Avalehele
Viskist ja Viskiklubist Uudised Tegemised Klubiruum
Viskist ja Viskiklubist

UBC ajalugu pärast 18. maid 1998.

  • UBC ajalugu 23.09.1989.- 29.04.1991. vaata VISKIKLUBI AASTARAAMAT (koostajad Toomas Tiivel, UBC ja Jaak Lippmaa, UBC) Tallinn. 1991.
  • UBC ajalugu 23.09.1989.-18.05.1998. vaata VISKIKLUBI AASTATERAAMAT (koostaja Toomas Tiivel, UBC) Tallinn. 1998.
 

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019


2008.

6. jaanuaril arutasid UBC Läänemere strateegiat Liivalaia uulitsas auväärsed Tiit Pääsuke, Ülo Ignats, Tapio Mäkeläinen ja Toomas Tiivel. Samas tutvuti ka maalinäituselt naasnud põlledega.

Knappogue Castle
Pig's Nose

 

18. jaanuaril osales UBC Rein Kelpmanni ja Jüri Ojaveeri näituse "Vastutusrikas mäng puust raamis" avamisel Kunstihoone galeriis. Mõtteid vahetati nii avamisel kui ka KuKu klubis.

 

19.-20. jaanuaril peeti UBC Viskijõulusid Kurgjal, täpsemalt Orikülas, Kõrgekalda talus.
UBC kogunes läbi lumetuisu Viiraltis, kontrolliti varustust. Nenditi mitme klubiliikme põhjuseta puudumist, mistõttu arhitektuuribüroo Emil Urbel eestvedamisel tellitud buss osutus nii suureks, et seal oli vahel raske leida bussisolijaid. Auväärne Lemming Nagel saabus hilinemisega kohtumispaika Juhkentali tänavalt, kasutades transpordiks erinevaid busse, trolle, tramme ja korraks väidetavalt ka metrood.
Türi linnas toimunud peatusel külastati Türi Tehnika- ja Maamajanduskooli, kus kasvatatkse ka hobuseid ning praegu tegutseb ratsakool. UBC ei jätnud kasutamata juhust, et tutvuda maneezhis mitme hobusega. Tundub, et hobused jäid üritusega rahule, nad said valurahaks porgandeid.
Kurgjal Linnutaja talus külastati Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi. Meeldejäävad olid lammaste pilgud, mis saatsid mitmeid UBC liikmeid ning nende kaaslasi viimaste liikumistel tallides ja nende ümber.
Sõbralik ühiseine toimus Kurgja talu söögitoas.
Saabumisel Oriküla tallu, täpsemalt talu lähedal asuvasse puhkemajja tervitas klubilasi mitmed koerad, hobused ja muudki neljajalgsed ning ohtralt pori.
Pidulikul õhtusöögil tutvustati klubile uut UBC laualippu. Menüüs oli suitsuräim, maaleib, heeringas h.koorega ja sibulaga, seapraad, kartul, hapukapsas, hapukurk. Kõike troonis auväärse Rein Pokla valmistatud magustoit.
Hümni ja kõnede vahepeal tähistati Pireti sünnipäeva, käidi saunas, vesteldi vihtleva eesliga ning vahetati mõtteid nii olulistel kui ka mitteolulistel teemadel. Ööbiti nii siin kui seal.
Hommikul ratsutati, vaadati jõge, tutvuti turismitaluga ja vesteldi leebelt.
Sõit koju toimus veelgi tühjemas bussis kui tulek.
Saabumisel KuKu klubisse tarbiti allesolev Laose viski ära koos seal viibivate prof Leonhard Lapini ning ajakirjanik Juku-Kalle Raidiga.

Gold Tiger - Laos
Suntori Hibiki 17 years
AnCnoc - Single Highland Malt
Black Grouse
Famous Grouse Malt
Hunting Lodge 12 years

 























19. jaanuaril 2008. See juhtuski, ehk siis Viskijõuludeks!

Austatavad!
 
