Avalehele
Viskist ja Viskiklubist Uudised Tegemised Klubiruum
Viskist ja Viskiklubist

UBC ajalugu pärast 18. maid 1998.

  • UBC ajalugu 23.09.1989.- 29.04.1991. vaata VISKIKLUBI AASTARAAMAT (koostajad Toomas Tiivel, UBC ja Jaak Lippmaa, UBC) Tallinn. 1991.
  • UBC ajalugu 23.09.1989.-18.05.1998. vaata VISKIKLUBI AASTATERAAMAT (koostaja Toomas Tiivel, UBC) Tallinn. 1998.
 

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019


2006.

7.-8. jaanuaril said teoks järjekordsed Viskijõulud - seekord Mustjõel Kõrtsitalu Rehetares.

Kogunemisel Balti Jaamahoone puhvetis - restoranis GoTravel ootasid UBC-d rännumees Tiit Pruuli tervitused paberil, helikandjal ja pudelis. UBC oli tänulik ja kinkis Tiidule Läti pruudi raamitud paraadfoto.

Rongi väljus Mustjõele kell 14.14. Mustjõe jaamas peatuv esimene vagun saabus Mustjõele kell 15.15. Jaamast viis läbi lumise metsa peopaika lustlik plaanvanker.

Programmiga alustati püstkojas - supp, viin.

Osa UBC-st suundus edasi ekskursioonile mööda maastikku - sillad, laskumised, püstkojad, maja hanejalakestel, metsavenna onn,kõrge post pudeliga, saanisõit, ratsutamine.

UBC üldkoosolek peeti suitsusaunas. Täpselt koosoleku viimase punkti arutlusel ilmus lipsustatult uksele auväärne Mart Laar.

Kõrtsitalu perenaisele Evikale kinkis UBC Aastateraamatu ja vastvalminud UBC ametliku foto.

Piduliku õhtusöögi käigus inaugureeriti UBC ametlik viski "Siga & Hani". Alustati UBC presidendi eestkõnelemisel "Meie Viski palvega". Vaati, mida olid hellalt lihvinud UBC koloneli auväärse Tiit Pääsukese käed ja kaunistasid Vaike Pääsukese spetsiaalsed kirjad ja logo, kallati ca 14 liitrit toorviskit, mille kanguseks mõõdeti areomeetriga 41%. Vaat suleti auväärse Taso Mähari valmistatud punniga, millele hommikul kallati peale lakki ja kinntati UBC pitsatiga. Toorviski viimaste tilkade sissekallamisel esitas UBC Rõõmusektor auväärse Erkki-Sven Tüüri isikus tema loodud pala suupillile ja lõõtsale "Ingli osa" maailmaesiettekande.

Lauldi. Tantsiti.

UBC ametliku foto esitlusel tänati Pääsukeste perekonda, Toomast, Vaiket ja Tiitu.

Ühehäälselt arvas UBC oma liikmeks kohalviibiva Jaak Tuksami. Viimane esitas kohustusliku tantsu, millega spontaanselt ühinesid enam-vähem kõik kohalolnud mehed.

Edasi suunduti jällegi sauna ja ka vaati, mille alla tehti tuli. Oli mõnus.

UBC-l käis ka jõuluvana.

Hommikul tehti kokkuvõtteid, saadeti UBC viskivaat "Siga ja Hani" pidulikult Tallinna poole teele, kus tema elupaigaks saab esialgu olema Arne Haasma maja kelder. Edasi näeb.

Plaanvanker viis Mustjõe jaama, elektrirong Tallinna ja taksod Eesti Majja. Viimases tehit veel kokkuvõtteid ja kingiti Eesti Maja juhatajale, UBC-sse soosivalt suhtuvale hr. Viido Polikarpusele UBC ametlik foto.

The Arran Malt - Single Islay
Bowmore Enigma - Single Islay Malt
The Ileach - The Man From Islay

 

















10. veebruari paiku meenutas UBC seiku seoses viimaste Viskijõuludega marshruudil Tallinn - Mustjõe - Tallinn ning arutas Tai Kuningriigis levima hakanud autode, millel UBC numbrimärgid, seost linnugripiga.

