibul, Erkki-Sven Tüür ja Jaak Johanson), ning hotelli Hilton katusel oleval helikopteri maandumisplatsil.

Pressiteade:

Eesti Keeled esinesid Shanghais pilve piiril

Eesti keeled andsid Shanghais oma viimase kontserdi 42-korruselise Hiltioni hotelli katusel oleval helikopteri maandumisplatsil.
Kontsert korraldati sponsorüritusena Eesti EXPO-paviljoni ehitanud firma CCI ja selle peadirektori Michael Liu poolt. Konserdikülaliseks olid Shanghai äri- ja kultuurieliit ning eri riikide EXPO-juhid.
Kõrghoone katus tekitas kammerlikku muusikat esitava ansambli kontserdi taustaks sobiva intiimse keskkonna: tänavamüra ja teised kõrghooned jäid kontserdipaigast piisavalt kaugele, suurlinna valgusmäng, vapustav vaade ja sume suveõhtu lisasid kontserdile omalt poolt uut ja senikogematut vürtsi.
„Arvatavasti pole ükski Eesti ansambel varem nii kõrgel esinenud, ja usutavasti on tegemist ka ühe kõrgeima vabaõhukontserdiga Shanghais“, rääkis avakõnes Eesti EXPO peakomissar Toomas Tiivel, kes ühtlasi oli ka konserdi idee põhiautor ja korraldaja.
„Hiltoni hotelli katusel pole varem kontserte peetud. Esialgu võttis hotelli juhtkond idee skeptiliselt vastu, kuid nüüd ollakse sellest vaimustuses ja võibolla on tänane kontsert alguseks uuele traditsioonile meie hoones“, rääkis Kristiina Maria Laur, Shangais resideeruv Hiltoni Aasia regiooni klienditoekeskuse juht, tänu kelle organiseerimis- ja veenmisoskusele üritus teoks sai.
Ühe avalooga saatsid muusikud tervituse 75. sünnipäeva tähistavale Arvo Pärdile, esitades tema 1973. aastal kirjutatud „Ukuaru valsi“.
Muusikud ise pidasid kontserti ja selle toimumiskohta üheks omapärasemaks nende pika karjääri jooksul. „Kontserdikeskkond oli nii müstiline, et me ei usu siiani et see kõik päriselt toimus“, jagasid oma kontserdijärgseid muljeid kitarristid Riho Sibul ja Ain Agan.
Peamiselt hiinlastest koosnev publik võttis muusika väga soojalt vastu. Erilist huvi tekitasid kandled ja parmupill, mistõttu vaheajal koguneti Tuule Kannu, Pille Karrase ja Jaak Johansoni ning nende muusikariistade ümber ning esitati hulgaliselt küsimusi. Osad pealtvaatajad avaldasid arvamust, et Jaak Sooääre näol on tegemist Eesti Eric Claptoniga.
Oma sissejuhatuses kontserdile tutvustas Toomas Tiivel Eestit, kui innovatiivset kauni loodusega Läänemere äärset väikeriiki, Eesti EXPO paviljoni tegemisi, erinevaid sealtoimunud ärikohtumisi, samuti ka kultuuriprogrammi. Kontserdil olid väljas näitus  Helje Eelma digigraafikas tehtud piltidest. Iga külastaja sai kaasa materjale  nii Eesti kui ka Tallinna kui 2011 Euroopa kultuuripealinna ning Eesti EXPO paviljoni kohta
Eesti Keeled viibivad Shanghais Shanghai Eesti EXPO paviljoni külalistena. Shanghais anti kokku 4 kontserti, neist 2 EXPO alal. Ansambli koosseisu kuuluvad Ain Agan - kitarr, Jaak Sooäär - kitarr, Tuule Kann - kannel, laul, Pille Karras - kannel, Jaak Johanson - laul ja Riho Sibul - kitarr, laul. Kammerlikku rahvamuusika ja jazzi sugemetega muusikat esitav ansambel hakkas koos mängima aastal 1999. Idee oli luua keelpillide kvartett, kus saavad kokku vastandid - traditsiooniline muusika ja jazz, rahvusvaheline ja kohalik, kompositsioonid ja improvisatsioonid.