Mul on väga hea meel teada anda, et Viskiklubi (UBC) on ühe oma ammustest unistustest - õhtuse uudisteprogrammi (prime time) televisioonis - ellu viinud. Kindlasti oleks sellega juba varem suutnud algust teha, aga diktori valimised võtsid omajagu aega. Naisõiguslaste ja valgete äärmuslike rassistide survele suutis klubi igal juhul vastu seista ja väärika kesktee leida. Programm on eetris igal õhtul kell 8 Ida-Aafrika (Nairobi) aja järgi. Uudised on enamasti head, keskpäraste uudiste jaoks on omaette rubriik. Uudiste pearõhk on suunatud maailma asjade ajamisele ja puhta mõistuse kriitikale. Spordiuudised on asendatud arutlusklippidega teemal Terved eluviisid -- pro&contra, kaalumisel on ka igapäevane kabeülesannete rubriik! Ilmateade keskendub korrektsust silmas pidades eelkõige eilsele ilmale, mille kohta käivaid muljeid avaldavad erinevad inimesed, et kommentaar oleks igakülgselt vigadeta.
 
Kohtumiseni helesinise ekraani ees!
 
Viskiklubi (UBC) Tele-Unit
 

 

25. jaanuaril restoranis pidas restoranis Elevant UBC mitmete liikmete kaasabil armas Kadri Mälk oma 50-ndat sünnipäeva. Oli meeleolukas, maitsev ja elegantne õhtu.

 

9. veebruaril toimus Jameson'i õhtu Raua 37a-10. Sai teoks mõtteline reis Midletoni viskivabrikutesse ja Jamesoni uute valikviskide hingeellu. Toodi välja ka UBC lipp.

Jameson Rarest Vintage Reserve
Jameson Special Reserve
Jameson Gold Reserve
Jameson Limited Reserve

 



28. veebruaril Nukuteatris näidend "Võlg" Betti Alverist ja Heiti Talvikust. Sulev Teppart laval, UBC saalis

 

8. märtsil Andres Langemets 60. Tool. Luuletus.

 

16. märts Draamateatris etendus SigmaTau C705. Gustav Naanist. Kujundas Pille Jänes, UBC aitas ja vaatas.

 

20. märtsil avas ka UBC Kaarel Kurismaa näitust "Polüfooniline" SooSoo Galeriis. Näitusega kaasaskäivate viskide tarbimine jätkus koos UBC tagavara laualipu sissepühitsemisega Mustas lambas. Põhjalikum arutelu toimus KuKus

Guillon - Single Malt de la Montagne de Reims
Bond 7 Extra Smooth (Uganda)
Director's Special (India tetrapak)

 





6. aprillil hakati tähistama armsa Helje Eelma juubelit. Valmis sai sünnipäevalapse poolt kujundatud UBC mark, millel peal 5.50 EEK - seega sobiv kirjade postitamiseks Eesti Vabariigis.
Tutvuti ka Marssal Mannerheimi, kelle eesnimed on teatavasti Carl Gustav Emil, poolt kuulsaks mõeldud ja joodud rüüpega Marskin Ryypy + Tertin kartanon perinteinen Vorschmack (maakeeles sakumm)

Glenkinchie The Edinburgh Malt - Lowland 10 y old

 

14. aprill pidas Teaduste Akadeemia legendiderohkes  kohvikus Strix auväärne Lemming Nagel oma 60-ndat juubelit. UBC liikmed rääkisid juubilari seiklusterohkest minevikust, mitmepalgelistest tegudest ning püüdsid asetada juubilari mitteetteantud raamidesse. Juubeli jätku soovitas UBC pidada alguses Tallinna sünagoogis ning hiljem Värska sanatooriumis valgetes kitlites daamide, muda ja raamatutega. Juubilar luges kokkutulnutele ette oma Filmistsenaariumi trollibussist, UBC pakkus omalt poolt  pärimuse sellest, mis on saanud nendest, kes varakult alustasid.

Laphroaig Quarter Cask

 

16. aprill korraldas UBC ekskursiooni vastavatud ja paljukiidetud arhitektuurse lahendusega Tallinna Sünagoogi. Paljuski oli see ürituse "Lemming Nagel 60" jätk. Einetati kohalikus košer restoranis. Hilisem arutelu, sealhulgas  ka vombati teemadel, toimus Raua uulitsas hiljem ka Liivalaia uulitsas.