Tõdeti, et UBC viskivaat , kus sees küpseb juba üle kuu aja viski "Siga & Hani" on endiselt kindlas kohas, kuid ei leitud vabatahtlikke, kes oleksid julgenud seda vaatama minna.

Aberlour - Single Highland Malt (12 years) - Sherry cask Matured
Ardbeg - The Ultimate Single Islay Malt
Balblair - A Creation of Elements, A Spirit of the Air - Single Malt
Caol Ila - Islay Single Malt (12 years)

 



13. veebruaril esitles auväärne Mart Laar Okupatsioonide muuseumis oma uut raamatut "Sinimäed 1944. II maailmasõja lahingud Kirde-Eestis". UBC esindus oli kohal. Toimus arutelu.

 

17. veebruaril avas UBC koos paljude teistega Tallinnas KUMU. UBC auväärt liikmed jagunesid KUMU erinevatele korrustele, kes omanimelistesse ruumidesse, kes oma noorusaegsete taieste manu, kes esinema II korruse fuajeesse. Õhtu kulmineerus KUMU hoovis, kus Jüri Ojaver esitas Priit Pärna karikatuurist "Sitta kah" inspireeritud performance'i. Avamist arutati kulgevalt trammis, Kloostri aidas ja KuKu klubis. Arutelu jätkus sektsiooniti laupäeval 18. veebruaril, keskendumine oli siis enam elu püsiväärtustele, vähem arhitektuurile.

Dewar's Special reserve (12 years)

 

24. veebruaril tähistas UBC erinevates kohtades Eesti Vabariigi 88. aastapäeva. Estonia teatrimajas viibisid, küll erinevates rollides ja olekutes auäärsed Riho Sibul, Arvo Haasma, Erkki-Sven Tüür, Toomas Tiivel ja Peeter Ernits.

UBC igaastase ordeni said seekord auväärsed Mati Sirkel - Riigivapi IV klassi teenetemärgi ja Andres Langemets - Riigivapi IV klassi teenetemärgi.

 

3. märtsil tähistas UBC koos rockbändi "Ultima Thule" ja viimase fännidega Rock Cafe's UT 19. sünnipäeva. Laval oli külaliseks Tõnis Mägi.

 

11. märtsil pidas UBC piirkonnas Lohusalu - Heliküla - Kaljuste rahvusvahelist naistepäeva. Vaadati videot Mustjõel Viskijõuludel toimunust, samuti katkendeid Viinistu muuseumis ja Estonia teatrimajas toimunud üritustest, auväärne Kaarel Kurismaa esitas spetsiaalselt selleks puhuks puhastatud merejääl uiskudel vabakava.

Bowmore Darkest - Single Islay Malt - Sherry casked

 





25. märtsil kell 14.40-14.50 seisis UBC President Lennart Meri sarga juures auvalves Kaarli kirikus. Maha istuti Okupatsioonimuuseumis.

 

26. märtsil jättis UBC President Lennart Meriga hüvasti Kaarli kirikus ja Kadriorus. Maha istuti Mustas lambas.

 

3. aprillil valmistus UBC enesele teadmata auväärse Sulev Tepparti saabumisele turneelt USA-s ja Kanadas. Algul tehti seda restoranis Mustas lambas hiljem lokaalis Tapas & Vino, kuhu saabus ka auväärne Sulev Teppart tuues UBC-le kingitusi - täringutega lauamängu " Shooter". Kohapeal täringuid keerutades ja klaasidega mängides sattusid UBC auväärsed liikmed tavatust tihemini väljadele "Shot", "Double shot" ja Triple shot". Mängu lõpetas esimesena auväärne kolonel Tiit Pääsuke kes pakkus kõigile viiki. Nii jäigi.

Otsustati kuulutada välja UBC lipu ideekonkurss.

Clan Campbell - Noble Scotch

 

5. aprillil viibis UBC esindus mingis mõttes Riias, täpsemalt küll Riia jõesadamas seisva Tallinki laeva "Fantaasia" pardal, mis UBC auväärsete liikmete otsuse kohaselt hakkab selle aasta aprillikuust alates kurseerima liinil Riia - Stockholm põlistades sellega UBC aegumatuid tegusid mõlemal pool Läänemerd.