Evening Beauty                trad. song from north coast of Estonia
Flowing-away lights             song by Jaak Sooäär
Ticking of the clock            song by Jaak Sooäär, text Jaan Kaplinski
September                    tune in trad. mood by Tuule Kann
Starlight                        song by Riho Sibul, text Vladislav Korzhets
Cat-and-bird-game             trad. childrens song-game from north coast
Seto-dances                 trad. dancetunes from south-east estonia
Shooting star                song by Jaak Sooäär
Alleaaah !                    tune by Ain Agan
Lullaby - Villakombalii        trad. from south Estonia
Tori- tavern-ghost-dance        trad. dancetune from west Estonia
Tender autumn night dreams    song by Jaak sooäär
Flat-foot waltz                trad. dancetune
Twilight                        song by Riho Sibul, text V.Korzhets



 

 











11. september UBC õnnitleb Arvot ja Terjet

 

17. septembril avati Helsinkis Eesti maja - esinesid osalesid Singer Vinger, Tapio ja Piret

Kilbeggan

 

22. septembril tähistati UBC aastapäev järjekordse viskisillaga KuKu klubi - Ohepalu - Shanghai.
Teadaanne !

Hoolimata Presidendi pikaajalisest eksiilist Hiinas,
Koloneli Itaalia vangipõlvest
ning Rõõmusektori kurvastamisest Hispaanias
on jälle käes kuldne sügis ja UBC sünnipäev.

Kogunemine KUKUS 22.septembril kell 17.00.
Kaasa redised.

toimkond

Rõõmusektorilt Hispaaniast:

Pidi see kõik meiega siis juhtuma... Anne ostis mingis tuhinas pudeli viski eest Andaluusia koera, mina võitsin canasta-mängus miskisuguse singi-vabriku ja kogu see värk toimus vaat niisuguste mägede keskel. Mida nüid peale hakata, äi teagid kohe.
 
Oliivisalu-wana.

Presidendilt Šanghaist:
Auväärsed ja sõbrad!

Täna öösel teadagi mis. Kes tõuseb ja rüüpab. Kes tegi töö ette ära. Kes teeb homme. Võtame vabalt. Aega on.
Ei ole maailmas tõsiselt võetavat riiki, kus me ei võiks kohata mõnda UBC aastapäeva pidavat klubi liiget! (emingvai)
Nimekiri lahtine: Hiina  (alustas esimesena!), Eesti, Soome, Läti, Rootsi, Saksamaa, Itaalia, Hispaania ............

Pildil: klaasis: Nikka Miyagikyo 15aastane Single malt - hümnis uus sõna
          klaasi taga: UBC president
          Pilt: Helje
          Koht: Shanghai Constellation No2 Club No 33 YongJia Road. Tel 86 21 5465 5993
          Aeg: 22.09. kell 20.24 Shanghai aeg

Vivat!
Avanti!
Saunags!
Nikka Miyagikyo Single Malt 15y
Dalmore Single Malt 12 y

 







8. novembril oli UBC esindus ooteärevuses kogunenud Tallinna Lennujaama. Pikaajaliselt lähetuselt Hiina saabus UBC president auväärne Toomas Tiivel ja Helje Eelma. Oli lippe ja oli viskit. Iseenesestmõistetavalt oli osa pagasist tee peal kaduma läinud, kuid see saadi järgmisel päeval kätte. Toomas Pääsukese kaasabil toimetati saabunud Raua tänavale.

 





12. novembril andis UBC president auväärne Toomas Tiivel KuKu's aru oma Hiinas veedetud enam kui kuuest kuust. Vaadati Hiina pilte, joodi Hiina viina. Õnneks oli ka viskit.

Kutse:
Reedel 12. novembril kell 18 - kes saab, tuleb Kukusse.
Rivistus.
President tahab teada, kuidas Eestimaal elatakse.
Viski.
Hiina viin - vabatahtlikele

Black Bush

 

15. novembril osales UBC Loodusõhtul Rahvusraamatukogus.

Galápagos ja El Centro del Mundo – Maria Mägi-Rohtmetsa, Indrek Rohtmetsa ning Riho Sibula õhtu

Maria ja Indrek tõid meie ette Ecuadori udumetsade koolibrid. UBC matkas üheskoos nii kõrgel Andides Alexander von Humboldti radadel kui Darwini radadel Galápagosel. Laulis Riho Sibul.

 

27. novembril viibis UBC Tallinnas Dominiiklaste kloostri hingepalve kabelis, kus armas Kadri Mälk  avas oma personaalnäituse "Paranatellonta". Näituse kujundas auväärne Taso Mähar. Näituse arutelu jätkus Kloostiaidas.