Bushmills Original
Black Bush

 



9. mail austas UBC oma kohalolekuga Helje Eelma näituse "Pühitsetud maastikud" avamist Kastellaani maja galeriis Kadriorus. Pilte oli siit ja sealt, raamituid ja raamideta. Kunstnik rääkis oma elust, rõõmudest ja hirmudest. Tekste, millest mõni sai ka auväärse Sulev Tepparti poolt ka ette kantud jätkus postamentidele, seintele ja ruumidesse. Musitseerisid trummid, nahad ja keeled.
Näituse arutelu toimus Raua tänaval asuva maja rõdul.

Old Pulteney - Highland Single Malt 12y
Dalwhinnie - Single Highland Malt 15y

 







14. mail toimus Rahvusraamatukogus Heimito von Dodereri raamatu "Strudlhofi trepp" tõlke (autor auväärne Mati Sirkel) esiltlus, milles peale Austra saatkonna ja kirjandusüldsuse osales ka UBC.

 

22.-26. mail austas UBC Tuhalaanes auväärset Jaak Tuksamit (50). Ürituse kestvuse huvides jaotati jõudusid ning 22. viibisid valves auväärsed Sulev, Erkki-Sven ja Riho, 23.-ndal Indrek ja Hardo ning 24. ja 25. Toomas ning Riho. Lähedalasuvas Jeti külas oli kuulda auväärset Roaldit. Mobiiltelefonisillas olid auväärsed Lemming, Arvo ja Taso. Külastati ka Heimtali külamuuseumi.

Black Bush
Glenfiddich Single Speyside Malt 12y
Scottish Leader

 





13. juunil külastas UBC esindus Vargamäel esietenduvat Vargamäe Vabariiki (kunstnik Pille Jänes). Auväärne Lemming Nagel esines Aarne Ükskülana. Esietendusele järgneval peol vestlesid UBC kohalolnud liikmed mitmete huvitavate inimestega. Peolt lahkudes oli UBC targalt ette näinud võimaliku kainuse kontrolli tee otsas.

Black Bush

 

15. juunil pidas leinav UBC Musta Lamba peiesid. Kurvalt söödi, kurvalt ka joodi. Spetsiaalsed mustad käelindid valmistas oma kätega auväärne  Kolonel. Auväärne Rein Pokla rääkis minevikust ja olevikust jättes tulevikku puudutatud küsimused vastamata. UBC laual oli viimast korda UBC laualipp. UBC presidendi korraldusega sai 15. juuni kuulutatud ülemaailmseks Musta lamba päevaks. Tehti ühispilt.

Laphroaig Single Islay Malt 12y

 





26. juunil Patarei vangla õuel kontsert Riho Sibul 50. In Spe, Kaseke, Propeller, Ultima Thule, Robert Jürjendal, Tõnis Mägi. Laval auväärne juubilar ise, lisaks auväärsed Hardi Volmer, Roald Jürlau, Sven Grünberg, kuulamas oli auväärseid UBC liikmeid ei tea mitu.
Esmaettekandes lugu "Sela muha na varenje".

The Glenlivet 12 y

 

27.-29. juunini toimus Hiiumaal Hirmuste külas auväärse Riho Sibula meelespidamine. UBC alustas juba laevas - degusteeriti erinevaid rumme (Cruzan Estate 2y; Cruzan Single Barrel Estate, Old Pascas Ron Blanco, Old Pascas Ron Negro), hinnati nii lõhnu, maitseid kui järelmaitseid. Kärdlas külastati kohvimaja, millega jäädi väga rahule. Kohapeal ootas UBC-d kala, grill, lammas, kalapirukas, hõrgutavad salatid ja kõik muu vajalik. Kõrgklassis võistlesid auväärne Rein Pokla ja Vladislav Koržets. Tase viis keele alla ja mõtted mujale.
Õhtul esitas auväärne juubilar kitarri saatel mõtisklusi.
UBC külastas lähedalasuvas majapidamises ka Hiiumaa mõtlejat auväärset Erkki-Sven Tüüri. Räägiti uutest nootidest.
28. juunil toimus Kalana sadamahoones ja selle ümber suur galakontsert. Sadamas asuva laeva vastas künkal tehti grupipilt. Ruumis lehviva UBC lipu all  astusid üles kõik kohalpeal viibivad muusikud ja muusikahuvilised nii UBC-st kui ka mujalt. UBC jättis Hirmuste külla maha Riho Sibula sauna seemne ning UBC kulbi. Maitsti Frank Zappa, Brigit Bardot ja Riho Sibula lemmikviskit Glenmorangie Single Highland Malt'i. Vaatamata publiku pealekäimisele ei esitanud auväärne Erkki-Sven Tüür ühte kindlat lugu. Esmakordselt said elusast peast kokku auväärne Ülo Ignats Rootsist ja Olaf Koppvillem Kanadast.