Blairmhor - Pure Scotch Malt

 

20. aprillil kogunes UBC Linnagaleriisse, et tähistada auväärsete Mari ja Kaarel Kurismaa näituse "Teine süütus - Die Zweite Unschuld" - ühtlasi ka Kurismaade hõbepulmade avatseremooniat. Galeriis, kus oli palju rahvast, kaks + kaks Kursismaad, kaks valget kassi, kaks tugitooli ja hubased kodused värvid, tundsid kõik UBC kohaltulnud auväärsed liikmed ennast suurepäraselt. Taldrikute saatel ja kamina valgel vesteldi ja rüübati.

Edasi suundus UBC delegatsioon KuKu klubisse, kaasas liitrine Laphroaig, Mati Sirkel, Andres Langemets ja üks kahest Riigivapi teenetemärgist, mille UBC auväärsed liikmed on saanud 2006. aastal. Kokku loeti ordeneid üheksa aasta jooksul, mil UBC otsustas "mitte ühtegi aastat ilma ordenita!" - 27.

Koosolekul luges auväärne Mati Sirkel ette ühe päevakohase saksakeelse luuletuse tõlke ning UBC otsustas pärast pikka ja sisukat diskussiooni toetada auväärse Lemming Nageli valitud seoste kogumiku - toimetajaks arvati auväärne Andres Langemets, soovitajaks auväärne Mati Sirkel.

Laphroaig -Single Islay Malt (10y)

Glenmorangie - Sherry wood finish - Single Highland Malt

 



9. mail toimunud dokumentaalfilmi "Sinimäed" esilinastusel (autoriteks teiste hulgas ka auväärne Mart Laar), viibisid mitmed auväärsed UBC liikmed. Filmi ja päeva arutelud toimusid enne filmi vaatamist "Mustas lambas" ja pärast filmi "St.Patrickus"

 

18. juunil aitas UBC Vaike Pääsukesel avada näitust "18 kala" Käsmu meremuuseumis". Kuulata sai auväärse Tiit Pääsukese kalajutte ja auväärse Lemming Nageli seniavaldamata luulet. Muuseumi peremees Aarne Vaik pakkus suitsulõhet. Päike paistis ja meel oli ilus....

 

13.-14. mail tähistati Tartus auväärse prof. Ants Ilusa 80. juubelit. Ülikooli kohviku rõdusaalis oli väljas fotonäitus Ants Ilusa viimase 80 aasta töödest ja tegemistest. Kõlas torupill, UBC auväärsed liikmed tegid kepitantsu, toimus filmi "Piim" esilinastus. Vaati, milles seisis kirjad "Ilus blend" - UBC 2. vaat - Tartu 2006 täideti ja tühjendati korduvalt. Otsustati, et niipea, kui tuvastatakse, et vaat seisab tühjana, viiakse ta kohe mujale. Sünnipäevapeo arutelu toimus Ihastes ja hiljem Struwe tänavas.

Ilus Blend - UBC Finest

 





26. juunil kogunes UBC lokaali "Must lammas", täpsemalt ümber auväärse Riho Sibula, kes selgitas, miks just sel päeval ilmus ajalehes Postimees tema pilt ja pikk intervjuu. Räägiti ka muudel teemadel, osa lahkus, osa läks edasi....

 

6. juulil korraldati Tallinnas seoses rockbändi "Singer Vinger" 20. juubeliga õllesummer. UBC oli nii laval kui tribüünidel, ohtralt seejuures. Korrespondeeriv liige auväärne vürst Volkonski juhatas vägesid nii siin kui seal, auväärseid Hardi Volmerit, Roald Jürlaud, Riho Sibulat ja Erkki-Sven Tüüri oli võimalus ka suurel kinoekraanil näha. Kontserdi ja ansabli loomingu arutelu kestis koidikuni, algul Lauluväljaku III korrusel, teel linna ja Tallinki hotellis.

Lauder's
Famous Grouse Gold reserve

 





20. - 23. juulini tegelesid auväärsed UBC liikmed Hiiumaal Hirmuste kandi tundmaõppimise ja nautimisega.Saabuti nii idast, läänest kui lõunast.Auväärne Ülo Ignats nägi ja tundis Hiiumaad esmakordselt. Kogu üritust läbis aga punase niidina asjaolu, et talvel vaati pandud UBC viskile " Siga ja Hani" oli vaja näidata merd ja Hiiumaa lääneosa ning anda talle kuulata jälle torupilli.