Ballantines
Grant's

 

26. detsembril  Parajõulud Arhitektuuribüroo Emil Urbel ruumides

Auväärsed,

UBC Viskijõulude korralduskomitee korraldusel toimub temaatiline kokkusaamine pühapäeval 26. detsembril algusega kell 16.00 Arhitektuuribüroos Emil Urbel aadressil Kentmanni 15-1.

- taastutvumine nendega, keda pole tükk aega näinud, kuulnud, katsunud, maitsnud, haistnud ......
- auväärse Sulev Tepparti õnnitlemine septembris möödunud verstaposti asjus
- ilmselt veebruaris toimuvate UBC Viskijõulude kava täpsustamine
- UBC üleminek EUROle
- viski ja redised

Korralduskomitee

PS saab süüa ja juua.
Seinale näidatakse liikuvaid ja liikumatuid pilte
lmselt lisaks veel luuletused ja igaaastane UBC ordenipidu. Ning Jameson 21


Laekus pärimus:
Eestlaste kuukalendri ajaarvamises märgib kaduneljapäev alati vana poolkuu neljapäeva. Nädalapäevadest on neljapäev üldse üks olulisemaid. Arvati, et sel päeval sooritatud rituaalsed toimingud tagavad edu suurpuhastuses, putukate ja näriliste hävitamises. Samuti sunniti sel päeval taanduma mitmeid inimese endaga seotud hädasid. Näiteks konnasilmad, kae, liigne kehakaal ja muud haigused.

See oli rahvakalendrist......

MIDA SIIS TEHA!?

Kaduneljapäeva öösel kell 12 tuleb mina kolme tee risti, kaasa võtta kärvand kass, viis küünalt ja pudel viskit.

Täpselt kell 12 öösel tuleb teha 3 tee risti küünaldest pentagramm, selle sisse panna viski ning seda kärvand kassiga peksta ning manada "UBC, UBC, UBC..." niikaua kuni kass kräunuma ning inimkeeli rääkima hakkab ja püüab lahti rabeleda. Kuna kassi sees on paha vaim siis ei tohi mitte mingil juhul kassi lahti lasta sest see paneb kohe putku ja läheb kohe otsejoones noori tüdrukuid rikkuma ja KuKusse meelitama. Sellepärast tuleb kärvand kassiga edasi tümitada niikaua kuni deemon kassi sees paluma ja anuma hakkab. Selle palumise peale tuleb nõuda deemonilt "Et karu magaks ja pulli karv rasvast läigiks!" Segaduses deemonit tuleb nüpeldada hoolimata sellest et ta teeskleb arusaamatust niikaua kuni ta on nõus kõik täitma nii nagu sa käsid. Sellepeale tuleb deemonil kiirelt kael kahekorra keerata ja järgmistel nädalatel on oodata olulist tõusu kõiges olulises.

Deemoni nüpeldamisest tekkinud higi tuleb maha pesta enne koitu, muidu tuleb deemon võltsEurosid ja rediseid pakkuma ja rääkima mingite lukkude tegemisest.

See oli toomapäevane rahvapärimus teel Kukust koju...... teisipäeval 

Parajõuludel demontreeris auväärne Col,. Tiit Pääsuke oma uut põlle, auväärne Sulev Teppart uusi Hiina maske. Lahkuti Gruusia veinidega.

Sri Lanka Coconut whisky (18y)
Brogan's legacy
Bushmills Malt 21y

 







31. detsember 2010 - 2. jaanuar 2011. viibis UBC esindus Riia linnas. Kuna ei ööbitud armsate Heinrisonside pool, veedeti nende korteris suurem osa Riias oldud ajast. Muidu käidi Konjaki ema juures vahuveini joomas ja saluudil, pargis jalutamas, uues Itaalia? maitse järgi ehitatud kaubamajas.
Auväärse Ivars ja Helena Heinrihsonside juures vesteldi erinevates keeltes, tehti keerukujusid, prooviti ujumisdrikoosid ning maske, vaadati, kuidas kaunid daamid tantsisid kankaaani ja tegid spagaati, kohtuti endiselt kauni Regina Razumaga.

 











^

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019

 
 

 

� K�esoleval kodulehek�ljel sisalduva informatsiooni reprodutseerimine, kopeerimine, tsiteerimine ja levitamine ilma Viskiklubi loata on keelatud.