Glenmorangie Highland Single Malt 12y
Glenmorangie Highland Single Malt Lasanta
Bunnahabhain Islay Single Malt 12y
Bowmore Islay Single Malt Enigma
Chivas Regal

 



























1.-3. augustini toimusid traditsioonilised UBC Liivi päevad. Programm oli traditsiooniline. Kohale jõuti enne pererahvast. Istuti katusel. Likvideeriti öise paduvihma tagajärjel elumaja mahavõetud katuse tõttu lae peale ja põrandale kogunenud veehulkasid. Külastati Helena Heinrihsone buduaari, avati ja õnnistati sisse roosa üleelusuurune Bowmore part, mis asub alates sellest aastast Anna Heinrihsone majast UBC Liivimaa residentsi viiva teeraja ääres. Ekskursioonil Saunagsi külas inspekteeris UBC ehitusjärgus olevat Talisker'i majapidamist, tutvus Liivimaa suurima Taliskeri viski muuseumiga, soovis ilusaid pulmi Taliskeri peremehele Janis Kalejs'ile ja tema pruudile, põikas läbi Tullamore'i majapidamisest ning käis rannas ja ka ujumas. Tagasisõit sai teoks läbi Pärnu, kus räägiti prof. Ülo Langeliga keemiast.

Johnnie Walker - Green label -Pure malt 15y
Laphroaig Quarter Cask - Single Islay Malt
Laphroaig 10y - Single Islay Malt
Bushmills Original
Bushmills 1608
Paddington Old
Caol Ila - Single Islay Malt
Tullamore Dew
Talisker - Single Island Malt 12y

 









8. augustil andis Rootsi Kuningriigi suursaadik T.E. Dag Hartelius  UBC esinduse juuresolekul auväärsele Mart Laarile üle Põhjatähe ordeni. Pikkade arutelude tulemusena usaldas UBC selle aasta ordeni annetamise au Rootsi kuningale Carl Gustavile.

 

9.-10. augustil peeti Rutjal 50 aasta möödumist (1958-2008) päevast, mil Tiivelite perre tekkis mõiste Rutja ja kus järgneva 50 aasta jooksul on käinud palju häid sõpru ja tehtud ka ühte-teist.
Heisatud Eesti Vabariigi, AEC ja UBC lippude all algas ametlik osa 9. augustil kell 12.00

Kavas olid ettekanded:
Jüri Engelbrecht "Akadeemiline Inglise Klubi ja Rutja"
Kalevi Kull "Teoreetilise bioloogia kevadkoolid ja Rutja"
Indrek Rohtmets " Viskiklubi UBC ja Rutja"

Ettekannetele järgnes arutelu.
Lisaks sai vaadata, kuulata, nuusutada, maitsta ja katsuda Rutjage seotud pilte, helisid, lõhnu, maitseid, inimesi ja esemeid.

Teoreetilist bioloogiat jäi kohapeale meenutama kirves ja purustatud arbuus, UBC-d aga Pääsukese-Rohtmetsa uhke erim jugapuust.

Toimus Karukera rummide (Karukera Rhum Blanc Agricole, Karukera Rhum Vieux Agricole Reserve Speciale, Karukera Rhum Vieux Millesime 1995) avalik degusteerimine.

Rutja küla tammesallu, kus asub ka 20 aastat tagasi sinna püstitatud mälestuskivi 500 aastat Rutja küla esmamainimisest, istutati Tiivelite nimeline tamm

Külastati loomulikult Dembli hauda, täites seal kombeks saanud rituaalid. Öösel käis valvegrupeering seal ka teist korda, kontrollimaks, et kõik on korras. Vist oli.