Sooritati matku siia ja sinna kaldale, ka tuletornide manu. Tutvuti Hirmuste ajalooga auväärse Erkki-Sven Tüüri juhtimisel. Õppevahenditeks nii mälu, kirjapanekud,kohalik saun, külavanema Ülo tehtud Hiiu õlu, kui ka "Tagatoa viski". Muhu saarel viibiv auväärne kolonel Tiit Pääsuke saatis majaperemehest muusikule noodid ja klubile teksti - päevakava. Klubi määras selle alusel paaril korral ka Leppäneni osa täitjad. Kava täpsustati ja selle täitmist kontrolliti igal hommikul ja õhtul, kui meelde tuli.

Viskit nõristati selleks puhuks Hirmustesse toodud UBC III vaadist. Uus punn jäi sellele vaadile paraku tegemata - liiga palav oli......

Klubi koosolek arutles teemal "klubi lipp" - määrati toimkond - auväärsed Emil Urbel, Mati Sirkel ja Toomas Tiivel ning "klubi lipu statuut" - toimkond - auväärsed Indrek Rohtmaets, Ants Ilus ja Erkki-Sven Tüür. Mõlemad peavad olema valmis viskijõuludeks. Arutleti veel suhteid teiste klubidega ja ka seda,kellega neist võiks koostööd teha - Turu viskiklubi ja Lõuna-Eesti Viskiklubi.

Klubi andis hinnanguid Hirmuste uuele arhitektuurile - auväärse Erkki-Sven Tüüri kontor - stuudio ning auväärse Riho Sibula maja - stuudio metsa serval.Maitsti selleks puhuks hoitud viskit Glenmorangie - Single Highland Malt - Madeira wood finish. Klubi jäi nähtu ja kuulduga väga rahule. Majadele piserdati ka vajalik kogus eluvett.

Laupäeva 22. juuli õhtul avati vaoshoitud pidulikkusega kõrtsituba "Tüüri juures". Kuulati 1989. aastal savestatud auväärse Lemming Nageli värvuskuuldemängu "Mõnus välk" (Sulev Luik, Sulev Teppart, Epp-Maria Kokamägi, Lemming Nagel), kõrtsitoa peremehe auväärse Erkki-Sven Tüüri uusi helindeid sügisel ilmuvalt plaadilt, maitsti viskit. Ansambel koosseisus auväärsed Arvo Haasma, Riho Suibul ja Erkki-Sven Tüür esinesid kontsertkavaga lugudega siit ja sealt, kodust ja võõrsilt.

Lahkumisel suundusid mitmed auväärsed Haapsalu lähedale lennuväljale, et jälgida näidendit "Kuningas Ubu". Taremini tegid need, kes ei läinud, ei pidanud ei enne lõppu ära tulema, ega ka lõpuni igavlema.

Lahkumisel nägid mitmed klubi auväärsed liikmed, kuidas maja tagant puu otsast tõusis lendu vana peremehe poolt sinna viidud tuulelipp ja muutus merikotkaks.

Paari päeva möödudes saabus Kadri Mälgu mälestuskildude kogum "Viskiklubi suvi"

Balvenie - Single Highland Malt - Double wood (12 years)
Glenmorangie - Single Highland Malt - Madeira wood finish

 























28. ja 29.juulil avati Käsmu Meremuuseumis, Vainopea kabelis ja Karepal Kalame talumuuseumis (Richard Sagritsa ateljeemuuseumis) järjekordne UBC maalinäitus BLENDED X. Virumaa Teatajas ilmus selle kohta asjakohane arvamuslugu auväärselt Toomas Tiivelilt, Käsmus näitavad oma pilte Vaike Pääsuke, auväärsed Lemming Nagel ja Tiit Pääsuke, Vainopeal Helje Saar - Eelma,auväärsed Lemming Nagel ja Tiit Pääsuke ning Karepal Helena Heinrihsone,Mari Kurismaa, auväärsed Ivars Heinrihsons, Kaarel Kurismaa, Lemming Nagel ja Tiit Pääsuke. Avamisel pakuti firma Tridens poolt viskit "Famous Grouse". Karepal Kalame talumuuseumis toimunud avamisele järgnes üritus nimega Kultuuriaken, kus auväärsed Lemming Nagel ja Toomas Tiivel vestlesid Richard Sagritsast, Rutjast, kus 17 aastat tagasi asutati Uisge Beatha Club, viskist, kunstist ja klubist. Joodi viskit ja söödi rediseid. UBC asutajaliikmeid viibis kohal kolm. Käidi suitsusaunas, arutati.
 