Penderyn - Welsh Single Malt "Ayr Cymry"
Bowmore - Single Islay Malt
Glenfiddich - Single Speyside Malt (18 years)
Lauders
Bushmills Original 400
Ballantines

 















16. augustil - auväärne Tapio 50
KAVA


kell 12 Woodstock (alumine korrus), Tatari 6
- õlu ja õllekõrvane
- peoperemees: Olutsilta-Õllesild ry

kell 13.00 Navitrolla galerii, Suur-Karja 21
- Enn Kasak ja tema õepoeg: loeng
- Navitrolla ja tema onu: kunst

kell 14.00 Ajaloo Instituut, Diele, Rüütli 6
- väike lõuna: supp, sai, vein

kell 15.00 Eesti Kirjanike Liit, Musta laega saal, Harju 1
- juhataja Karl Martin Sinijärv + co: luulet, proosat ja muusikat
- vahuvein
- peoperemees: Eesti Kirjanike Liit
Auväärsed Sulev Teppart ja Lemming Nagel õnnitlesid juubilari rohelist värvi raamitud taiesega, millele auväärne Lemming Nagel oli lennukalt kirjutanud mitu maagilist sõna.

kell 16.00 Adamson-Ericu muuseum, Lühike jalg 3
- tutvumine näitusega Niklavs Strunke – Läti 20. sajandi alguse modernism
- vein (muuseumi siseõuel)
- peoperemehed: Tuglase selts ja Adamson-Ericu muuseum
 
kell 17.30 KuKu Klubi (tagumised saalid), Vabaduse väljak 8
- viski ja viskikõrvane
-peoperemees: UBC (Eesti viskiklubi)
UBC poolt sai lauale auväärse Tapio Mäkeläise nimeline viskivaat (viski joodi ära, vaat asub nüüd Helsinkis), redised (söödi ära) ja UBC viskivaat (joodi tühjaks). Ajakirjanik Rein Sikk - legendaarse piirivalvekoera esmamainija maailma ajakirjanuses sai UBC poolt kingiks UBC aastateraamatu.

kell 19.30–23.00, Kapten Tenkeš, Pärnu mnt. 30
- supp, vein jm.

Lauders
Black Bush
Laphroaig Single Islay Malt 12y

 





















23. augustil külastas auväärne Pentti Hänninen koos abikaasa ja sõpradega UBC asutamisega kõige otsesemalt seotud paiku Rutja külas. Käidi Dembli haual, kuhu esmakordselt ei viidud viskit. Asjakohase vabandusega esines auväärt Col! Pääsuke. Viibiti ka Toolsel, Kundas ja Rakveres.

 

3. septembril avati seoses läheneva UBC XIX aastapäevaga Stockmanni kaubamaja alkoholiosakonnas esimese Eesti viskiriiul - "Toomas Tiivel soovitab", kus iga kuu tutvustatakse ka ühte spetsiaalselt valitud viskit ning kus on müügis ka maailma parim eestikeelne viskiraamat.
September - Cardhu Single Highland Malt
Avamisel esinesid Stockmanni direktriss, Itaalia Vabariigi suursaadik ja UBC president. Musitseeris auväärne Riho Sibul, auväärne kolonel Tiit Pääsuke andis intervjuu TV naistekanalile.
UBC XIX aastapäeva pidustused jätkusid Stockmanni ürituse aruteluga, mis toimus Raua uulitsas.

The Glenlivet - Single Speyside Malt 12 years
Glenmorangie Lasanta - Single Highland Malt 12 years

 











5. septembril avati UBC otsesel kaasabil (jätkusid UBC XIX aastapäeva pidustused) ehetenäitus "Just Must". Idee, osavõtjad, näituse kataloog, korraldamine Kadri Mälk, kujundus auväärselt Taso Mäharilt. Näituse arutelu toimus restoranis Elevant

 

21. septembril toimus UBC XIX aastapäeva pidustuste raames grappade degusteerimine. Maitsti kokku 13 erinevat grappat. Ülevaade grappadest ja ka sellest konkreetsest maitsmisest ilmub ajakirja Wine esimeses numbris loodetavasti 2009 alguses. UBC tunnistas parimaks grappa Alexander'i.

 

25. septembril sai teoks UBC XIX aastapäeva pidustuste raames UBC viinakoolitus, mile viis läbi Mati Timmermanniga. Hinnati 11 erinevat viina. Parimaks tunnistas UBC Finlandia vodka.

 

2. oktoobril toimus UBC XIX aastapäeva pidustuste raames restoranis Jazz uue iiri viski Hot Irishman esitlus, mille viis läbi frimamärgi omanik Hr. Bernard Walsh. UBC jäi uue iiri viskiga ülimalt rahule.