Inishowen
O'Patrick
Redbreast -Pure Pot Still (12 years)
The Benriach - Single Peated Malt - Curiosities (10 years)
Dun Bheagan - Finest Pure Malt Skye (8 years)

 



























30. juulil külastati kunstnik Endel Taniloo maja ja skulptuuriaeda.

Õhtul suundus osa klubilasi Rakvere Lossimäele, kus sel puhul esinesid kontserdiga ansamblid Ultima Thule ja nende jahutusbänd Singer Vinger, või vastupidi. Kolmetunnise kontserdi lõpus olid kõik pillimehed laval.

Tehti ka pilti.

Glen Ness - Single Malt (12 years).
Cambodia - Mekong

 

6. augustil hindas UBC esindus auväärse Mart Laari ja Lauri Vahtre kirjutatud näitemängu "Metsavendadest jäävad vaid laulud" etendamist Suurel Munamäel.

 

19.- 21. augustil toimus Karepal Kalame ateljeemuuseumis UBC maalinäituse Blended X pidulik lõpetamine. Auväärne prof.-col. Tiit Pääsuke vestles kokkutulnutega üritusel nimega Kultuuriaken teemal, miks ta maalib, kuidas ta maalib ja mida ta maalib. Richard Sagritsa ateljee rõdul võis näha tema maalitud erinevaid kehaosi. Edasi kulges Blended X lõpetamine Rutjale, kus avati viimane Blended näituse taies - auväärse Toomas Tiivel kompositsioon U B C - sedapuhku viskikorkidest. Vesteldi. Dembli haual ei käidud. Külas oli arhitekt Raul Vaiksoo. Õhtu jätkus Blended X lõpetamisele pühendatud kontserdiga Vainopea kabelis ja suitsusaunaga Selja jõe ääres. Maalide ja mälestuste kokkukogumist alustati järgmisel hommikul Karepalt, kuhu jäeti kogemata maha auväärse Tiit Pääsukese maalitud kehaosade pildid. Vainopea kabelis toimus järgmine peatus - arutelu. Peatuti arhitekt Raul Vaiksoo suvekodus, kus daamidel avanes võimalus batuuditada. Käsmu Meremuuseumis korjati peale viimased auväärse Lemming Nageli maalid ning vesteldi muuseumi direktori Arne Vaiguga elust, ansamblist Rajacas ja ka kunstist.

Cambodia whisky - Mekong
Famous Grouse

 

















29. augustil tundsid mitmed auväärsed UBC liikmed end puudutatud, mõjutatud ja muidu liigutatud olevat, mistõttu viibisid Eesti Kunstiakadeemia joonistamise õppetoolis, kus toimus toimus auväärse prof/col. Tiit Pääsukese meeleolukas emeriidistumine. Auväärne Riho Sibul mõtiskles koos Robert Jürjendaliga keelpillidel, UBC oli kohal nii alguses, vahepeal kui ka lõpus.

 

5. septembril osales UBC esindus auväärse Lemming Nageli kursusenäituse "Kohtumispaik 30 astat hiljem" avamisel Tallinnas Tervishoiu Muuseumis. Vahetati mõtteid Nageli värske maali "Ükskord saan ma terveks niikuinii!" teemal ja ümber.

 

12. septembril toimus UBC külaskäik Vaal galeriisse ja Jüri Ojaver'i, Edith Karlson'i ja Jaak Soans'i Pronksmehest inspireeritud skultuurinäituse "Etteütleja" avamisele. Arutelu toimus restoranis Fahle.