The Irishman 70
The Irishman Single Malt
Hot Irishman

 

4.-5. oktoobril kulmineerusid Tartus UBC XIX pidustused:
Teel Tartu külastas UBC esindus uut Põltsamaa kunstigaleriid, kus olid väljas Põltsamaalt pärit kunstnike tööd (UBC-st auväärne Tiit Pääsuke).
Tartus avati pidustuste raames ka UBC korternäitus Blended XI aadressil Struwe tn 8-6. Kogu idee sai alguse ühest telefonikõnest, kus auväärne Ants Ilus teatas, et tal kõige enam on kahju sellest, et ta seoses oma pikaajalise haigusega ei saa enam kunstinäitustel käia. UBC otsustas viia näituse talle koju. Kureeris kõike auväärne Tiit Pääsuke. Taiestega esinesid auväärsed Lemming Nagel, Rein Kelpman, Ivars Heinrihsons, Toomas Tiivel, Ants Ilus, Emil Urbel ning Helje Eelma, Mari Kurismaa, Mari Kaljuste, Pille Jänes, Helena Heinrihsone, Kadri Mälk. Pilte ja ehteid kandsid sisse ja välja Tiina Ilus, Jaak Parik ja Indrek Sang. Kunstinäitusel musitseeris auväärne Jaak Tuksam, Korteriperemees auväärne Ants Ilus ning UBC president andsid Postimehele intervjuud, oli viskit, söödi kalatorti. 
Näitus avati samal õhtul paariks tunniks uuesti lokaalis Suudlevad tudengid, kus toimus ka UBC kohtumine ja meenetevahetamine Emajõe Akadeemilise Viskiklubi ja Lõuna-Eesti Viskiklubiga.  Edasi suundus näitus koos seda saatva seltskonnaga Kreutzwaldi tänava eramusse, kuhu see jäi kuni ärasõiduni järgmisel päeval.
Pühapäeval külastas UBC esindus Tartu Tünnikoda, kus jagas selgitusi ja näitas tammepuidust tehtut peremees Meelis.

UBC XIX aastapäeva lõpupidustuste kava Tartus oli järgmine:

BLENDED XI        UBC XIX               Tartus
Kava ja korraldused:

Laupäev 4. oktoober

Saabumine, on võimalik käia kirikus, kalmistul, õllekas, tualetis
Kunstnikel paluks toimetada oma taiesed varakult kas Col! Tiit Pääsukese kätte või Struwe tn 8-6

Kell 16.00 Näitus BLENDED XI pidulik avamine
       - viski
       - UBC hümn
       - UBC presidendi ja BLENDED XI curaatori avasõnad
       - kriitika
       - näitus kantakse sisse
       - näitus on avatud
       - viski
       - muusikaline ettekanne
       - sõnavõtud, seisukohavõtud, vabandused, pakutakse istet, viskit ning suupisteid
       - pressikonverents ja intervjuud ajakirjanikele
       - kriitika
       - viski
       - näituse sulgemine

NB! Kunstnikel on peakate kohustuslik, UBC auväärsetel liikmetel loomulikult mustad baretid ning UBC märk

Ca kell 18 suundumine lokaali "Suudlevad tudengid" viskituppa, kus toimub after-party koos Emajõe Akadeemilise Viskiklubi ja Lõuna-Eesti Viskiklubiga
       - saabumissuudlused endistelt ja praegustelt tudengitelt
       - viski Hot Irishman tutvustus
       - näitus BLENDED XIa ülespanek, avamine ja vaatamine
       - vaba aeg

NB! Kaasavõetav voodipesu vajalik, kohalik öömaja on kindlustatud

Pühapäev 5. oktoober
Katsuks korraks veel kokku saada, enne Tartust lahkumist. Kes, kus, millal ja miks on täpsustamisel.

Glengoyne Burnfoot Highland Single Malt
Laphroaig Single Islay Malt Quarter Cask
The Irishman 70
The Irishman Single Malt
Hot Irishman
Cardhu Single Speyside Malt
Lauders

Tartu

 









24. oktoobril aitas UBC auväärsel Roald Jürlaul tähistada üritusega "Rollo 50" uue Friday's Deal plaadi "Sõin ja jõin seal minagi..." esitluskontserti Woodstock'i kõrtsis.