 

23. septembril toimusid presidendivalimised mitmel pool Eestimaal. Tammsaare pargis jätkus UBC auväärseid liikmeid hulganisti nii lavale kui ka pealtvaatajate hulka. Tulemusi kuulati Tallinnas, Riimarul, Tallinn-Viljandi maanteel ja mujal. Nii Tallinnas kui Riimarul tõsteti klaase vastvalitud Eesti Vabariigi Presidendi Toomas Hendrik Ilvese terviseks, kellele saadeti ka vastav meil. Toimunut põlistati vanal Viljandi - Pärnu maanteel käimise, rabamatka, seenekorjamise ja -söömise, Sinise paelöölase, katkise autorehvi ja Suure Jaani külastamisega.

Chivas Regal

 









6.-8.-oktoobril pidas UBC klubi 17. sünnipäeva - sel puhul etendus Tartus Püssirohukeldris - teatri Vanemuine ja auväärse Sulev Tepparti korraldusel monoetendus "Adolf".

 

7. oktoobri hommikul asuti Tartu Lodjakojast lodjaga lodjasõidule mööda Emajõge. Jälgiti kalamehi, vesteldi UBC korrespondentliikme vürst Volkonskiga lodjasõidule hiljaksjäämise teemal, nauditi ümbrust ja kaldaid, peatus tehti Emajõe Suursoo keskuses Kavastul. Kohapeal tervitas klubi auväärne Pentti Hänninen Oulust, kaitseala töötajad näitasid leitud konte ja ümbruskonna loodust. Emajõest püüti prillid. Tagasisõidul toimus UBC puzzle 2006 (autorid UBC ja Toomas Pääsuke) ja UBC cd (UBC hümn - Alo Mattiisen, UBC marss - Erkki-Sven Tüür, värvuskuuldemäng "Mõnus välk" - Lemming Nagel (osades Sulev Luik, Sulev Teppart, Epp-Maria Kokamägi, Lemming Nagel; kaas Toomas Pääsuke)) pidulik esitlus. Sõnavõtud ja toostid. Auväärne Lemming Nagel esitas reisikirja seoses auväärse Toomas Tiiveli peatse reisiga Sri Lankale. Kala püüti, aga ei võetud välja. Teine pikem peatud toimus "Paadialuse kõrtsis" Kaagveres. Kohalikust poest õnnestus vaid auväärsel Penttil püüda üks Valge kurg. Lodjasõidu arutelu toimus Tartus lodjakojas, kus vahetati kingitusi, käidi saunas ja Emajões. Sõidul UBC ametlikku ööbimispaika Pallase puiesteel tundis taksujuht ära viskivaadi, mida ta oli pool aastat tagasi samale aadressile Ihastes oli pidanud viima. Tegelikult oli see aga teine vaat.

Inverleven - Single Lowland Malt (Distilled 1984)
Glenmorangie - Madeira Wood Finish, Single Highland Malt
The Glenlivet - Pure Single Malt - French Limousine Oak Finish (12 years)
Glenfiddich - Caoran Reserve - Pure Single Malt (12 years)

 













8. oktoobril hommikusöögilauas vahetati mõtteid teemal, kes mingeid ravimeid ja millal võtab. UBC külastas auväärset Ants Ilusat tema kodus. Visiidi käigus suheldi UBC auliikmega, tuhkruga, kassiga, vaadiga, kus peal oli UBC Ilus blend ning vaadiga, kus peal oli UBC 3. vaat. Auväärsele Ants Ilusale kingiti värsked UBC cd ja UBC puzzle. Wilde ja kohe koju.

Macallan - Fine Oak 12 years
Macallan - Fine Oak 18 years
Famous Grouse - UBC 3 blend

 



12. oktoobril toimus UBC Viskisild Tartu - Pärnu. Võimalikest vestlejatest jäid enim meelde Triik ja Wiiralt

 

19. - 21. oktoobril toimusid Eesti Kunstiakadeemia joonistamie õppetoolis UBC kinnised joonistamise meistrivõistlused.

 

19.oktoobril andis auväärne prof. Tiit Pääsuke konsultatsioone, kuidas joonistada, millega joonistada, kuidas jalgu hoida, kuidas lõpetada. Konsultatsioonis osales teiste hulgas ka auväärne Lemming Nagel.

 

20. oktoobril ametlikel meistrivõistlustel anti UBC auväärsetele liikmetele ülesanne joonistada naisakti - aja peale. Võistlus oli pinev. Auväärne Lemming Nagel ei osalenud. Valmis anonüümsed tööd pandi näitusele välja ja neid hindas zhürii - EKA joonistamise õppetooli juhataja prof Anu Juurak, õppejõud Jarõna Ilo, Maiu Rõõmus ja Matti Pärk. Esikoha koos vastava auhinnaga sai oma kollektsiooniga auväärne Indrek Rohtmets, teist kohta jagasid oma kollektsioonidega auväärsed Peter Roose ja Toomas Tiivel, kolmada koha vääriliseks tunnistati auväärse Meelis Asi kollektsioon. Neljandaks, koos kohustusega tulla Kunstiakadeemiasse joonistamist õppima, jäi auväärne Hardi Volmer. Zhürii liikmed ning auväärne Tiit Pääsuke said UBC poolt spetsiaalsed joonistamise sussid. Tehti grupipilt. Osa näitusel väljas olnud auväärsete UBC liikmete joonistusi osteti kohe ära, nii eraisikute kui ka asutuste poolt, osa jäi Kunstiakadeemia Metfondi. Võistluse arutelu toimus lokaalis Must lammas - seal alustati ka auväärsete Peteri ja Meelise sünnade pidamist. Viimased jätkusid järgmisel päeval Peter Roose villas Viimsis.

Laphroaig - Single Islay malt 10y
Bowmore Mariner - Single Isay malt 15y
Talisker - Single Malt, Skye
Tormore - Single Highland Malt

 





13. novembril pidas UBC Mustas lambas auväärse Emili sünnat.

 

18. novembril pidas UBC erinavates kohtades Läti Vabariigi 88. -ndat aastapäeva. Auväärsele Ivars Heinrihsonsile antakse sel puhul UBC heakskiidul Läti Vabariigi presidendi Vaira Vike Freiberga poolt Läti Vabariigi Kolme Tähe orden - UBC tunnustab.

 

19. novembril katsetatakse osalt seoses Parikute Tallinna külaskäiguga, auväärse Lemming Nageli värvusdushikambrit - Lemming Nagel saab kingituseks supluspüksid ja käpiku. UBC maitseb auväärse Toomas Tiivel poolt Euroopa lennujaamade kiuste Tallinnasse otse Sri Lankalt toodud jooki nimega Arrak.

Tillsider - blended

 









7. detsembril aitas UBC tähistada ajakirja Horisont 40. juubelit. Koguneti Eesti Teaduste Akadeemia saali kus lisaks auväärsetele Indrek Rohtmetsale ja Riho Sibulale esinesid ka akadeemikud Ene Ergma ja Mart Saarma ning ajaloodoktor Jaak Valge. Horisondi meene "Horisont", millega selle kasutaja saab määrata horisonti tuletas oma idee poolest kangesti meelde UBC ehet, mis võiski olla ju taotluslik. Edasise keeglimängu tulemusi UBC ei kommenteeri.

 

12. detsembril esitles Tõnis Kahu Von Krahli baaris oma uut raamatut/cd-d "40 paremat eesti poplugu" - kõigile arusaadavatel põhjustel sattus 40 eesti parima loo hulka mitmeid UBC auväärseid autoreid, seejuures parimana auväärne Sven Grünberg.

 

24. detsembril reserveeris UBC laua Tallinna Lennujaama kohvikus, kuhu lennuväljatöötajate korraldamisel juhatati ka just Barcelonast saabunud auväärne Kolonel Tiit Pääsuke koos abikaasaga. Kolonelile kingiti sünnipäevaks auväärste Kaarel Kurismaa ja Toomas Tiiveli poolt täindatud portatiivne viskivaat. Vesteldi kunstist, ilmast, tervisest ja mulgi luulest, viski kõrvale maitsti vinnutatud härjaliha.

Lauder's

 

^

1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019

 
 

 

� K�esoleval kodulehek�ljel sisalduva informatsiooni reprodutseerimine, kopeerimine, tsiteerimine ja levitamine ilma Viskiklubi loata on keelatud.