An Cnoc - Single Highland Malt

 

8. november toimus UBC osavõtul (peamiselt küll laval) Rock Cafe's ürituse "Rollo 50" järelnoppimine, auväärse Hardi Volmeri sünna ja ansambli Singer Vinger kontsert. Setu Handsa

Johnnie Walker Black Label

 

15. novembril suri Tartus 82 aasta vanuselt UBC auliiige prof. Ants Ilus (sünd. 16.05.1926.)
UBC langetab pea.

Black Bottle - 10y

 

23. novembril uuris UBC auväärse Mati Sirkeli ja Kadri Mälgu pool absindi mõju loomeinimeste hingeelule, degusteeris erinevaid aniisiviinasid (Pernod, Pastis, Ouzo, Raki) ning ka kolme erinevat absinti (Pernod aux extraits de plantes d'absinthe, Pere Kermann's ja Rodnick's Absinthe Cannabis).
Meeleolu loomiseks korraldas UBC kõigepealt Tallinnas ja selle ümbruses lumetormi.
UBC president tutvustas seniteadaolevat aniisiviinadest, absindist ja absindi mõjust teistele inimestele. Edasi mindi konkreetste katsete juurde. Katsed seisnesid nii absindi joomises, vee tilgutamises läbi suhkrutüki absindiklaasi kui ka erinevate Vahemereäärsete hõrgutiste maitsmises absindi kõrvale. Tõdeti, et absindi mõju võib olla mitmetine, inimesed võivad muutuda ka enne selle tarbimist, rääkimata muutumisest absindi joomise ajal. Mõningaid muutusi täheldati isegi järgmisel hommikul, kuid need olid seotud pigem erinevate absintide koosmõjuga.

 







4. detsembril avas auväärne Rein Kelpman UBC juuresolekul oma personaalnäituse "Simultaan" TAM Galeriis.
Meeleolu oli pidulik. Tekkis mõtteid seoses aastal 2009 toimuva UBC XX aastapäevaga. Kõike seda arutati hiljem KuKus.

Johnnie Walker - Green Label - malt

 







10. detsembri õhtul toimus KuKu' s ümarlaud, kus sai otsustatud mitu asja.
Kohal viibisid auväärsetest Rein, Indrek, Toomas, Tiit, Arvo, Mati, Taso, Emil, Sven

1. Viskijõulud otsustati pidada 24.-25. jaanuaril 2009. Kopli Madisel (Keilast 10 km Haapsalu suunas www.koplimadise.ee , midagi Mustjõe talukompleksi taolist, suur maja kahe pika toa, kamina, klaveri ja saunaga, teisel korrusel toad ca 30-le inimesele. Selle rent ööpäevaks on 7000.-. Lisaks tuleks tellida söök, mida pakutakse jõulumenüüna, õhtusöök ja ka hommikusöök kokku a 270.-. Kui meid on 20 inimest tuleb 350.- + 270.- per nägu + alkohol.
2. Viskituba KuKu'sse. Mõte, mida kohapeal arendati, oli, kujundada KuKu ümmarguse lauaga toast "viskituba", pisut lisades sinna fotosid, pilte, pudeleid, et oleks koht, kuhu saaks tulla nii einetama kui ka joodeldama. See oleks kõigile avatud, aga vajadusel saaks seal korraldada viskiüritusi. UBC oleks asja moraalne sponsor, direktriss Virve on asjaga päri. Vaja täpsustada, mida sinna siis teha ja mis on UBC moraalne roll.
Erandkorras klubi hääletas, kõik olid poolt.
Seega on presidendil ja colonelil, kui idee algatajatel volitus kokku saada direktriss Virvega ja asja edasi ajada. Kui palju ja mida KuKu saab sinna finantse panna, mida muuta, mida mitte, kes teostab jne jne.
Klubi liikmed on teretulnud kõikvõimalike ideedega, mis seal toas siis olla võiks.

Samas volitas UBC auväärset Matit võtma ühendust Musta lamba uue omaniku isand Kangroga, et uurida ühiste huvide ala võimalikke kattuvusi.

Aberlour Single Highland Malt - 12y - Sherry Cask matured

 
^

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019

 
 

 

� K�esoleval kodulehek�ljel sisalduva informatsiooni reprodutseerimine, kopeerimine, tsiteerimine ja levitamine ilma Viskiklubi loata on keelatud.